Pessics de Ciència comença l’any 2018 amb noves propostes que fomenten l’interès per la ciència i la tecnologia tot oferint-la en un aparador atractiu i entenedor. “Matins de ciència”, “BiblioLab”, documentals o tallers mostraran la ciència des d’un altra punt de vista. Demà es farà tertúlia científica a l’Espai Brotes i el dia 24, conferència sobre robots al CC. Sant Josep

 

El Pessics de Ciència no perdrà la seva essència d’oferir xerrades i conferències d’experts en diverses matèries que oferiran els seus coneixements a tothom qui vulgui escoltar-los. El que sí farà és ampliar el catàleg de possibilitats de com ensenyar la ciència i fer-la més atractiva per a tothom amb diferents formats.

En el format clàssic, dimecres, 24, el Centre Cultural Sant Josep, acollirà una conferècia sobre robots i intel·ligència artificial, amb Carme Torras, de la Real Acadèmia de les Ciències. El mes de gener acabarà amb una altra conferència sobre l’automatització i l’atur, amb Héctor Zapata, expert en realitat virtual.

Al llarg de febrer i març es farà un Curs d’Iniciació a la Meteorologia, amb 12 hores de durada i gratuït, a càrrec de la consultoria meteorològica, Celsius. Una de les novetats arribarà el 3 de febrer amb el Primer Slham de Dones Cientìfiques.

Així, dotze científiques procedents de la recerca mèdica de l’IDIBELL i el CMR, explicaran allò que fan en una xerrada amena, divulgativa i clara durant només cinc minuts. L’acte comptarà amb l’actuació del grup musical Popquestra de l’Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet.

No faltarà la projecció del documental “Makers: La Ciència dels Afeccionats”, que mostra com la genètica ja s’ha convertit en el camp de joc dels biohackers. La “Ciència al Dia”, farà tertúlia, aquest 17 de gener, a l’Espai Brotes, amb  Bibiana bonmatí, comunicadora científica i física. El nou torn serà el 21 de febrer, també a l’Espai Brotes on es parlarà de les principals notícies científiques de les darreres setmanes i els descobriments científics més rellevants.

El “BiblioLab“, és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals que desenvolupa i dóna suport a accions que volen facilitar el coneixement a través de l’experimentació i la metodologia innovadora. El 2 de febrer, a la Biblioteca Josep Janés, serà el torn de “Espurnes”, amb Funbrain.

Altres tallers del mes de febrer dins del “BiblioLab”, seran: “Pinhole”, “Disseny 3D” i “Construeix i programa un Theremin: l’instrument que es toca sense ser tocat”. Pel que fa a “Matins de Ciència”, el 8 de febrer, la Biblioteca Tecla Sala acollirà la xerrada “La Ciència i el planeta terra”, una xerrada de Manuel Suárez.

El director del Pessics de Ciència, Ferrán Farré, ha dit que “les novetats estan pensades per mostrar la ciència de manera més planera i diferent, més enllà de la típica conferència on un senyor que sap molt il•lustra a la gent. L’Espai Brotes, les Bilbioteques ens ajuden en el BiblioLab o quan parlarem de notícies científiques prenent un cafè“.

Farré ha destacat com “el Pessics ha crescut en percepció ja que hem sortit d’un format encarcarat, el de sempre, que és la columna vertebral però tocava canviar perquè sinó hi ha gent que no s’apropa. Aquest ha estat el salt tot sortint de la closca per anar més enllà”.