El jurat del Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial ha decidit declarar desert el guardó d’aquesta edició. El jurat ha manifestat que “un cop efectuades les valoracions i deliberacions corresponents, acorda per unanimitat declarar desert el premi, donat que cap original finalista assoleix el valor literari necessari”.

El jurat considera que cap dels originals presentats té la qualitat suficient per rebre un dels guardons més prestigiosos dels convocats a Espanya. En aquesta edició, s’havien presentat un total de 62 originals, 13 novel•les procedents de Catalunya, 38 de la resta d’Espanya, 1 de França i 10 de diversos països llatinoamericans  com l’Argentina, Mèxic, Colòmbia, Perú i Veneçuela.

L’organització del premi ha volgut ser lleial al seu públic, als lectors, i als autors que han guanyat el premi en anteriors edicions i s’ha acollit al punt 7 de les bases de la convocatòria del premi per declarar-lo desert. També agraeix als participants l’enviament d’originals i l’interès mostrat, i anuncia la propera convocatòria de l’edició de 2019.

El jurat està presidit pel regidor de Cultura de L’Hospitalet, David Quirós, i integrat per l’editora Blanca Rosa Roca, de Roca Editorial,Anna Riera, cap de Biblioteques de L’Hospitalet, Àlex Martín Escribà, professor de la Universitat de Salamanca i especialista en novel•la negra, María del Carmen Úbeda, membre del Club de Lectura de Novel•la Negra, i Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila.

El Premi L’H Confidencial el convoquen l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial i té una dotació econòmica de 12.000 euros.

En edicions anteriors, el Premi L’H Confidencial ha recaigut en el bolivià Gonzalo Lema amb “Que te vaya como mereces”; el cubà Vladimir Hernández, amb “Indómit”o; el català Daniel Santiño, amb “Los crímenes del opio”; el madrileny Nacho Cabana, amb “La chica que llevaba una pistola en el tanga”; el valencià Mariano Sánchez Soler, amb “El asesinato de los marqueses de Urbina”; el català Rafael Alcalde, amb “La llamada de un extraño”; l’aragonesa Cristina Fallarás, amb “Las niñas perdidas”; el basc Erlantz Gamboa, amb “Caminos cruzados”; el càntabre Julián Ibáñez, amb “El baile ha terminado”; l’argentí Raúl Argemí, amb “Retrato de familia con muerta”, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola, amb “Ley garrote”.