Taquilla Inversa 18 oct - Dani Maneja ens presenta Reproduir video

18-10-2018 Taquilla Inversa 18 oct - Dani Maneja ens presenta "Ànima"

Celebrem els 30 anys de trajectòria de la Big Mama Montse i els 20 de Jordi Canal a La Bòbila

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-10-2018

  18-10-2018

  Taquilla Inversa 18 oct - Dani Maneja ens presenta "Ànima"

  Celebrem els 30 anys de trajectòria de la Big Mama Montse i els 20 de Jordi Canal a La Bòbila

 • Video: 17-10-2018

  17-10-2018

  Aula L'H 17 oct - L'Observatori de la Infància de L'H i l'estudi sobre els infants de 0 a 3

  I també, jornada de rugbi inclusiu

 • Video: 11-10-2018

  11-10-2018

  Taquilla Inversa 11 oct - Cicle Blues&Boogie

  I música inclusiva amb Cris Blasco i Pat Sol, el festival Choreoescope i gastronomia

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, es jubila després de 20 anys al càrrec

Ha convertit l'equipament en una referència europea de la novel•la negra

Ada Parellada obre el restaurant "L'airet" a Collblanc

Amb cuina de proximitat i saludable

La cadena EasyHotel obre el seu primer hotel d'Espanya a L'H

La ciutat compta amb 18 establiments hotelers

Nova flota de vehicles amb criteris mediambientals de la Guàrdia Urbana

S'han incorporat automòbils elèctrics i híbrids

L'Hospital de Bellvitge acull una jornada sobre la pòlio

Els afectats demanen més recursos i atenció

Renovació d'asfalts i voreres als carrers M. Pidal, Ronda de la Torrassa, Martorell i Jansana

Als barris de Sant Josep, Torrassa, Collblanc i Santa Eulàlia

 • Desè aniversari de la mort de Joan N. Garcia Nieto

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 22. 11. 2004

Desè aniversari de la mort de Joan N. Garcia Nieto

Homenatge al jesuïta, sociòleg i sindicalista lligat al Baix Llobregat

"Cristians pel Socialisme va ser una de les aventures més serioses de la meva vida"
El 23 de juliol de 1994 moria d'un infart, mentre celebrava missa a la parròquia Verge del Pilar de Cornellà, Joan Nepomuceno García Nieto, jesuïta, sociòleg i sindicalista compromès amb el moviment obrer del Baix Llobregat.

Per recordar-lo i amb el títol "Mirada al futur i invitació a l'esperança" s'ha convocat un acte acadèmic el dimarts 23 a dos quarts de vuit del vespre, als Jesuïtes de Casp (c/ Llúria 27, Barcelona). Presentarà l'acte Francesc Riera, de Cristianisme i Justícia. Eduardo Rojo, que és membre de Cristianisme i Justícia i de la Fundació Utopia, farà la presentació d'una taula rodona sobre "El Joan García Nieto que vam conèixer" en la qual intervindran José Ignacio González Faus (Cristianisme i Justícia), Daniel Jover (Promocions), Carlos Obesso, (IEL-ESADE) i Benigno Martínez (Comunitat Joan N. García Nieto).

A continuació, Josep Rambla presentarà el llibre "Joan N. García-Nieto París, S.J.: l'home i els seus escrits", editat amb motiu d'aquest desè aniversari de la mort d'aquest. Hi haurà després una interpretació musical, pel grup ARASS, del text "Yo te vi llegar" de Joan N. García-Nieto sobre els immigrants. Tancarà l'acte el provincial dels Jesuïtes, Pere Borràs.

Tot un testimoni
A l'hora de convocar aquest acte, la Companyia de Jesús, el Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, l'Institut d'Estudis Laborals d'ESADE, la Comunitat Cristiana Joan N. García-Nieto (Cornellà) i la Fundació Utopia, recorden amb dos paràgrafs l'estil de la persona que commemoren.

El primer correspòn a una entrevista que se li va fer l'any 1989: "Per a mi, Cristians pel Socialisme va ser una de les aventures més serioses de la meva vida, que va donar una gran cohesió a les meves opcions. Jo no vaig deixar mai el meu sacerdoci. No vaig tenir mai problemes. Vaig integrar perfectament la meva fe amb l'opció de classe, i mai no vaig deixar de dir la missa cada dia per a un grup de bones velletes... Continuo a la Companyia de Jesús, perquè per a mi ha estat un lloc de convivència de germans i de reflexió cristiana, que pel seu sentit missioner i en molts aspectes fronterer m'ha ajudat molt. Ara, en aquesta etapa, em sento cada vegada més identificat amb el món de la marginació... Per a mi el cristianisme de l'Evangeli no és exclusivament religiós. Crist era contrari a la institució religiosa del seu temps. Hem estat víctimes d'aquesta visió unidimensional i exclusivista. Ara bé, el fet que hi hagi nuclis importants de cristians que volen viure un cristianisme compromès amb la realitat ja és una prova que no tot està perdut..".

I el segon correspon a una carta que va escriure a una germana carmelita descalça 15 dies abans de morir: "Hoy día 9 hago 65 años. Es un momento para pensar todas nuestras historias y maravillarnos de los caminos por donde nos ha llevado el Hermano Jesús. Estos días medito y pido que podamos ir a casa del Padre con las manos llenas. Ese día ya se acerca y uno ve las cosas como con cierta plenitud y paz, a pesar de las muchas cosas duras que se ven. Incomprensibles y que sólo entenderemos cuando vayamos más allá. Una de las cosas que estoy descubriendo con más insistencia es que hay muchas más cosas buenas que malas. A pesar de lo que algunos dicen hay mucha solidaridad y ganas de encontrar sentido a la vida. A veces no es el mismo camino que el nuestro, pero también es un camino que acerca a Dios y al infinito. Hay mucha bondad, ganas de recuperar la vida, la solidaridad, la fraternidad y, entre nosotros, la caridad que Jesús nos pide".

(Font: les entitats convocants)