Taquilla Inversa -Pau Alabajos i Gemma Humet arriben a L'H dins el Barnasants Reproduir video

14-1-2021 Taquilla Inversa -Pau Alabajos i Gemma Humet arriben a L'H dins el Barnasants

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-01-2021

  20-01-2021

  L'Informatiu - 20-01-2021

 • Video: 19-01-2021

  19-01-2021

  L'Informatiu - 19-01-2021

 • Video: 18-01-2021

  18-01-2021

  L'Informatiu - 18-01-2021

Sumem reclama que les bicicletes compartides només puguin aparcar a la calçada

Demanen que es doni compliment a la resolució de la Síndica

El gimnàs Elite Top Team busca alternatives a les restriccions amb entrenaments al carrer

Les mesures actuals suposen el quart tancament dels gimnasos des de l'inici de la pandèmia

L'AECS L'H es manté a la part alta de la 3a Divisió de futsal

Els de Sanfeliu volen assolir la permanència el més aviat possible

Obert el termini per optar a les beques de creació musical de les Cases de la Música

Les bandes poden presentar les sol•licituds fins al 15 de febrer

Comencen els treballs de poda de l'arbrat viari

Les tasques de manteniment arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 17. 11. 2020

El Festival Loop porta el videoart a L'Hospitalet

Hi participen el TPK i la Galeria Alegria

El Festival de videocreació Loop celebra enguany una edició hibrida, amb actes presencials i virtuals. La cita aplega espais d'art i culturals d'arreu del món, alguns d'ells a L'Hospitalet. És el cas del TPK i la Galeria Alegria.

Un any més el TPK és un dels espais convidats a formar part del Festival Loop de videoart. I ho fa amb l'artista lituà Arvydas Zalpys amb qui té una estreta relació des de fa anys i han realitzat diversos intercanvis amb el col·lectiu que ell ha representat, Meno Parkas.

L'artista hi presenta una de les seves darreres vídeo instal·lacions, 'Cinema mut o una recerca interminable de la veritat', on conjuga la seva faceta més audiovisual amb la de pintor. "La seva proposta és com fer entendre a una persona cega que és la pintura, que és el que un fa quan pinta i que no només es basa en els colors, sinó que és una altra cosa", ha explicat Vicente Da Palma, director del TPK.

El projecte de vídeo consisteix en tres històries presentades de forma sincronitzada. La primera mostra a una noia cega que cerca una llum esborrant el negre. El segon i el tercer vídeo representen la discussió del mateix artista amb l'artista Robertas Antinis i només es presenten les preses en què els artistes s'escolten els uns als altres.

La Galeria Alegria també participa en el Festival Loop amb una exposició que alhora inaugura aquest espai, que va instal·lar-se a la ciutat el juliol. L'artista Dionis Escorsa reflexiona sobre l'abast de la pressió lumínica en la quotidianitat amb la mostra 'El pes del fotó matutí'. "L'exposició té a veure amb la capacitat que té la llum d'exercir una força damunt de les coses, perquè està demostrat que quan t'il·luminen peses més que quan estàs a l'ombra", ha esperesat l'artista.

La galeria compta amb més de 10 anys de trajectòria. Va néixer a Barcelona i després d'estar uns anys a Madrid ha tornat per obrir portes a la ciutat. "Ens interessa molt la pintura, també fem escultura, art contemporani, però donem molt suport a la pintura" ha explicat Sebastián Rosselló, director de la galeria.

S'ubica a la Ronda de la Via, 7, en un espai d'origen industrial. "L'hem hagut d'adaptar per poder fer exposicions, però hem mantingut la seva essència i el caràcter d'aquesta fàbrica", ha conclòs Rosselló.

Les exposicions del Festival Loop es poden visitar fins al 22 de novembre