Taquilla Home Gourmet- Reproduir video

25-5-2020 Taquilla Home Gourmet- "Crumble de poma" de l'Escola Restaurant El Repartidor

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 25-5-2020

    25-5-2020

    Taquilla Home Gourmet- "Crumble de poma" de l'Escola Restaurant El Repartidor

  • Video: 22-5-2020

    22-5-2020

    Taquilla Home Gourmet- "Sweet Words" del Mizuwari Cocktail Bar

  • Video: 18-5-2020

    18-5-2020

    Taquilla Home Gourmet: El Debut prepara uns "Fideus a la Cassola"

L'Associació Educativa Nou Quitxalles atén a més de 300 infants durant la crisis de la Covid 19

L'entitat del barri de Bellvitge treballa amb nens i nenes en risc d'exclusió social

Les terrasses de L'H obren al 50 per cent amb l'arribada de la fase 1

Els propietaris demanen més espai i menys impostos

CCOO denuncia endarreriments en els pagaments dels ERTO

En alguns casos, els treballadors no han cobrat des del març

Paula Crespi recupera l'estat de forma al CAR de Sant Cugat

La waterpolista hospitalenca confia en la celebració dels Jocs Olímpics

Les biblioteques ofereixen la possibilitat de gaudir de 'Lectures per telèfon'

Per fomentar la literatura i fer acompanyament social

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 04. 2013

"Cuina eròtica romana", nou llibre de Josep Maria Solías

Relaciona la gastronomia i la sexualitat a l'imperi romà

Els ous, el marisc o els bulbs eren aliments molt utilitzats a l’imperi romà. Productes considerats afrodisíacs que queden reflectits en el nou llibre del cap de Patrimoni Cultural de L’H, Josep Maria Solías. Deu receptes que encara són ben actuals.

L’Imperi Romà ha fascinat i continua fent-ho a molta gent. El domini que van tenir del món ha provocat molta literatura, fins i tot la gastronòmica. Josep Maria Solías, historiador i arqueòleg, i director del Museu de L'Hospitalet, és un apassionat de l’època romana i ha publicat diversos llibres sobre la gastronomia romana.

Els ous, el marisc, la ceba o l’all són productes que han estat, des de sempre, considerat afrodisíacs. Ja a l’imperi romà eren conscient d’això i els utilitzaven en els sopars, com a preàmbul d’una nit eròtica.

Les bacanals eròtiques romanes han estat mitificades en les pel•lícules de Hollywood, però segons Josep Maria Solías, “hi ha molt de fantasia en les bacanals però sí és cert que el sopar era el preàmbul per a una nit plena d'erotisme. Els sopars predisposaven per al joc amatori i a una nit carregada de sexualitat però l’orgia cinematogràfica no es donava”.

Solías ha dit que “fa anys que la meva investigació versa sobre l’arqueo - gastronomia i no és el primer llibre que publico sobre la qüestió editat pel Museu de Badalona”.

“En el marc d l’exposició El sexe en època romana, he fet aquest llibre que repassa el receptari i fa l’explicació del que seria l’erotisme i el que envoltava aquest món a l’imperi romà. Semblant al nostre però també amb diferències”, ha assenyalat Josep Maria Solías.

Solías ha volgut destacar que “el receptari el podem fer a casa sense problemes. Aquest és l’objectiu del llibre. Hem tret deu receptes que es poden elaborar amb més o menys habilitat a la cuina de cadascú de nosaltres”.

Segons Solías “els ingredients són mediterranis: ous, bulbs o marisc a més de productes que ara són més fàcils d’aconseguir perquè hi ha establiments de cuina llunyana que ens permeten accedir a tot tipus de productes”.