Una gran nina de gel amb una llarga bufanda que han teixit diversos col•lectius de ganxet de la ciutat és la imatge del Nadal a L’Hospitalet. En un acte adreçat al públic familiar s’ha realitzat l’encesa simbòlica dels llums de Nadal a la plaça de l’Ajuntament i ha aparegut la nina.

Tradició i solidaritat són els dos eixos principals de la campanya de Nadal 2013- 2014. La tradició es materialitza en la figura del ninot de neu, que a L’Hospitalet pren la forma d’una nina de neu gegant, que serà la protagonista d’aquestes festes. I la solidaritat, en diverses campanyes de recapte d’aliments.

Les activitats nadalenques s’han iniciat amb un espectacle de llum i so, amb la il•luminació de la façana de l’edifici del consistori. S’han triat llums de color blanc i blau per simular l’efecte del fred i del gel. L’acte d’encesa dels llums de Nadal ha comptat amb el Conte de la Iaia Maria, que té la Nina de Neu com a protagonista destacada.

Després ha aparegut la nina, una figura de 2,20 metres d’alçada i 1.200 quilos de pes, feta amb gel blanc, que lluïa una acolorida bufanda de 8 metres de llarg, teixida per un grup de 21 bloggers de manualitats de la ciutat.

Tots els infants que ho desitgin es podran fer fotografies amb la nina, que s’estarà a la plaça de l’Ajuntament durant tot el cap de setmana. Posteriorment, aquesta nina de gel serà substituïda per una altra figura, de tres metres d’alçada, realitzada amb un material resistent i perdurable i que restarà a la plaça com a decoració nadalenca.

Pel que fa a la solidaritat, s’habilitaran diferents punts de recollida d’aliments i es donarà suport a les campanyes que organitzen la Creu Roja i el Banc dels Aliments.


Així, del 29 de novembre al 6 de gener, la Creu Roja habilitarà diferents punts de recollida d’aliments en més d’una quarantena d’equipaments —entre edificis municipals, regidories, equipaments culturals i esportius— i en les diverses activitats que es desenvolupin a la ciutat. Preferentment, l’organització demana que es portin galetes, cacau en pols, arròs, llegums secs i llet en bric.

D’altra banda, els dies 14 i 15 de desembre, de 10.30 a 14.30 hores, la rambla de Just Oliveras —entre els carrers de Barcelona i de Tarragona— acollirà les Jornades SoL’Hidàries, amb la participació de les entitats del Districte I. Durant tot el cap de setmana es recolliran aliments i taps de plàstic, tallers, xocolatada, animació infantil, balls populars i activitats esportives.