Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-09-2016

  23-09-2016

  Pren-ne nota

  Agenda d'activitats culturals a L'Hospitalet per al pròxims dies. Diumenge se celebra la BaixBicicletada

 • Video: 22-09-2016

  22-09-2016

  Teatre a la Bòbila. Pell de llarinté, cua de tiré

  Clip del programa cultural Taquilla Inversa

 • Video: 22-09-2016

  22-09-2016

  Les biblioteques de Santa Eulàlia i Tecla Sala ens recomanen llibres

  Clip del programa cultural Taquilla Inversa

El Rugbi Club L'H planta cara al RC La Vila (5-35)

Torneig Ciutat de L'Hospitalet i segona jornada de Lliga

El CE Pubilla Casas no dóna opcions a La Florida CF (4 - 0)

Clar domini de l'equip que dirigeix Ferran Cabello

Primera derrota de l'Hospi aquesta temporada

Cau al camp del RCE Espanyol "B" (3-2)

El Torrons Vicens CB L'H no pot amb el CB Prat (79 - 71)

A les semifinals de la Lliga Catalana LEB

L'Hospi vol mantenir la bona ratxa de resultats

Desplaçament al camp de l'Espanyol "B"

Núria Parlón vol un referèndum federalista

A l'acte de precandidats a les primàries del PSC

 • L'hospitalenc Ferran Soriano exposa a Sitges escultures i dibuixos

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 04. 06. 2013

L'hospitalenc Ferran Soriano exposa a Sitges escultures i dibuixos

Fins el 15 de juny a la Fundació Ave Maria

L'obra de l’artista de L’Hospitalet Ferran Soriano és present a Sitges. Vuit escultures inèdites i set dibuixos previs al seu treball escultòric són a Sitges sota el títol “Ad infinitum”. Soriano presenta uns treballs que volen defensar les llengües minoritàries en un món cada cop més globalitzat.

 

La capella de la Fundació Ave Maria de Sitges. Aquest és el lloc on podem veure les obres més recents d’un referent artístic de L’Hospitalet: Ferran Soriano. Ara ret homenatge a les llengües minoritàries posant l’accent en el català.

Una àmplia trajectòria escultòrica, pictòrica i de dibuixant. Són més de 40 anys d’obra artística amb exposicions arreu del món. Soriano no entén la separació de l’escultura, la pintura i el dibuix que conformen un bloc petri i indisoluble.

La mostra també inclou els dibuixos de les mateixes escultures, valorant la importància del dibuix com a transmissor més directe de la idea primigènia que obra pas a l’obra definitiva. Una de les escultures inèdites fa tres metres d’alçada i està exposada al jardí de la Fundació.

Ferran Soriano ha dit que “el títol de l’exposició “Ad infinitum”, el vaig escollir amb tota la intenció per retre homenatge a les llengües més minoritàries i pensant en el català, la meva llengua nadiua i que cal defensar”.

Soriano ha parlat de la unió entre dibuix i escultura perquè “la meva obra escultòrica va sempre darrera d’un dibuix previ. El dibuix és essencial, el primer element de transmissió del pensament, del sentiment que es converteix en una obra d’art”.

L’artista nascut a Barcelona i resident a L’Hospitalet des de ben petit, ha comparat “el dibuix amb escriure a mà o amb la màquina. El dibuix és el primer esglaó que surt de dins sense artificis”.

Ferran Soriano ha mostrat una vegada més la seva passió pel dibuix. “Ara treballo més a fons els dibuixos i, fins i tot, alguns tenen vida pròpia, agafen volada i no són el primer pas de futures escultures”.

Ferran Soriano ha realitzat més d’un centenar d’exposicions individuals i moltes de col•lectives a Catalunya, Espanya, Itàlia, França, Holanda, Bèlgica i Mèxic. Ha exposat a fundacions públiques i privades d’arreu del món.

“Ad infinitum” restarà oberta a Sitges fins el dia 15 de juny. Es pot visitar d’11 a 13,30 hores i de 17 a 20 hores a la capella de la Fundació Ave Maria de Sitges, a l’avinguda Artur Carbonell, 11.