Taquilla Inversa 10 d'octubre: Entrevista Lídia Pujol Reproduir video

10-10-2019 Taquilla Inversa 10 d'octubre: Entrevista Lídia Pujol

També, Erox Magic, Beluni i ens visita Sui Géneris

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Actuació Lídia Pujol

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Erox Magic presenta "9 estels"

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Gastro Lover: Sui Géneris

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 09. 2019

"Girls Night", una comèdia sobre les xarxes socials, guanya el Festival Internacional Cinephone

S'hi han presentat 235 curts gravats exclusivament amb telèfons mòbils

Girls Night, un curtmetratge nord-americà, s'ha endut el primer premi del Festival Internacional Cinephone, un certamen de curts rodats exclusivament amb smartphones. Aquesta comèdia parteix d'una noia que es desperta amb el cap afaitat després d'una nit de festa sense recordar què ha passat. Per descobrir-ho, haurà d'indagar en els missatges i vídeos que ha penjat a les xarxes socials.

En aquesta vuitena edició del Festival Internacional Cinephone hi han participat 235 curtmetratges, un 10% més que l'any anterior. Oberts a temàtica lliure, s'hi han presentat documentals, animacions i curts de tots els gèneres procedents de més d'una quarantena de països diferents.

A través d'un dispositiu tan quotidià com un telèfon mòbil, l'objectiu del certamen és democratitzar la creativitat i promoure que tothom pugui fer cinema amb pocs recursos tècnics i econòmics.

El segon premi ha estat per Sad Sachs, un curt australià que combina comèdia i acció i que mostra la història d'una família jueva que es topa amb un home antisemita. D'entre els premiats destaca Broken, un retrat de la fragilitat humana davant el maltractament psicològic que ha guanyat la menció a millor curtmetratge espanyol.

Els altres guardonats han estat Walking in our shoes (Regne Unit), amb una menció al millor documental; i Black Trank (Itàlia), com a millor curt d'animació. D'altra banda, The Reef (Estats Units), s'ha fet amb la menció especial del certàmen.

El Cinephone Kids arriba a la segona edició
La gal·la també ha acollit la projecció del Cinephone Kids, amb curts que han elaborat els alumnes de l'escola Pere Lliscart i l'institut Margarida Xirgu. Un projecte tàndem entre el festival, Torre Barrina i els centres educatius que permet introduir el llenguatge audiovisual a les aules.