Taquilla Inversa 21 març: Enric Montefusco presenta Reproduir video

21-3-2019 Taquilla Inversa 21 març: Enric Montefusco presenta "Diagonal"

La música d'Amarela i "Dancing with frogs"

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-3-2019

  21-3-2019

  Hospitalet Gastronòmic visita la Braseria Galícia

 • Video: 21-3-2019

  21-3-2019

  Llibres: Biblioteca Josep Janés

 • Video: 21-3-2019

  21-3-2019

  Entrevista i acústic Amarela

 • L'EMMCA exportarà el seu model pedagògic i de cohesió social a dues ciutats europees

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 16. 04. 2018

L'EMMCA exportarà el seu model pedagògic i de cohesió social a dues ciutats europees

A Adèlfia i a Aarhus, en el marc del programa URBACT

L'Escola Municipal de Música Centre de les Arts exportarà el seu model d'ensenyament a dues ciutats europees, Adèlfia, a Italia, i Aarhus, a Dinamarca. Les dues ciutats s'han interessat en saber com treballa l'EMMCA després que el programa europeu URBACT reconegués l'escola hospitalenca per les bones pràctiques per la cohesió social.  

Una de les qüestions a aprendre és la doble via de fer arribar la música i la dansa a infants i joves de la ciutat. D'una banda la formació d'alumnes que s'acosten voluntàriament a aquestes disciplines i a d'una altra, els programes Tàndem que porten la música i la dansa en horari escolar a estudiants que d'una altra forma no en tindrien accés.

A més, els alumnes de les dues vies conflueixen al final en activitats conjuntes, convertint la música en una eina d'inclusió social.

"Les dues ciutats, Adèlfia i Aarhus, volen veure en profunditat algunes de les nostres experiències d'èxit. Per exemple, hem aconseguit tenir una orquestra simfònica en què un 28% dels alumnes tenen bagatge migratori. També podem explicar que els alumnes que fan un programa Tàndem de música assoleixen millors resultats acadèmics", explica la directora de l'EMMCA, Núria Sempere.

Adelfia és una ciutat de l'àrea metropolitana de Bari, a Itàlia, i Aarhus és la segona ciutat en importància de Dinamarca. Gràcies a la xarxa d'intercanvi del programa URBACT, l'EMMCA també aprendrà de les escoles d'aquestes dues ciutats. "Per exemple, ens interessa saber com es gestiona l'escola de música d'Aarhus, que té tres vegades més estudiants que nosaltres", afirma Núria Sempere.

Després d'una primera fase de transferència de coneixement entre les tres ciutats, que tindrà una durada de sis mesos, s'iniciarà una segona etapa en què hi haurà intercanvi entre professors i alumnes de les tres escoles. La xarxa d'intercanvi treballarà fins al 2020 i està previst que s'ampliï a més ciutats.