Taquilla Inversa 17 d'octubre: Reproduir video

17-10-2019 Taquilla Inversa 17 d'octubre: "Raphaëlle", al Teatre Joventut

I, la música de Martínez i Cinepark amb el Festival de Sitges

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-10-2019

  17-10-2019

  Taquilla Inversa 17 d'octubre: "Raphaëlle", al Teatre Joventut

  I, la música de Martínez i Cinepark amb el Festival de Sitges

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Actuació Lídia Pujol

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Erox Magic presenta "9 estels"

L'Hospital de Bellvitge reconeix a les cinc entitats que hi fan tasques de voluntariat

En el marc d'una exposició present al vestíbul de Consultes Externes

Tecnologia i relax al Piscina&Wellness

Amb totes les novetats d'un sector en creixement

El cicle de Cinema Infantil en Català torna a L'H

Per difondre la llengua fora de l'àmbit escolar

Barris per Viure prepara un manifest contra la pressió turística a Collblanc-la Torrassa

Amb el suport del veïnat i del teixit associatiu del districte

 • Plàudite celebra el Dia Mundial del Teatre amb un homenatge a Shakespeare i Cervantes
 • Plàudite celebra el Dia Mundial del Teatre amb un homenatge a Shakespeare i Cervantes
 • Plàudite celebra el Dia Mundial del Teatre amb un homenatge a Shakespeare i Cervantes
 • Plàudite celebra el Dia Mundial del Teatre amb un homenatge a Shakespeare i Cervantes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 06. 03. 2016

Plàudite celebra el Dia Mundial del Teatre amb un homenatge a Shakespeare i Cervantes

400 aniversari de la mort dels dos autors

William Shakespeare i Miguel de Cervantes ha estat els protagonistes de les activitats que Plàudite ha organitzat per commemorar el Dia Mundial del Teatre. Una jornada amb la que han volgut posar de relleu els valors de la professió i conscienciar de la seva funció social.

"És un dia per reivindicar la nostra professió i els valors que comporta", ha explicat l'Eulàlia Ballart, actriu i professora de Plàudite Teatre. "Es tracta de celebrar junts aquest dia i reivindicar una professió que ens agrada i ens satisfà moltíssim, però que de vegades ens fa anar una mica cadascú a la seva", ha afegit.

Per al seu company Salvador Miralles, "avui dia el teatre està mal cuidat tant per les institucions com per la societat en general i per això aquesta jornada és important. El teatre ens dona uns valors com a societat que no trobem en cap altre àmbit".

Tot i que, oficialment, el Dia Mundial del Teatre és el 27 de març, enguany a Plàudite han volgut avançar les activitats commemoratives ja que el dia 27 coincideix amb els vacances de Setmana Santa . Per això han implicat a tot el Centre Cultural de Santa Eulàlia en una activitat que ha servit, a més, per iniciar les celebracions de l'Any Shakespeare i l'Any Cervantes. Enguany es compleixen 400 anys de la mort d'ambdós autors. Diu la llegenda que van morir el mateix dia, el 23 d'abril de 1616, però aquesta és una altra història.

L'alumnat de Plàudite Teatre, que aquest any dedica bona part del curs a les obres del Bard d'Avon, ha preparat petits fragments d'algunes de les seves obres més conegudes. Així, els més petits, nens i nenes de 4 i 5 anys, ja coneixen la història dels amants més famosos de Verona, 'Romeo i Julieta'.

"Es van fer un petó", diu la Júlia. "I estaven molt enamorats", afegeix l'Iris. Són dues de les "Julietes" que l'Ana Babiano, actriu i professora de Plàudite Teatre, ha vestit per a l'ocasió. L'Hugo, l'Alba i el Cosme, del grup de 6 i 7 anys, s'han enfrontat sense cap mena de por a un personatge tan complex com és 'Ricard III'. "Sabem que era molt lleig, i deforme", expliquen.

"Les obres de Shakespeare parlen d'una immensitat de temes i trobar una que poguessin entendre i interpretar infants tan petits no ha estat fàcil", comenta el Salvador Miralles. El seu grup, el dels infants de 8 i 9 anys, ha interpretat un fragment de "La feréstega domada". El personatge de la Caterina i les dificultats del Petruchio per conquistar-la han encantat a aquests joves actors i actrius que, confessen, havien sentit a parlar molt poc de William Shakespeare.

Més sorpresos encara s'han mostrar els nens i nenes del grup de 10 i 11 anys en descobrir 'Hamlet' de la ma de la seva professora, l'Eulàlia Ballart. El mateix els ha passat als joves que han interpretat un petit fragment de 'Macbeth'. "Havíem estudiat alguna cosa de Shakespeare a l'escola, però no coneixia el contingut de cap de les seves obres". Ho diu la Núria, alumna de Plàudite, que interpretava a una de les bruixes que intenten predir el futur del personatge de Macbeth.

Però no només els alumnes de teatre s'han implicat en aquesta doble celebració del Dia Mundial del Teatre i l'Any Shakespeare i Cervantes. Les dones del taller de memòria del Grup de Dones de Santa Eulàlia, els nois i noies de l'Associació Coordinadora de Col·lectius de Persones amb Discapacitat i el Grup de Puntaires de Santa Eulàlia han llegit fragments de l'obra més universal de Miguel de Cervantes mentre duien a terme les seves activitats.

"Sóc una de les poques persones que pot dir que ha llegit 'El Quixot', comenta l'Antònia, que s'ha encarregat de llegir un fragment de les aventures de "l'hidalgo" al ritme dels "bolillos" de les seves companyes, que anaven fent puntes de coixí.

Es joves del Cor Alba Naixent també s'han sumat a la festa tot interpretant 'La Quete', la versió que Jacques Brel va fer d'aquest tema d''El Hombre de la Mancha'. "Sé que 'El Quixot' és el llibre més traduït després de la Biblia", ha comentat la Clara, una de les cantaires. "Cervantes és un dels autors més importants del segle XVII", ha afegit la seva companya, la Lidia.

Per últim, les integrants de la Coral del Grup de Dones de Santa Eulàlia s'han decantat per interpretar un fragment de música del segle XVII, per fer un tastet de com sonaven els dies de Miguel de Cervantes i William Shakespeare.

Per cert, i com a curiositat, afegir que, malgrat que van ser contemporanis, els dos autors mai no es van conèixer tot i que hi ha indicis que Shakespeare potser va saber de l'existència del Quixot. El que sí que està comprovat és que, contradient la creença popular, no van morir el mateix dia. Ni tan sols el 23 d'abril. Cervantes va morir el 22 d'abril de 1616, i va ser enterrat el dia 23. Shakespeare va morir el 3 de maig de 1616.

La confusió ve de que, en aquell moment, Anglaterra es regia pel julià en el que, efectivament, era 23 d'abril, però Espanya es regia pel calendari gregorià, el que fem servir tots actualment i que Anglaterra va adoptar al 1752. Segons aquest calendari, Shakespeare va morir el 3 de maig de 1616.