Taquilla Inversa 4 juny- Entrevista Dani Orviz, guanyador copa món Poetry Slam Reproduir video

4-6-2020 Taquilla Inversa 4 juny- Entrevista Dani Orviz, guanyador copa món Poetry Slam

També, Marco Buonocore del Mug i El Mora

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 4-6-2020

  4-6-2020

  Clip Taquilla Inversa- Marco Buonocore del Restaurant Mug

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 14. 05. 2020

La cultura popular, a l'espera

No hi ha data per reprendre una activitat en què el contacte i la proximitat són inevitables

Des de l'arribada del coronavirus, la cultura popular de la ciutat està aturada. Les entitats no saben quan podran tornar a omplir les places de festa i tradició. I és que no hi ha data per reprendre una activitat en què el contacte i la proximitat són inevitables.

La Comissió de Festes de Santa Eulàlia ha suspès totes les activitats al carrer i les trobades i reunions que es feien de forma presencial, en un any on ni hi haurà festa major al barri, ni revetlla de Sant Joan. "Entenem que el primer és pensar en el benestar de tothom i evitar l'expansió del virus, per això acceptem i compartim la suspensió de les festes populars", ha explicat el president de l'entitat, Toni Martorell.

L'essència de la cultura popular és viure-la al carrer i gaudir de la festa. "Les nostres activitats no poden substituir-se per streamings, cal barrejar-se i viure-les. Seguirem rememorant les festes a través de les xarxes, però quan puguem, tornarem a sortir al carrer per fer gaudir als veïns", ha apuntat Martorell.

A diferència d'altres sectors culturals, la cultura popular i tradicional és una activitat que es duu a terme de forma voluntària i no professional. "Això fa que no tinguem cap pèrdua econòmica personal com sí que passa en altres col·lectius que es dediquen a la cultura de manera professional", ha afirmat Martorell. Tot i això, hi ha unes despeses econòmiques de l'entitat que cal cobrir. "Hem de mirar com fer-ho si les subvencions continuen aturades".

El món sardanista també està l'espera. I és que no hi ha data per reprendre una activitat en què el contacte i la proximitat són inevitables. "No sabem quan podrem tornar ni de quina manera ho farem. És complicat perquè ens hem de donar les mans i hem de ballar a la plaça", ha explicat Mercè Tubau, presidenta de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet.

A la Colla Jove de L'Hospitalet la pandèmia els va agafar just quan feia poc més d'un mes que havien començat la temporada i van haver de cancel·lar, per exemple, la seva primera actuació fora de l'Estat, que s'havia de celebrar a Andorra.

De moment, ja donen per perduda la meitat de la temporada. "Ens espera un any d'incertesa. Estem en contacte amb la Coordinadora de Colles Castelleres i les últimes notícies que hem tingut és que no preveuen que puguem començar l'activitat en els pròxims mesos", ha explicat Annabel Berruezo, presidenta Colla Jove de L'Hospitalet. I és que els castells apleguen molts factors de risc per al contagi del coronavirus, ja que no s'hi poden garantir les mesures de distanciament social.

En el seu cas, no tenir activitat també implica una reducció d'ingressos. "Haurem de valorar altres activitats, volem mirar si podem fer alguna proposta al local per mantenir el contacte social" ha exposat Berruezo. Durant aquests dies, els membres de la Colla Jova de L'Hospitalet també mantenen la forma física des de casa per poder estar a punt per reprendre l'activitat.

La fase 3 de la desescalada del Govern espanyol preveu que es pugui dur a terme oci a l'aire lliure amb fins a 800 persones, sempre que siguin asseguts i mantenint la distància necessària. Així doncs, no hi ha cap previsió sobre quan la cultura popular podrà tornar a omplir places i carrers.