L'Informatiu - 07-02-2021 Reproduir video

07-12-2021 L'Informatiu - 07-02-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-12-2021

  07-12-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador Biocom

 • Video: 07-12-2021

  07-12-2021

  L'Informatiu - 07-02-2021

 • Video: 04-12-2021

  04-12-2021

  Resum de L'Informatiu 29 de Novembre al 03 de Desembre

 • Video: 03/12/2021

  03/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-12-2021

  03-12-2021

  L'Informatiu - 03-12-2021

 • Video: 02/12/2021

  02/12/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Adelaida Sarukhan, doctora d'immunologia ISGlobal BCN

 • Video: 02-12-2021

  02-12-2021

  L'Informatiu - 02-12-2021

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Aula L'H 1 desembre - Els treballs de recerca de Batxillerat. Conversem amb la Maria Maturana i el Xavi Pacheco

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  Clip Aula L'H - Connexió Frederic Mistral. El nou mural de Garbi

L'obligatorietat del passaport Covid accelera la vacunació a L'Hospitalet

Hi ha hagut 331 nous contagis en els darrers set dies, un 60% més que l'anterior setmana

El Torneig de futbol base de La Florida CF reuneix més de 900 esportistes

La competició ha arribat enguany a la 16a edició

El Centre d'Estudis compila els carrers de LH i documenta la seva història

Ha publicat un llibre del Nomenclàtor, en col·laboració amb l'Arxiu i el Centre de Normalització

L'Escola Bressol Casa de les Flors de L'Hospitalet fomenta el respecte per la diversitat

Ha posat en marxa la iniciativa "Diversicuentea" per potenciar el respecte en la primera infància

Sara Gallego deixa L'Hospitalet Atletisme

L'atleta competirà, la pròxima temporada, per Nike

L'Associació de Veïns Ildefons Cerdà-Granvia Sud fa 50 anys de lluita per un barri millor

Ho celebraran amb un seguit d'actes festius i lúdics al llarg de l'any 2022

 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes
 • El Ple lliura les Distincions Ciutadanes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2012

El Ple lliura les Distincions Ciutadanes

Els guardonats són Jaume Iglesias, Matilde Marcé, Fundació Santa Eulàlia, Coordinadora de Disminuïts i la comunitat educativa del Joaquim Ruyra

L’Hospitalet ha reconegut, un any més, la tasca de ciutadans i col·lectius en favor de la ciutat i de la seva ciutadania amb el lliurament dels títol honorífic de Distinció Ciutadana, que es van lliurar dijous al Saló de Plens.

Les distincions han anat a parar al doctor Jaume Iglesias, a la professora de català Matilde Marcé, a l’Associació Coordinadora de Col·lectius de Disminuïts, a la Fundació Santa Eulàlia per a la gent gran i a la comunitat educativa de l’escola pública Joaquim Ruyra.

L’Ajuntament atorga aquest títol honorífic a persones o entitats que desenvolupen el seu treball a la ciutat i que sobresurten per l’especial projecció social de la seva tasca o per un fet de singular rellevància. Aquestes distincions es lliuren cada dos anys per acord unànime de la Junta de portaveus, que formen Francesc Josep Belver (PSC), Juan carlos del Rio (PP), Meritxell Borràs (CiU), Alfonso Salmerón (ICV-EUiA) i Daniel Ordóñez (PxC).

El lliurament del guardó, que reprodueix en una medalla la imatge de La Medusa, la resta arqueològica més important de la ciutat, va tenir lloc en una cerimònia al Saló de Plens, en que cada portaveu municipal va glossar els mèrits d’un dels reconeguts.

Per la seva part, l’alcaldessa, Núria Marín, els va donar les gràcies per la seva tasca en favor de la ciutat, en especial en moments de dificultat econòmica com aquests, en els quals són referent per seguir lluitant per una ciutat millor. “No podem permetre que la crisi ens paralitzi i teniu el meu compromís com alcaldessa que no serà així. El camí no és fàcil, hem de treballar més i amb energia per trobar noves fórmules de superació però hem comprometo a liderar aquest projecte de futur per a la ciutat i els distingits ens han mostrat el camí”.

Els guardonats

Associació Coordinadora de Col·lectius de Disminuïts

És una entitat sense ànim de lucre creada per un grup de pares i mares l'any 1988 per ajudar les persones amb discapacitat i les seves famílies. La seva tasca és potenciar programes i serveis d'atenció a persones amb discapacitat, en l'àmbit educatiu i de lleure, i en el àmbit assistencial. La funció d’aquesta entitat és indispensable pel suport que presta a les famílies i per ajudar amb les persones amb disminució a realitzar-se personalment.

En el seu nom, Ángeles Darriba, la presidenta de la Coordinadora, va explica que l’entitat “atén un col·lectiu amb dificultats però estem molt contents de la feina feta perquè els temes socials són difícils de mantenir. Afortunadament, a L’Hospitalet tenim el suport del municipi i seguirem lluitant per al col·lectiu de persones amb discapacitat”.

Doctor Jaume Iglesias Solà

Metge pediatra i professional emèrit de l’atenció primària a L’Hospitalet que ha exercit durant 42 anys a la ciutat i que ha estat president de la Societat Catalana de Pediatria. Durant la seva trajectòria professional ha estat testimoni de l’evolució de l’atenció sanitària a L’Hospitalet, especialment als dos últims CAP on ha exercit, a Can Serra i al de la Bòbila. Els seus companys i pacients el consideren un gran professional, de tracte humà i proper als infants i a les famílies, i la seva tasca ha contribuït a la millora de la salut de diverses generacions.

El doctor Iglesias va recordar que va començar a treballar a L’Hospitalet els anys 70, “en una ciutat trista i desordenada i he deixat una ciutat còmoda i amb assistència sanitària que és modèlica, tot i les aparences. He estat un professional i una persona privilegiada, durant 40 anys he estat feliç fent el que he fet i hem sento recompensat”

Fundació Santa Eulàlia

És una entitat privada sense afany de lucre, creada l’any 1987 per al benestar i la qualitat de vida de les persones grans. L’entitat celebra enguany el seu 25è aniversari al servei de la ciutadania de L’Hospitalet. El seu objectiu és que la gent gran fràgil pugui participar en la vida comunitària del seu barri, amb la contribució de la ciutadania del barri de Santa Eulàlia on té una residència assistida i un centre de dia que ha rebut diversos reconeixements.

El gerent de la Fundació, Josep Foguet, no va poder contenir les llàgrimes en parlar de la tasca impulsada per l’entitat en favor de les persones grans. “Els millors beneficis són els immaterials, els somrius i les abraçades de la gent a la que atenem. Aquest guardó ens esperona per fer les coses cada dia millor”.


Matilde Marcé i Piera

Va néixer a L’Hospitalet l’any 1928 i, després de viure a l’exili a França, va tornar i va obtenir el títol de professora de català per dedicar-se a l’ensenyament d’adults fins al 1994, quan es va jubilar. El 2002 va rebre la Medalla del President Macià en reconeixement a la seva tasca en el camp de la llengua i la cultura catalanes.

Des de l’any 2006 és presidenta de l’Ateneu de Cultura Popular, del que ha estat sòcia des del 1978, i ha publicat diversos llibres, el primer l’any 1991, Cop d’ull als motius de l’Hospitalet.

“Crec que m’han atorgat la distinció –va explicar la Matilde Marcé- per la meva dèria de fer present el passat de L’Hospitalet, la nostra història ens hauria d’enorgullir. Jo lluito per allò en el que crec, no he fet grans gestes però si petites coses i encara intentaré fer alguna cosa més per la meva ciutat”.

Comunitat educativa Joaquim Ruyra

L’escola pública Joaquim Ruyra es va obrir l’any 1974. És la primera de la ciutat que s’ha transformat en una comunitat d’aprenentatge, amb el suport del Centre de Recerca Social i Educativa (CREA) de la Universitat de Barcelona. Això implica la col·laboració de les famílies i la seva participació en l’educació dels seus infants i, per això, han creat diferents comissions de participació a l’escola.

Durant l’acte es va reconèixer la tasca de Salvita Álvarez, que ocupava el càrrec de directora de l’escola Joaquim Ruyra quan va impulsar la comunitat educativa. Ahir, el nou director, Miquel Charneco, va ser l’encarregat de recollir la distinció. “Aquest és un guardó molt diferent dels que rebem habitualment, no ho esperàvem. Vull agrair als pares i mares la seva dedicació i ajut perquè sense ells no tindria sentit aquest projecte, i també a l’Esplai la Florida”.