Taquilla Inversa - Entrevista al bailaor David Romero. Estrena Reproduir video

22-02-2018 Taquilla Inversa - Entrevista al bailaor David Romero. Estrena "Charnego" al Joventut

Reportatges sobre Manu Brabo, Txetxu Altube i Guiem Soldevila, Slham Poetry i els llibres

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-02-2018

  23-02-2018

  Pren-ne nota - Agenda 23-02-2018

  Estrenes de cinema

 • Video: 23-02-2018

  23-02-2018

  Perímetre Obert - Un recorregut per l'interior del Teatre Joventut

 • Video: 22-02-2018

  22-02-2018

  Reportatge sobre el fotoperiodista Manu Brabo

  Clip del programa Taquilla Inversa

El Rubgy Club L'H guanya a l'Inter i és més a prop de la salvació matemàtica

Tot i patir més del previst, els de Baena sumen els cinc punts

Recuperar les bones sensacions

L'Hospi visita diumenge el camp del Castelldefels

Els actes centrals del Dia d'Andalusia arriben a La Farga

Ana Márquez, de l'Associació Cultural Andalusa, Premi d'Honor 2018

 • Neix la primera edició del Dansa. Quinzena metropolitana
 • Neix la primera edició del Dansa. Quinzena metropolitana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 22. 01. 2018

Neix la primera edició del Dansa. Quinzena metropolitana

La inauguració serà a L'H, l'1 de març

Aquesta nova cita amb la dansa es celebrarà de l’1 al 18 de març a sis municipals de l’àmbit metropolità. Vol convertir-se en una citat anual de les arts del moviment. Inclourà dansa clàssica, contemporània, flamenc, hip-hop o jazz, entre d’altres. La primera cita serà al Teatre joventut, l’1 de març, de la mà de la companyia de dansa de l’Institut del Teatre.

Poblacions com Barcelona, Badalona, Cornellà, L’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Esplugues participen en aquesta projecte oferint més d’un centenar de funcions de dansa molt diversa, oberta a tots els gèneres i amb propostes per a tots els públics i edats. Hi podrem veure actuacions de dansa clàssica, contemporània, flamenc, hip-hop, jazz, musical, tradicional, etc., i també hi haurà propostes participatives i moltes activitats paral•leles.

La inauguració de la Quinzena metropolitana de Dansa es durà a terme l’ 1 de març al Teatre Joventut de la mà dels joves talents sorgits de les aules de l’Institut del Teatre. Els espectacles es podran veure a diferents escenaris de la ciutat com el Teatre Joventut, la línia L 9 sud del metro, la Rambla Marina, el Poliesportiu del Centre, la plaça del Poliesportiu del Centre i la plaça de l’Ajuntament.

Entre d’altres, el dia 7 de març, el Joventut acollirà l’espectacle “Quadres d’una exposició” de la mà del Centre de Dansa de Catalunya; o els dies 10 i 11 de març els Kukai Dantza Oskara, una instal•lació escènica que recorre passatges i mites de la cultura basca, des dels orígens fins a l’època contemporània.

Diego Sinniger, un ballarí que treballa amb la fusió de dansa contemporà -nia i hip-hop, serà a la L9S, a la Torrassa, el 16 de març

A la Rambla de la Marina, el 9 de març, podreu veure Origami, una proposta de carrer, espectacular i alhora delicada, que transforma un contenidor de dotze metres en un elegant objecte de papiroflèxia

El poliesportiu del Centre, de la seva banda, acollirà La partida, de la Companyia Vero Cendoya. Inspirada en l’univers de la pel•lícula L’arbitro, de Paolo Zucca, aquesta peça coreogràfica estableix un diàleg entre la dansa contemporània i el futbol. Cinc ballarines, cinc futbolistes i un àrbitre sobre una pista posen en evidència les semblances i les diferències entre ambdues disciplines.

A la Plaça del Poliesportiu del Centre i voltants 17 de març, d’11.30 a 21 h, es farà la cloenda de la Quinzena metropolitana. Una jornada oberta i participativa de dansa al carrer en un entorn urbà: la plaça dura d’estètica contemporània del Poliesportiu del Centre, l’herba dels jardins de Can Sumarro, el carrer Xipreret i els racons de diferents dimensions i característiques i els edificis històrics. A les 12h, la plaça del Poliesportiu del Centre serà l’escenari d’una ballada col•lectiva que es farà simultàniament a totes les ciutats de la Quinzena. “Tothom balla” és una activitat que compta amb una coreografia de Toni Mira adreçada a tota mena de públics, que el creador ha batejat amb el títol de “Movent emocions”. Hi haurà espai de pícnic, food trucks, serveis de menjar i beguda, punts d’informació, projeccions de gran format

En l’extens programa de la Quinzena metropolitana de dansa trobem molts artistes. Entre altres noms, hi participaran Toni Mira, Lali Ayguadé, Brodas Bros, La Taimada, Arno Schuitemaker, Raquel Klein, Los detectives, el Ballet National de Marseille / ICK, ZOO / Thomas Hauert + Gabriel Schenker, la Cia. Roberto G. Alonso, Otra Danza, Antonio Ruz, Kukai Dantza, Daina Ashbee i Fernando Romero.

Pots consultar la programació sencera, aquí.