Taquilla Inversa 12 setembre: Presentació arts escèniques a L'H Reproduir video

12-9-2019 Taquilla Inversa 12 setembre: Presentació arts escèniques a L'H

Actuació de Delpuerto i visita al Punta Sal Bcn amb David Benítez

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-9-2019

  12-9-2019

  Entrevista i acústic Delpuerto

 • Video: 12-9-2019

  12-9-2019

  Acústic Delpuerto

 • Video: 12-9-2019

  12-9-2019

  Ricardo Fité presenta "Cinco veranos en moto"

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de L'H en commemora el Dia Mundial

Amb conferències, tallers, un concert solidari i un berenar de germanor

2.500 alumnes participen en el Programa d'auxiliars de conversa d'anglès

Arriba a tots els centres públics de secundària de la ciutat

El Pessics de Ciència organitza el festival Ciència a Escena

Al Centre Cultural Sant Josep, del 17 al 21 de setembre

L'Hospitalet s'apunta a la Setmana Europea de la Mobilitat

Fins el 22 de setembre, sota el lema "Camina amb nosaltres!"

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 10. 09. 2019

Quatre dècades de la Festa Major de Bellvitge

Enguany la Comissió de Festes commemora l'efemèride

La Festa Major de Bellvitge commemora 40 anys de celebracions ininterrompudes. La primera festa popular del barri es va celebrar el 1979, coincidint amb l’any del primer ajuntament democràtic, quan un grup de veïns i veïnes van decidir agrupar-se per organitzar unes festes participatives i nascudes des de la ciutadania.

Pel president i vicepresident de la Comissió de Festes de Bellvitge, José Antonio Montoya i Vicente Jorge Rodríguez, respectivament, les festes que se celebraven anteriorment no es poden considerar populars. Expliquen que no estaven concebudes pel veïnat i que els actes que es feien a l'envelat eren de pagament.

A partir de 1979, les primeres edicions de la Festa avançaven amb entusiasme però també amb algunes dificultats logístiques. Montoya i Rodríguez expliquen que, per exemple, l'orquestra havia de tocar en un escenari que es muntava dalt d'un camió.

També recorden els inicis dels tradicionals xiringuitos, que cada entitat havia de construir amb els materials que tingués a l'abast, com ara canyes. Unes paradetes que aleshores s'instal·laven en uns terrenys del barri encara sense pavimentar i que quan plovia -com passa gairebé en cada edició, es convertien en un fangar.

I és que durant aquests 40 anys, la Festa Major ha evolucionat en paral•lel amb la transformació urbanística del barri, que ha vist com al llarg de les dècades es pavimentaven carrers i es guanyaven nous espais per a la ciutadania. És el cas del Parc de Bellvitge o el Centre Cultural del districte, que actualment acullen algunes de les activitats de les festes.

Unes millores que, al llarg dels anys, han permès a la Festa Major incorporar novetats en gairebé cada edició. Una de les més importants va ser l'estand sociocultural, un espai que va néixer ara fa 30 anys i que va afavorir la implicació de les entitats del barri en l'organització de la Festa

Enguany la comissió de festes ha volgut recordar l’efemèride i rememorar uns inicis que, no sense dificultats, han esdevingut el germen de la celebració de barri més multitudinària de les que tenen lloc avui dia a la ciutat. Amb les Festes de Bellvitge la ciutat reprèn el curs polític i social i són tot un esdeveniment cultural que traspassa les fronteres local.