Taquilla Inversa 17 gener - Entrevista i acústic Marcos Deker Reproduir video

17-1-2019 Taquilla Inversa 17 gener - Entrevista i acústic Marcos Deker

Carmen Sereno ens presenta, també, "Maldito Síndrome de Estocolmo"

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-1-2019

  17-1-2019

  Taquilla Inversa 17 gener - Entrevista i acústic Marcos Deker

  Carmen Sereno ens presenta, també, "Maldito Síndrome de Estocolmo"

 • Video: 16-01-2019

  16-01-2019

  Aula L'H 16 gener - El Centre de Normalització Lingüística de L'H

 • Video: 10-1-2019

  10-1-2019

  Entrevista Irene Funes

Nou ascens de categoria del CP Gornal

La propera temporada disputaran la Tercera Categoria

La Generalitat enllesteix un nou Decret Llei en matèria d'habitatge

Ho anuncia el conseller de Territori en un col.loqui a l'auditori del CC Tecla Sala

L'Escola d'Adults de Bellvitge i el Gornal s'han unificat oferint nous ensenyaments

Per donar resposta a la demanda formativa d'ambdós barris

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 23. 10. 2018

El director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal, es jubila després de 20 anys al càrrec

Ha convertit l'equipament en una referència europea de la novel•la negra

Jordi Canal es jubila. El director de la Biblioteca la Bòbila deixa el càrrec vint anys després d'accedir-hi i convertir la biblioteca en un equipament de referència del gènere negre en tots els seus vessants. Ha impulsat el Primer Club de Lectura Negra i el Premi Internacional L'H Confidencial. Els seus companys li han organitzat una exposició homenatge.

Se'n va una figura que ha desenvolupat el seu càrrec més enllà de ser un director convencional d'una biblioteca. Jordi Canal ha estat vint anys director de la Biblioteca la Bòbila i l'ha posada en el lloc més alt d'un equipament especialitzat en el gènere negre.

Canal té passió per la novel•la i el cinema negre i ha impulsat fins a grans cims tot allò que té a veure amb els llibres i les pel•lícules d'aquesta temàtica. A la Bòbila s'hi troba de tot i per a tots els gustos i està reconeguda arreu com un lloc especialitzat d'alt nivell.

Jordi Canal ha recordat "l'any 1999 quan jo era a les biblioteques de "La Caixa" i em van oferir la direcció de la Bòbila que s'havia d'estrenar al cap d'un mes. Tot era nou i li vam posar molta il•lusió per convertir-la en una biblioteca important de barri però pensant en oferir alguna cosa que no tingués Barcelona. Gent d'aquí i de fora que compartissin el mateix equipament i ho hem aconseguit".

Canal ha dit que "ben aviat vaig pensar en crear un Club de Lectura temàtic i li vaig donar voltes i vaig veure que als EEUU n'hi havien. El pensament va ser clar: volia que fos de novel•la negra i a principis del 2000 ja hi vam començar. Va ser pionera i ara ja hi ha una cinquantena".

El director de la Bòbila se sent orgullós del Premi de Novel•la L'H Confidencial. "És el segon més ben dotat de novel•la negra i la seva trajectòria és bona tot sortint d'una biblioteca de barri, perifèrica. M'hagués agradat aconseguir que una tercera planta de l'edifici estigués dedicat a la novel•la negra però a la vida no es pot arribar a tot".

"La Biblioteca la Bòbila té un fons de ficció i de no ficció dels millors i qualsevol visitant s'ho pot passar molt bé", ha dit Canal que ha assegurat que "continuaré com a jurat del L'H Confidencial i com a usuari de la biblioteca. No em deslligaré d'aquest món i no descarto que l'any vinent surti un llibre amb tota l'experiència d'aquests vint anys".

Els seus companys li reten homenatge amb una exposició que, com no, té a veure amb el gènere negre i tot allò que entusiasma a Jordi Canal: films, novel•les i ambients on s'ha mogut els darrers vint anys de la seva vida. El programa Taquilla Inversa ha emès un reportatge sobre els seus 20 anys al capdavant de la Biblioteca la Bòbila.

 

EXPO CANAL from Televisió de L'Hospitalet on Vimeo.