L'Informatiu - 27-10-2020 Reproduir video

27-10-2020 L'Informatiu - 27-10-2020

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 27/10/2020

    27/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Eduardo Muñiz, investigador Banc de Sang

  • Video: 26/10/2020

    26/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

  • Video: 24-10-2020

    24-10-2020

    Resum de L'Informatiu del 19 al 23 d'octubre

  • Video: 23/10/2020

    23/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, cap unitat Joc Patològic HUB

  • Video: 22/10/2020

    22/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

  • Video: 21-10-2020

    21-10-2020

    Aula L'H 21 d'octubre - La Xarxa Groga i l'inici de curs

  • Video: 21/10/20

    21/10/20

    Entrevista de L'Informatiu - Esther Soto, tècnica responsable del Cementiri Municipal

  • Video: 20/10/2020

    20/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Javier Tapia, subdirector mèdic Hospital de Bellvitge

  • Video: 19/10/2020

    19/10/2020

    Entrevista de L'Informatiu - Sònia Pernas, oncòloga mèdica ICO

L'Ajuntament alerta d'una picaresca de cobrar per obtenir cita prèvia a les oficines municipals

Per fer gestions d'atenció presencial que en cap cas tenen un cost econòmic

Eduardo Muñiz :"El grup sanguini podria ser determinant en el risc d'infecció de Covid"

Parlem amb un dels investigadors de l'estudi que relaciona Covid i grup sanguini

L'esport amateur de la ciutat demana poder tancar a les 22h

El toc de queda de la Generalitat obliga els equipaments esportius a plegar a les 21h

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 09. 2020

La Remunta acollirà un centre d'estudis superiors de gastronomia i salut

Els promotors són Planeta, la UB i una institució educativa d'Estats Units

El govern local obre la porta del Parc de la Remunta perquè un conglomerat format pel grup Planeta, la Universitat de Barcelona i un centre d’estudis superiors dels Estats Units obrin una escola de gastronomia i ciències de la salut. L'Ajuntament cediria tres edificacions de l'antiga caserna i escola eqüestre i els promotors se'n faran càrrec de les obres d'adequació. 

Seguint el model que es va aplicar amb Planeta i l’antic edificis dels jutjats de l’avinguda Josep Tarradellas, en aquest cas es tractaria de rehabilitar i adequar els tres edificis de l’antiga caserna de la Remunta que encara no tenen ús definit i dedicar-los a una centre d’estudis superiors.

Aquests edificis son la masia central i altres dues edificacions que havien acollit dependències de l’antiga caserna de la Remunta i que s’afegirien als que ja ocupen l’escola Patufet i l’esplai Xixell.

Els serveis tècnics municipals ja estarien treballant en el plec de condicions licitar el projecte. L’Ajuntament cediria els espais i els operadors es farien càrrec de la inversió i pagarien un cànon durant el temps que duri la concessió. El primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, ha explicat que "es tracta d'una inversió que se'n diu 'valoritzable' perquè incrementa el valor patrimonial dels béns".

El plec de condicions hauria de fixar el temps de cessió dels espais, que en aquesta mena d’operacions oscil·la entre els 15 i els 35 anys, els treballs a fer en aquests edificis protegits i la inversió estimada. També caldrà concretar si el conveni de col·laboració establirà una possible reserva de places per a estudiants de la ciutat i un possible programa de beques.

L’Ajuntament sí que té constància que la intenció dels promotors del futur centre d’estudis superiors d’alta gastronomia i ciències de la salut de la Remunta també hi hagi atenció al públic i que "el resultat de la formació se serveixi cada dia", tal com ja s'ha fet amb l'escola restaurant 'El Repartidor', de la Fundació El Llindar.

El govern local aposta per potenciar encara més el sector de l’hostaleria amb professionals d’alt nivell. El primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, considera que "aquest sector té molta capacitat de creixement i especialització".

D’altra banda, l’Ajuntament continua mantenint contactes amb Ferran Adrià perquè el xef internacional del barri de Santa Eulàlia pugui dur a terme un projecte de formació i innovació culinària a l’Hospitalet, tot i que, de moment, es troba en fase molt primerenca i caldrà perfilar-lo.