Taquilla Inversa 18 juliol: Reproduir video

18-7-2019 Taquilla Inversa 18 juliol: "Johnny & Vienna", als Terrats en Cultura

També, nou disc de Lucas Masciano i visitem el Mizuwari Cocktail Bar

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 19-07-2019

  19-07-2019

  EMMCA Concerts 19 de juliol

 • Video: 18-7-2019

  18-7-2019

  Acústic Johnny & Vienna

 • Video: 18-7-2019

  18-7-2019

  Entrevista: Lucas Masciano presenta "12 lunas"

El Ple municipal debatrà el projecte d'ampliació de Fira Granvia

L'equip de govern una mofificació del Pla General Metropolità

L'Hospi dipositarà dilluns l'aval per ser present a la 2a B

Considera que la xifra a abonar correspon al deute només del Reus "B"

L'exposició 'Parèntesi?' compara L'H de la Guerra Civil amb la del primer franquisme

Produïda pel Museu de L'Hospitalet i el Centre d'Estudis

María Vicente lidera l'heptatló a l'Europeu sots-20

Sara Gallego debuta divendres als 400 metres tanques

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 05. 2018

L'escola Charlie Rível presenta la cantata Mestre Furukawa

Els visiten representants de les ciutats de Aarhus i Adèlfia

L'escola Charlie Rível ha escenificat la cantata Les ensenyances del Mestre Furukawa. És el resultat de la feina que s'ha fet durant el curs en el marc del programa tàndem amb l'EMMCA. La representació ha comptat amb un convidats especials: representants de les ciutat d'Aarhus i Adèlfia que aquests dies aprenen com l'EMMCA treballa la cohesió social.

Les ensenyances del Mestre Furukawa és una cantata composada per un dels professors de l'Escola de Municipal de Música-Centre de les Arts, Joan Gerard Torredeflot. La cantata ens porta a un viatge que arriba fins al Japó, on les lletres de les cançons ens expliquen la història d'un mestre de música peculiar i entranyable, el mestre Furukawa. Les diferents peces de la cantata parlen d'algun aspecte pedagògic de l'aprenentatge dels instruments de corda fregada.

La cantata forma part del programa Tàndem de música que l'EMMCA desenvolupa a l'escola Charlie Rível. Fa unes setmanes la cantata es va estrenar a l'escola Ausiàs March, que també fa un programa Tàndem, i ara arriba a la Charlie Rível.

Segons la directora de l'escola Montserrat González, la cantata ha estat el fruit de la feina col•laborativa entre alumnes, professors i famílies. Les famílies han col•laborat amb els professors en la construcció de l'escenagrafia. Alguns alumnes han après les cançons i uns altres acompanyen tocant instruments.

La representació, a més, a comptat amb una visita molt especial: la de representants de les ciutats d’Aarhus (Dinamarca) i Adelfia (Itàlia) que aquests dies visiten L'Hospitalet per conèixer com treballa l'EMMCA la cohesió social.

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts va ser reconeguda el passat juliol amb el segell URBACT Good Practice, per la creació d’espais reals de cohesió social a través del desenvolupament de les arts. L’actuació de l’EMMCA combina l’activitat extraescolar amb la intervenció en escoles de primària per fer arribar la pràctica artística a tots els sectors socials; ser motor de cohesió social i eina d’èxit escolar, i obtenir conjunts instrumentals de diversos estils musicals que reflecteixin la diversitat de la ciutat.

A través de la xarxa “Escoles de música per al canvi social”, les altres dues ciutats estudien el projecte de l’EMMCA per adaptar-lo i transferir-lo als seus municipis, la ciutat danesa d’Aarhus, amb la seva escola de música, i la ciutat italiana d’Adelfia, amb el projecte Musica in Gioco, amb l’objectiu comú de buscar l’impacte sobre la inclusió social i la millora del rendiment acadèmic. Es preveu que a la xarxa s’incorporin en un futur cinc poblacions europees més.

A més de l'escola Charlie Rível, la delegació de les dues ciutats europees també ha visita l'escola Gornal i l'Ernest Lluch.

Mestre Furukawa al Charlie Rível - Peça sencera from Televisió L'Hospitalet on Vimeo.