L'Informatiu 04-06-2020 Reproduir video

L'Informatiu 04-06-2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video:

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  L'Informatiu - 03-06-2020

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Joan Soler, president PIMEC Baix Llobregat-L'H

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  L'Informatiu 02-06-2020

 • Video: 30-05-2020

  30-05-2020

  Resum de L'Informatiu del 25 al 29 de maig

 • Video: 29-05-2020

  29-05-2020

  L'Informatiu 29-05-2020

 • Video: 29/05/2020

  29/05/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'espai públic

 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2012

El Ple lliura les Distincions Ciutadanes

Els guardonats són Jaume Iglesias, Matilde Marcé, Fundació Santa Eulàlia, Coordinadora de Disminuïts i la comunitat educativa del Joaquim Ruyra

L’Hospitalet ha reconegut, un any més, la tasca de ciutadans i col·lectius en favor de la ciutat i de la seva ciutadania amb el lliurament dels títol honorífic de Distinció Ciutadana, que es van lliurar dijous al Saló de Plens.

Les distincions han anat a parar al doctor Jaume Iglesias, a la professora de català Matilde Marcé, a l’Associació Coordinadora de Col·lectius de Disminuïts, a la Fundació Santa Eulàlia per a la gent gran i a la comunitat educativa de l’escola pública Joaquim Ruyra.

L’Ajuntament atorga aquest títol honorífic a persones o entitats que desenvolupen el seu treball a la ciutat i que sobresurten per l’especial projecció social de la seva tasca o per un fet de singular rellevància. Aquestes distincions es lliuren cada dos anys per acord unànime de la Junta de portaveus, que formen Francesc Josep Belver (PSC), Juan carlos del Rio (PP), Meritxell Borràs (CiU), Alfonso Salmerón (ICV-EUiA) i Daniel Ordóñez (PxC).

El lliurament del guardó, que reprodueix en una medalla la imatge de La Medusa, la resta arqueològica més important de la ciutat, va tenir lloc en una cerimònia al Saló de Plens, en que cada portaveu municipal va glossar els mèrits d’un dels reconeguts.

Per la seva part, l’alcaldessa, Núria Marín, els va donar les gràcies per la seva tasca en favor de la ciutat, en especial en moments de dificultat econòmica com aquests, en els quals són referent per seguir lluitant per una ciutat millor. “No podem permetre que la crisi ens paralitzi i teniu el meu compromís com alcaldessa que no serà així. El camí no és fàcil, hem de treballar més i amb energia per trobar noves fórmules de superació però hem comprometo a liderar aquest projecte de futur per a la ciutat i els distingits ens han mostrat el camí”.

Els guardonats

Associació Coordinadora de Col·lectius de Disminuïts

És una entitat sense ànim de lucre creada per un grup de pares i mares l'any 1988 per ajudar les persones amb discapacitat i les seves famílies. La seva tasca és potenciar programes i serveis d'atenció a persones amb discapacitat, en l'àmbit educatiu i de lleure, i en el àmbit assistencial. La funció d’aquesta entitat és indispensable pel suport que presta a les famílies i per ajudar amb les persones amb disminució a realitzar-se personalment.

En el seu nom, Ángeles Darriba, la presidenta de la Coordinadora, va explica que l’entitat “atén un col·lectiu amb dificultats però estem molt contents de la feina feta perquè els temes socials són difícils de mantenir. Afortunadament, a L’Hospitalet tenim el suport del municipi i seguirem lluitant per al col·lectiu de persones amb discapacitat”.

Doctor Jaume Iglesias Solà

Metge pediatra i professional emèrit de l’atenció primària a L’Hospitalet que ha exercit durant 42 anys a la ciutat i que ha estat president de la Societat Catalana de Pediatria. Durant la seva trajectòria professional ha estat testimoni de l’evolució de l’atenció sanitària a L’Hospitalet, especialment als dos últims CAP on ha exercit, a Can Serra i al de la Bòbila. Els seus companys i pacients el consideren un gran professional, de tracte humà i proper als infants i a les famílies, i la seva tasca ha contribuït a la millora de la salut de diverses generacions.

El doctor Iglesias va recordar que va començar a treballar a L’Hospitalet els anys 70, “en una ciutat trista i desordenada i he deixat una ciutat còmoda i amb assistència sanitària que és modèlica, tot i les aparences. He estat un professional i una persona privilegiada, durant 40 anys he estat feliç fent el que he fet i hem sento recompensat”

Fundació Santa Eulàlia

És una entitat privada sense afany de lucre, creada l’any 1987 per al benestar i la qualitat de vida de les persones grans. L’entitat celebra enguany el seu 25è aniversari al servei de la ciutadania de L’Hospitalet. El seu objectiu és que la gent gran fràgil pugui participar en la vida comunitària del seu barri, amb la contribució de la ciutadania del barri de Santa Eulàlia on té una residència assistida i un centre de dia que ha rebut diversos reconeixements.

El gerent de la Fundació, Josep Foguet, no va poder contenir les llàgrimes en parlar de la tasca impulsada per l’entitat en favor de les persones grans. “Els millors beneficis són els immaterials, els somrius i les abraçades de la gent a la que atenem. Aquest guardó ens esperona per fer les coses cada dia millor”.


Matilde Marcé i Piera

Va néixer a L’Hospitalet l’any 1928 i, després de viure a l’exili a França, va tornar i va obtenir el títol de professora de català per dedicar-se a l’ensenyament d’adults fins al 1994, quan es va jubilar. El 2002 va rebre la Medalla del President Macià en reconeixement a la seva tasca en el camp de la llengua i la cultura catalanes.

Des de l’any 2006 és presidenta de l’Ateneu de Cultura Popular, del que ha estat sòcia des del 1978, i ha publicat diversos llibres, el primer l’any 1991, Cop d’ull als motius de l’Hospitalet.

“Crec que m’han atorgat la distinció –va explicar la Matilde Marcé- per la meva dèria de fer present el passat de L’Hospitalet, la nostra història ens hauria d’enorgullir. Jo lluito per allò en el que crec, no he fet grans gestes però si petites coses i encara intentaré fer alguna cosa més per la meva ciutat”.

Comunitat educativa Joaquim Ruyra

L’escola pública Joaquim Ruyra es va obrir l’any 1974. És la primera de la ciutat que s’ha transformat en una comunitat d’aprenentatge, amb el suport del Centre de Recerca Social i Educativa (CREA) de la Universitat de Barcelona. Això implica la col·laboració de les famílies i la seva participació en l’educació dels seus infants i, per això, han creat diferents comissions de participació a l’escola.

Durant l’acte es va reconèixer la tasca de Salvita Álvarez, que ocupava el càrrec de directora de l’escola Joaquim Ruyra quan va impulsar la comunitat educativa. Ahir, el nou director, Miquel Charneco, va ser l’encarregat de recollir la distinció. “Aquest és un guardó molt diferent dels que rebem habitualment, no ho esperàvem. Vull agrair als pares i mares la seva dedicació i ajut perquè sense ells no tindria sentit aquest projecte, i també a l’Esplai la Florida”.