Taquilla Inversa - Julen presenta Reproduir video

26-5-2022 Taquilla Inversa - Julen presenta "Caiguda lliure"

També, Kongsutori amb Lorena Franco i El Mora

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  Taquilla Inversa - Julen presenta "Caiguda lliure"

  També, Kongsutori amb Lorena Franco i El Mora

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Reportatge: 25 anys dels locals d'assaig La Universal

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Districte Cultural: Tres Passos Estudio

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Acústic: Júlia Blum

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Llibres: el Bibliomercat de Santa Eulàlia

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Popurri Pop: Eurovisió

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Taquilla Inversa -Júlia Blum presenta "Sobre la marxa"

  També, aniversari de La Universal, Tallers Oberts i Popurri Pop

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Acústic: Serch

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Entrevista: la banda Serch presenta "Post" al Zowie

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 28. 12. 2020

Recomanacions literàries per a les festes nadalenques

Coneguem l'oferta de les biblioteques de L'Hospitalet

Aquestes vacances de Nadal passarem més temps que mai a casa per culpa de la pandèmia. Les biblioteques de L’Hospitalet proposen animar-nos les festes a través de la lectura, i un any més han elaborat un llistat de llibres i de material audiovisual destinat a totes les franges d’edat. Totes les obres recomanades estan disponibles en servei de préstec a les vuit biblioteques de la ciutat.

És un fet que aquest any les festivitats suposaran un repte per a totes les famílies, i que haurem de cercar alternatives a la sociabilitat que enguany ens ha estat restringida.

L’Ajuntament de L’Hospitalet també ha adaptat el seu programa d’activitats nadalenques a la nova situació i, en col•laboració amb les Biblioteques de L’Hospitalet, ha confeccionat el seu ja tradicional llistat de recomanacions literàries i audiovisuals per gaudir d’aquest Nadal des de casa. El repertori es divideix per edats, com també hi dedica un apartat als gèneres audiovisual, divulgatiu, còmic i autors locals de L’Hospitalet.

Recomanacions per als més petits

Podem introduir els més petits de la casa a l’hàbit de la lectura gràcies a les recomanacions infantils del repertori. Si encara no saben llegir, contes com ‘Visca els meus ditets!’ i ‘Cinc en un llit’ els divertiran a través dels materials interactius mòbils i tàctils que els permetran endinsar-se en la història i que, a més, els facilitarà la tan a vegades complicada hora de dormir.

Un cop guanyin més autonomia, el repertori de contes populars ‘Col•lecció: els meus primers contes. Hansel i Gretel’ i el llibre de receptes ‘Calle Babel, Nº10: recetas del mundo para compartir’ els entretindrà alhora que aprenen diverses cultures.

El jovent també podrà gaudir del temps lliure durant les vacances gràcies a la varietat de recomanacions literàries adolescents, que enguany donen protagonisme al gènere novel•lístic de to sentimental amb llibres com ‘Deixa’t portar’ i ‘Cada seis meses’.

Si, per contra, t’interessen més la història i la fantasia, novel•les com ‘Tú, Sucia Rata’ i ‘LionHeart’, ambientades corresponentment a Chicago el 1931 i a l’Oceà Atlàntic en 1805, són l’opció idònia per gaudir de la lectura.

En relació amb la novel•la juvenil, la llista inclou un repertori de còmics infantils i juvenils, amb novetats com ‘Patria’, basat en l’exitosa novel•la de Fernando Aramburu sobre dues famílies enfrontades a conseqüència de la repressió imposada per la banda terrorista ETA al País Basc.

El programa Aula L'H ha visitat la biblioteca de Bellvitge per conèixer de primera mà algunes recomanacions de lestures per als més petits.

Cal recordar que el progra +QLots, que es va posar en marxa durant el confinament i que prepara lots de llibres personalitzats, continua funcionant i es poden fer peticions a totes les biblioteques de la ciutat ja sigui per correu electrònic, per telèfon o in situ.

Recomanacions per als adults

Per als adults que entre el frenetisme de les festes trobin un forat de desconnexió per dedicar a la lectura, el repertori de recomanacions té reservades joies de la literatura universal com ‘Cims Borrascossos’ d’Emily Brontë. La novetat d’enguany recau en ‘Las Jaurías’ d’Alberto Gil, la novel•la guanyadora del reconegut concurs de novel•la negra LH Confidencial d’aquest any.

Si, al contrari, prefereixes el gènere divulgatiu, el repertori s’ha actualitzat al nou ordre mundial amb llibres com ‘Virus’ i ‘Viurem per sempre?: com la Biomedicina ens està canviant la vida’. Tots ells inclouen suggestives reflexions sobre el futur de la humanitat, alhora que ens ajuden a comprendre la realitat en què vivim.

Recomanacions d’autors locals

Amb especial esment a obres d’autoria local, trobem llibres publicats al llarg del 2020 com ‘¿Son demócratas las abejas? La democracia en la época del Coronavirus’ (Antonio Fornés i Jesús Vila i Garcia) i ‘LGTBI: claus bàsiques’ (Eugeni Rodríguez i Cristian Carrer). Si us atrau més la novel•la, també podem trobar obres com ‘Existo, para vivir’ d’Ana de Lacalle i ‘Al ritmo de Madrid’ de Carlos Villarubia.

Que no falti el cinema 

Com a les vacances de Nadal no poden faltar les tardes de sofà i mantenta, el repertori d’audiovisuals d’enguany pretén acompanyar els capvespres més casolans amb recomanacions com l’última pel•lícula de l’aclamat director Clint Eastwood ‘Richard Jewell’, basada en la història real d’un guarda de seguretat que es considerat sospitós per un presumpte intent d’atac terrorista als Jocs Olímpics d’Atlanta.

Per als qui prefereixin posar-se al dia amb la cartellera nacional, el llistat inclou el film ‘Ventajas de viajar en tren’, amb rostres coneguts del panorama estatal com Luis Tosar i Belén Cuesta.

Horari de Nadal a les Biblioteques

Fins el 6 de gener les biblioteques de la ciutat obriran en l’horari de Nadal que podeu consultar al següent enllaç. En aquests moments podem trobar 7 biblioteques obertes a la ciutat (totes menys la de Santa Eulàlia). 

Activitats habituals que van quedar suspeses a causa de la pandèmia, com ara ‘L’Hora del Conte’, pretenen organitzar-se novament, tot i que no a tots els centres per culpa de les limitacions d’aforament d’alguns d’ells. Altres agrupacions, com ara els grups de lectura d’adults, esperen retornar amb normalitat de cara al pròxim any. La biblioteca de Tecla Sala també organitzarà activitats especials amb motiu del seu aniversari.

A partir d’aquesta setmana, també s’eliminarà el servei de cita prèvia, tot i que es continuarà controlant l’aforament màxim i la quarantena de material retornat durant 48 hores. 

Per a més informació sobre aquestes iniciatives, podeu consultar el web de les Biblioteques de L’Hospitalet.