L’Eugeni Rodríguez és el portaveu del Front d’Alliberament Gay de Catalunya i fundador de l’Observatori Contra l’Homofòbia. Va néixer als Bloc Ciutat Comtal en plena dictadura en una ciutat que segons ell “l’ofegava i no el comprenia”. Malgrat tot, L’H va ser de les primeres ciutats en aprovar mocions en defensa dels drets dels homosexuals.

 “Una de les causes de la meva lluita ha estat pel fet de ser de L’Hospitalet. Tot i que l’estimo molt, va ser un lloc hostil on no podia viure la meva llibertat”. Durant aquells anys, l’Eugeni es veia envoltat d’un ambient d’incomprensió molt gran, amb menyspreus i “fins i tot violència física”

Tot va començar a canviar quan va entrar a l’aula de cultura de Sant Josep, on es va vincular al primer grup de gais d’Espanya, a més de lluitar contra la supressió del servei militar obligatori a traves del Col•lectiu per la Pau i el Desarmament. “Ser de L’Hospitalet, un ‘poligonero’ m’ha donar molta força per saber enfrontar els problemes”

Un compromís vital
Dedica la seva vida a defensar els drets dels homosexuals i a donar suport a les víctimes que ho necessiten. Eugeni Rodríguez és l’autor conjuntament amb Joan Pujol del llibre “Dels drets a les llibertats. . Una història política de l’alliberament GLT a Catalunya (FAGC 1986-2006)” on s’expliquen diferents històries i principalment es dedica a la transsexual sonia que va morir al Parc de la Ciutadella, agredida per la seva condició sexual.
L’Ajuntament de L’Hospitalet va ser dels primer ens aprovar mocions en defensa dels drets del col•lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals. “Això m’omple d’orgull com a hospitalenc”

La ciutat ha canviat molt en els darrers 30 anys. “Llavors era un lloc tancat, que m’ofegava” Ara la situació de gais i lesbianes està més normalitzada. Tot i així,  fa dos anys que uns nois van ser agredits al Carrilet. Sense oblidar el cas de dues noies lesbianes agredides al barri de La Florida, una cas important “perquè per primer cop l’Audiència Provincial de Barcelona va aprovar l’agreujant d’homofòbia”

Rodríguez assegura que “a la ciutat encara costa socialitzar-se públicament, és una assignatura pendent”

En un moment de la seva vida, a prop dels Blocs Ciutat Comtal va “prometre que no deixaria que ningú m’humiliés per ser gai, i ho he mantingut, i això també ho faig a nivell col•lectiu. És el meu compromís actual”

Segons l’Observatori Contra l’Homofòbia, l’any passat les agressions van pujar un 2%respecte de l’any anterior.