Taquilla Inversa 4 juny- Entrevista Dani Orviz, guanyador copa món Poetry Slam Reproduir video

4-6-2020 Taquilla Inversa 4 juny- Entrevista Dani Orviz, guanyador copa món Poetry Slam

També, Marco Buonocore del Mug i El Mora

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 4-6-2020

  4-6-2020

  Clip Taquilla Inversa- Marco Buonocore del Restaurant Mug

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 05. 2020

El Museu de L'Hospitalet prepara la "Memòria d'una pandèmia"

Proposa la recollida de documentació i objectes per interpretar els efectes de la Covid-19

El Museu de L’Hospitalet ha posat en marxa una campanya de participació ciutadana per recollir documentació i objectes per recordar la repercussió i els efectes de la Covid-19 a la societat, i preservar els testimonis de la memòria oral, escrita i audiovisual. La campanya es treballa de forma coordinada amb diferents museus d’història i etnològics de Catalunya.

El director del Museu de L’Hospitalet, Josep Maria Solías, ha explicat que “l’objectiu és intentar reflectir un moment històric i preservar la seva memòria”. El fons es nodrirà de material molt divers, com ara EPIS; cartells que anuncien el tancament de locals i comerços a causa de la Covid-19; dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia; objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústries; obres d’art a l’espai públic, i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries.

També formaran part del fons fotografies, vídeos, missatges de veu, etc. En aquest sentit, Solias ha explicat que “el Museu se centrarà en recollir què s’ha fet des del punt de vista dels equipaments sanitaris i de la recerca que es troba en el nostre territori”.

L’objectiu és elaborar les #memòriespandèmia i recollir els #patrimonisconfinats per documentar la crisi sanitària, però també social, econòmica i cultural, per a les generacions futures, amb el material donat i que esdevindrà patrimoni cultural. El Museu es coordinarà amb l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet, que ja ha engegat una campanya similar. De la documentació se n’encarregarà l’Arxiu, mentre que els objectes seran patrimoni del Museu.

“Memòria d’una pandèmia” s’ha treballat conjuntament amb diferents museus de les xarxes de Museus d’Història i de Museus d’Etnologia de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya, que permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat i desenvolupar un projecte compartit de divulgació.

La campanya va adreçada a la societat en general. Les persones que hi vulguin participar han d’enviar un correu a l’adreça cultura.museu@l-h.cat incloent-hi dades bàsiques per poder documentar el material: nom i cognom, fotografia de l’objecte o document que vol cedir i una breu descripció del context o informació rellevant. El Museu de L’Hospitalet organitzarà la recollida del material quan torni a obrir les portes.