Resum de L'Informatiu del 29 de maig al 02 de juny Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 29 de maig al 02 de juny

La XIX edició del Festival d'arts de carrer Per Amor a L'Hart torna amb més circ i dansa que mai

Els dies 29 i 30 de juny i l'1 de juliol dins del Summer Experience

Més de 17.000 persones gaudeixen del Pizzas Fest

L'esdeveniment gastronòmic s'ha celebrat al recinte firal de La Farga

La salvació haurà d'esperar: derrota de l'Hospi davant l'Òdena (1-2)

El conjunt de Toni Polidano no té certificada la permanència a la 1a Catalana femenina

Una presumpta agressió d'un aficionat de la UD Gornal ajorna el possible ascens

El conjunt de Miki Rodríguez guanyava 2-1 al temps afegit

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 31. 03. 2023

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Ahir es va clebrar la final de la setena edició del First Literary Dates. Un projecte per fomentar la lectura entre l'alumnat de secundària i socialitzar al voltant dels interessos comuns. Per això els participants han compartit taula i berenar amb altres lectors que havien escollit els mateixos menús literaris. L'èxit estava garantit. 

Prop de 200 alumnes de secundària vinguts de centres educatius de diferents municipis de l'Àrea Metropolitana i que no s'havien vist mai, es van trobar ahir per primera vegada a la Biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet. Es tracta del First Literary Dates, un projecte per fomentar la lectura inspirat en el programa televisiu que dona l'oportunitat als joves lectors de fer noves amistats i compartir converses, amb la lectura com a fil conductor.

Durant la trobada, els joves es van agrupar en funció del menú literari que havien escollit (romàntic, gastronòmic, asiàtic, gourmet, etc). Per això, era més fàcil que trobessin afinitats compartides i sorgissin converses interessants. L'objectiu del projecte és, segons la seva impulsora, Rosalía Delgado, que vegin "la lectura com una eina per socialitzar i que es trenqui el prejudici del fet que llegir és una activitat solitària. Dues persones que gaudeixen amb la mateixa lectura poden tenir moltes coses en comú".

En la setena edició del First Literary Dates s'ha atorgat per primera vegada el premi al millor Disseny del cartell del projecte i al millor booktrailer, que han guanyat alumnes de l'Institut Mercè Rodoreda de L'H. Els lectors han gaudit d'un berenar elaborat pels alumnes del PFI d'Hostaleria de la Fundació El Llindar i l'acompanyament musical, a càrrec d'alumnes d'alguns dels centres participants.