L’Auditori Barradas ha estat l’escenari de la presentació de la temporada de tardor d’arts escèniques i música del Teatre Joventut i de l’Auditori Barradas. Durant l’acte es va fer un petit tast dels espectacles que es podran veure els proper trimestre i es va anunciar la celebració dels 25 anys del Joventut.

Durant la gala de presentació, el regidor d’Educació i Cultura, Jaume Graells, ha destacat que tant l’Auditori Barradas com el Teatre Joventut “són dos equipaments estratègics des del punt de vista cultural tant per fer arribar una oferta professional per a tots els públics, com per donar oportunitats als artistes locals, que volen difondre la seva creació”.

Graells ha subratllat la importància del programa que s’ha presentat recentment ‘Apropa cultura’, que permet que col•lectius amb dificultats per accedir a la cultura, ho pugin fer. Jaume Graells ha explicat que la programació del Festival Acróbatas a L’H “s’ha ampliat a més equipaments com ara les biblioteques, o el Tecla Sala i també al sector privats com els locals de música en viu, o la Casa de la Música. Es tracta de donar el màxim suport entre tots perquè la cultura s’ho mereix”.

La presentació de la temporada ha comptat amb la presència del cantautor Kike Ubieto; el músic i director del Festival Django L’H, Albert Bello; la cantant i poeta Adriana Bertrán, i artistes d’El camino del cante. A més, es va projectar un vídeo resum dels espectacles programats i s’ha donat el tret de sortida a la celebració del 25è aniversari del Teatre Joventut, inaugurat el 8 de maig de 1991.

La programació

La programació de tardor es posa en marxa al Barradas el 9 d’octubre amb l’actuació del cantautor Kike Ubieto, i al Joventut el dia 10 amb ‘Olivia y Eugeni’, una obra de teatre protagonitzada per Concha Velasco. El musical ’73 raons per deixar-te’, amb Abel Folk i Mercè Martínez, que havia d’encetar aquest divendres la temporada al Teatre Joventut, s’ha hagut de cancel•lar per compromisos de la companyia.

Un dels plats forts arribarà el 14 de novembre, quan Lluís Homar pugi a l’escenari del Joventut per interpretar la seva versió de ‘Terra Baixa’. Ramon Madaula torna a visitar L’Hospitalet, en aquesta ocasió amb Anna Sahun i la comèdia negra ‘Idiota’, el 25 d’octubre.

També destaca el Festival Acróbatas, al voltant de la música i la poesia, que arriba a la desena edició. Obre el programa l’espectacle en homenatge al poeta Jaime Gil de Biedma, el 29 d’octubre, en el 25è aniversari de la seva mort. Al festival també participaran, entre d’altres, Albert Pla, Joan Miquel Oliver, Benjamín Prado, Alberto Sanjuan i El Niño de la Hipoteca.

La companyia hospitalenca Plàudite Teatre presentarà el seu espectacle de teatre, música i art digital ‘A foc i ferro’, i també podrem gaudir d’El camino del cante, un viatge de l’amor a través del cant flamenc.

I en el marc del Festival de Jazz de Barcelona, el Joventut comptarà amb la presència de Chucho Valdés, un dels grans músics de jazz, el 22 de novembre. És un dels plats forts del trimestre cultural a L’H.

Els acords del jazz manouche sonaran al Joventut i al Barradas en el Festival Django amb l’actuació d’artistes arribats de diferents punts el planeta com Angelo Debarre, Gipsy Unity i Mathias Guerry Swing’tet.

Abonaments i descomptes

El Teatre Joventut ofereix descomptes del 25% per a abonaments de 3 a 5 espectacles i del 50% a partir de sis. Els pensionistes, els menors de 18 anys i els titulars del Carnet Jove, el TR3SC i la xarxa de biblioteques o grups organitzats també gaudiran d’un 25% de reducció. Les entrades es poden comprar a les taquilles dues hores abans de l’espectacle o a través d’Internet a Ticketea.

L’Auditori Barradas fa descomptes del 25% a les persones amb carnet de biblioteques i famílies nombroses i del 50 % als jubilats, carnet jove, Club TR3SC i menors de 18 anys. També es poden comprar a través del web de l’Auditori sense comissions per als usuaris.