Taquilla Home Gourmet- Reproduir video

25-5-2020 Taquilla Home Gourmet- "Crumble de poma" de l'Escola Restaurant El Repartidor

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 25-5-2020

  25-5-2020

  Taquilla Home Gourmet- "Crumble de poma" de l'Escola Restaurant El Repartidor

 • Video: 22-5-2020

  22-5-2020

  Taquilla Home Gourmet- "Sweet Words" del Mizuwari Cocktail Bar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 25. 04. 2019

Comencen les Festes de Primavera 2019 amb el pregó de El Sevilla

A les 20h i després, el Toc d'Inici

L’Hospitalet inicia el 25 d’abril la festa gran de la ciutat, les Festes de Primavera, que es perllongaran fins el dia 28. Per començar, el tradicional pregó que el cantant ‘El Sevilla’ pronunciarà des del balcó de l’Ajuntament, seguit del Toc d’inici per presentar les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.

El cantant, actor, escriptor i ‘showman’ televisiu Miguel Ángel Rodríguez, conegut com ‘El Sevilla’ donarà el tret de sortida a les Festes de Primavera. El carismàtic líder del grup Mojinos Escozíos pronunciarà el pregó des del balcó de l’Ajuntament. Serà el començament oficial de les Festes, al qual seguirà el Toc d’inici.

Aquesta mostra de les entitats de cultura tradicional i popular de L’Hospitalet s’iniciarà a les 20h amb el seguici popular que baixarà per la rambla de Just Oliveras fins a la plaça de l’Ajuntament, on entrarà en finalitzar el pregó.

La Banda Provençana (integrada per músics de diferents entitats musicals i culturals de la ciutat i per alumnat i professorat de l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts) acompanya les entitats de l’àmbit de la cultura tradicional i popular fins la plaça de l’Ajuntament. Dirigida per Eduard Casals, aquesta gran formació de ministrils interpretarà 'El ball de la balsa', peça hospitalenca recuperada anys enrere i que ha servit des de llavors per obrir les festes.

Un cop a plaça, començarà l’exhibició de les colles i la imatgeria festiva de la ciutat (grallers, gegants, capgrossos, esbarts dansaires, sardanistes, castellers, trabucaires, diables i bestiari) amb les seves músiques, interpretades per la Banda Provençana. Gegants, bestiari i colles sortiran de l’Ajuntament per presentar-se davant el públic.

Aquests són els actes principals del primer dia de Festes. Però no els únics. A les rambles de Just Oliveras i de la Marina es podran veure els treballs manuals dels casals d’avis de la ciutat i també la mostra d’artesans.

Si volem acompanyar les Festes amb bona gastronomia, el dia 25 també comença la VII Primavera de Tapes, ruta d’establiments de restauració que ofereixen la degustació d’una tapa singular, acompanyada d’una beguda, per 3 euros, fins al dia 28.

Hi participen 37 establiments locals i durant aquesta edició es comptarà amb el xef i empresari Quim Marquès com a padrí de la ruta gastronòmica. el Gremi d’Hostaleria i Alimentació i Hospitalet Gastronòmic formen part del jurat degustador.

El públic pot votar per la tapa més popular i opta a premis cedits pels establiments col·laboradors.

I per acabar de passar una nit festiva, la final SLHam Poetry, la lliga de poetes de L’Hospitalet, on es decidirà el guanyador de la temporada 2018/2019, i es designarà l’’slammer’ que representarà la ciutat a la final nacional de Poetry Slam.

Consulteu el programa si no us voleu perdre cap activitat!

TV de L'Hospitalet i LHdigital, presents a les Festes

I si no podeu sortir de casa, Televisió de L'Hospitalet i el portal LHdigital us ofereixen en directe el pregó i el Toc d'Inici, amb un programa especial que començarà a les 19.30h i que inclourà l'Informatiu del dia. Els mitjans de comunicació municipal també oferiran programes especials els dies 26, 27 i 28 d'abril.