Taquilla Inversa- Entrevista i acústic Carolina Alabau Reproduir video

2-6-2020 Taquilla Inversa- Entrevista i acústic Carolina Alabau

Slam en un minut amb Isa García i El Mora

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-07-2020

  07-07-2020

  L'Informatiu 07-07-2020

 • Video: 06-07-2020

  06-07-2020

  L'Informatiu 06-07-2020

 • Video: 2-6-2020

  2-6-2020

  Slam en un minut: Isa García

Activitats per gaudir d'un estiu a la ciutat

Música, teatre, recitals poètics, visites guiades a les exposicions i esports a l'aire lliure

La nova etapa post Covid als centres d'Atenció Primària de L'H

Parlem amb Rocío Moreno, directora del Servei d'Atenció Primària Delta del Llobregat

Obre la primera Botiga Amiga a L'Hospitalet

Un espai que afavoreix la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social

Un AEC Collblanc sense complexos

Els sèniors masculí i femení no es conformaran amb la permanència

AEBALL reactiva l'atenció presencial a l'emprenedoria

Cal demanar cita prèvia per garantir les mesures sanitàries de seguretat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 12. 11. 2019

L'hospitalenca Anna Caballé, Premi Nacional d'Història d'Espanya 2019

Per la biografia de Concepción Arenal

La professora Anna Caballé ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Història de Espanya 2019 per l’obra "Concepción Arenal, la caminante y su sombra", una biografia de qui va ser una de les pensadores i activistes més importants del segle XIX. Caballé és de L’H i professora de Literatura espanyola a la UB i ha parlat amb el programa Taquilla Inversa sobre la seva obra. Podreu veure l’entrevista íntegra aquest proper dijous.

Concepció Arenal, més enllà de ser el nom de molts carrers d’Espanya, va ser una de les més importants pensadores i activistes del segle XIX, considerada per molts la mare del feminisme espanyol. Anna Caballé va tenir el primer contacte amb Arenal al seu llibre “La vida de las mujeres”, un recull de les millors produccions literàries de dones a la història. Caballé explica que “vaig quedar-me amb les ganes de saber més coses d’elles i ara n’he tingut l’oportunitat”.

Concepción Arenal va ser una dona molt influent en la reforma de les presons, de les visites als hospitals i en el món de la caritat en general. “ Era una dona molt reservada en la seva vida privada, amb un aspecte masculí. Un personatge curiós per l’època, a qui l’interessaven les dones per ser un col•lectiu en desigualtat. Era una dona avançada al seu temps que segurament no vas er compresa”. De fet, el feminisme forma també part de la producció d’Anna Caballé des de l’edició del llibre “Mi vida es mía”, on afirma “vaig descobrir la necessitat d’aplicar el feminisme en la crítica literària i al gènere autobiogràfic”

Dins la producció literària de Caballé hi ha varies biografies, un gènere afirma “apassionant perquè suposa una reflexió de la vida i de les contradiccions humanes”. A Espanya però és un gènere poc valorat per l’ús que se’n va fer durant el franquisme, que utilitzava les biografies de personatges que es volien canonitzar. “En els darrers anys estem intentant convertir la biografia és un gènere plural, obert i sense ideologies”

L’entrevista completa a l’Anna Caballé podreu veure-la al programa Taquilla Inversa d’aquest dijous a partir de les 20h del vespre.