Taquilla Inversa - Entrevista i acústic Uënsdei Reproduir video

9-7-2020 Taquilla Inversa - Entrevista i acústic Uënsdei

També, slam amb Marta Belmonte i Cinepark

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 9-7-2020

  9-7-2020

  Taquilla Inversa - Entrevista i acústic Uënsdei

  També, slam amb Marta Belmonte i Cinepark

 • Video: 09-07-2020

  09-07-2020

  L'Informatiu 09-07-2020

 • Video: 08-07-2020

  08-07-2020

  L'Informatiu 08-07-2020

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 13. 10. 2019

L'H celebra les Jornades Europees del Patrimoni amb una visita guiada al cementiri

Organitzada pel Museu de la ciutat i el Centre d'Estudis de L'Hospitalet

Una cinquantena de persones han participat en la visita guiada al cementiri que el Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Estudis de L'Hospitalet han ofert en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni. Una ruta de dues hores que ha permès descobrir el patrimoni escultòric i arquitectònic del cementiri, així com el seu valor com a testimoni historic de la ciutat.

Un dels exponents més destacats és la capella noucentista. Un edifici protegit que va dissenyar l'arquitecte hospitalenc Puig i Gairalt, l'únic de caire religiós de la seva trajectòria. Una construcció habitualment tancada al públic però que els assistents a la visita han tingut l'oportunitat de conèixer per dins.

Un altre dels punts d'interès ha estat la visita a l'únic panteó familiar d'estil arquitectònic que hi ha al cementiri, així com les tombes de personatges destacats de la vida econòmica, política i cultural de la ciutat, com Just Oliveras o Josep Janés.

I és que a més de posar en valor el patrimoni artístic del cementiri, l'activitat ha repassat algunes anècdotes històriques que ajuden a entendre l'evolució de la ciutat al llarg del temps. Des de l'origen del propi cementiri, amb la tomba més antiga de què es té constància, datada de 1854, a la fossa comuna on s'hi van enterrar moltes persones durant la guerra civil o els nínxols de vuit nivells, una alçada poc habitual i que és un reflex de la densitat de població de la ciutat.

Les Jornades Europees del Patrimoni, que s'han celebrat de l'11 al 13 d'octubre, són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. L'objectiu és aconseguir la implicació social per a la conservació i la valoració del patrimoni a través de diferents activitats sobre el terreny.