Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/10/2016

  26/10/2016

  La Xarxa Groga diu no al Pacte local per l'educació

  Notícia de L'Informatiu

 • Video: 25-10-2016

  25-10-2016

  Pren-ne nota. Agenda d'Activitats

  Exposició "El passat. Entre la història i la memòria" i els Pessics de Ciència parlaran de l'Ictus

 • Video: 20-10-2016

  20-10-2016

  Entrevista a l'actor Ricard Borràs

  Clip del programa Taquilla Inversa

Carles Santacana: 'No es pot banalitzar el franquisme'

Conferència del professor d'història de L'H per commemorar el Dia de la Memòria Democràtica

Una jove s'atreveix a denunciar una agressió sexual després d'un taller informatiu dels Mossos

Es va sentir identificada durant la xerrada al centre educatiu

L'Ajuntament adquireix les cases del passatge Pons per restaurar-les i dedicar-les a habitatge social

Són un exemple de construcció en passadís i estan catalogades al PEPA

Canviem L'H porta a la Comissió Europea el PDU Granvia

Preguntaran sobre l'impacte ambiental del projecte urbanístic sobre la fauna del riu i Cal Trabal

Castanyada a diferents barris de la ciutat

Amb una àmplia agenda d'activitats des de dijous 27 d'octubre

 • L'hospitalenc Ferran Soriano exposa a Sitges escultures i dibuixos

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 04. 06. 2013

L'hospitalenc Ferran Soriano exposa a Sitges escultures i dibuixos

Fins el 15 de juny a la Fundació Ave Maria

L'obra de l’artista de L’Hospitalet Ferran Soriano és present a Sitges. Vuit escultures inèdites i set dibuixos previs al seu treball escultòric són a Sitges sota el títol “Ad infinitum”. Soriano presenta uns treballs que volen defensar les llengües minoritàries en un món cada cop més globalitzat.

 

La capella de la Fundació Ave Maria de Sitges. Aquest és el lloc on podem veure les obres més recents d’un referent artístic de L’Hospitalet: Ferran Soriano. Ara ret homenatge a les llengües minoritàries posant l’accent en el català.

Una àmplia trajectòria escultòrica, pictòrica i de dibuixant. Són més de 40 anys d’obra artística amb exposicions arreu del món. Soriano no entén la separació de l’escultura, la pintura i el dibuix que conformen un bloc petri i indisoluble.

La mostra també inclou els dibuixos de les mateixes escultures, valorant la importància del dibuix com a transmissor més directe de la idea primigènia que obra pas a l’obra definitiva. Una de les escultures inèdites fa tres metres d’alçada i està exposada al jardí de la Fundació.

Ferran Soriano ha dit que “el títol de l’exposició “Ad infinitum”, el vaig escollir amb tota la intenció per retre homenatge a les llengües més minoritàries i pensant en el català, la meva llengua nadiua i que cal defensar”.

Soriano ha parlat de la unió entre dibuix i escultura perquè “la meva obra escultòrica va sempre darrera d’un dibuix previ. El dibuix és essencial, el primer element de transmissió del pensament, del sentiment que es converteix en una obra d’art”.

L’artista nascut a Barcelona i resident a L’Hospitalet des de ben petit, ha comparat “el dibuix amb escriure a mà o amb la màquina. El dibuix és el primer esglaó que surt de dins sense artificis”.

Ferran Soriano ha mostrat una vegada més la seva passió pel dibuix. “Ara treballo més a fons els dibuixos i, fins i tot, alguns tenen vida pròpia, agafen volada i no són el primer pas de futures escultures”.

Ferran Soriano ha realitzat més d’un centenar d’exposicions individuals i moltes de col•lectives a Catalunya, Espanya, Itàlia, França, Holanda, Bèlgica i Mèxic. Ha exposat a fundacions públiques i privades d’arreu del món.

“Ad infinitum” restarà oberta a Sitges fins el dia 15 de juny. Es pot visitar d’11 a 13,30 hores i de 17 a 20 hores a la capella de la Fundació Ave Maria de Sitges, a l’avinguda Artur Carbonell, 11.