Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 07. 2020

Activitats per gaudir d'un estiu a la ciutat

Música, teatre, recitals poètics, visites guiades a les exposicions i esports a l'aire lliure

Malgrat que la situació derivada de la Covid-19 ens ha portat un estiu diferent, L’H compta amb una àmplia programació lúdica i cultural per gaudir dels mesos de calor sense sortir de la ciutat i adaptades a les mesures de seguretat per prevenir el coronavirus.

L’Àrea d’Innovació i Cultura i la Regidoria d’Esports han organitzat un ampli programa per gaudir de l’estiu a la ciutat. Trobem activitats a les biblioteques de manera presencial i la virtual; el Museu ofereix visites guiades a les exposicions i tallers infantils, i el Centre d’Art Tecla Sala i la Fundació Arranz-Bravo mantenen obertes les exposicions “Home Sweet Home”, “Solstici 2020” i “Arranz-Bravo a la col•lecció Bassat”.

El Summer Experience endarrereix la programació fins a final d’agost i s’allarga fins a principi d’octubre, amb activitats a tots els districtes. "L'objectiu és mantenir l’activitat cultural a la ciutat. Amb aquestes propostes garantim una dinàmica i una petita acció durant aquests mesos i també donem suport al sector cultural", ha explicat David Quirós, tinent d'alcalde de Cultura. 

BIBLIOTEQUES DE L’H
Juliol i agost: hores del conte, a les 18.30 hores.
Els dimecres, a la Biblioteca Tecla Sala, a càrrec de Clara Gavaldà, i els dijous, a Can Sumarro, amb Albert Estengre. És necessària la inscripció prèvia trucant a la biblioteca. A més, fins al 24 de juliol, els dilluns, dimecres i divendres, es faran hores del conte i dinamització lectora als casals de les escoles i els esplais.

Els divendres de juliol, música a Can Sumarro
Cada divendres, al pati del caqui de la Biblioteca Can Sumarro s’omplirà de música en viu amb el blues de Chino Swingslide (3 de juliol); cançó d’autor, amb Meritxell Gené (10 de juliol); homenatge a Jarabe de Palo amb Rumba sin Rumbo i Jordi Tena (17 de juliol), i tangos argentins (24 de juliol).

Tallers de creació literària, cada dilluns de juliol
En format virtual es faran tallers de creació literària amb Montse Barderi, cada dilluns de juliol, de 18 a 20 h. Per als amants de les tecnologies, cursos TIC a través del canal de YouTube de Biblioteques i càpsules d’anglès. I continua el cinefòrum amb les pel•lícules disponibles a l’e-biblio: La strada, de Federico Fellini (6 de juliol, a les 18 h), i Melancolía, de Lars Von Trier (20 de juliol, a les 18 h).

Cursos en línia Carrega’t d’energia, per a l’estalvi energètic a les llars
A més, s’han programat els cursos en línia Carrega’t d’energia, per millorar l’estalvi energètic a les llars: Desmuntant les factures de gas i electricitat (21 de juliol, 17.30 h); Mesures per a la millora energètica de la llar (28 de juliol, 17.30 h), i Tot el que s’amaga en un comptador digital (30 de juliol, 17.30 h).

Jardí dels contes, al setembre, a Can Sumarro
El mes de setembre, els jardins de Can Sumarro es converteixen, a les 18 hores, en el Jardí dels contes, amb Berta del Poblet (3 de juliol), DeParranda (10 de juliol) i Engruna Teatre (17 de juliol), i una gran festa, per acabar, el 30 de juliol amb La Tresca i la Verdesca. A les 20 hores, serà el Jardí de les delícies amb rumba i poesia a càrrec de Dani Orviz, Salva Soler, Lu Rois i David Fernández.

Rutes literàries a la Tecla Sala
La Biblioteca Tecla Sala, de la mà dels autors de la ciutat, ha convocat rutes literàries per conèixer les seves obres així com històries i curiositats. Són quatre sortides per Barcelona i L’Hospitalet: la Ruta Candeliana, a càrrec del Cen¬tre d’Estudis de L’Hospitalet, el 18 de setembre; Espiritistes i lliurepensadores, amb Dolors Marín, el 19 de setembre; La Barcelona secreta, amb Xavi Casinos, el 2 d’octubre, i Ruta presencial per la Barcelona, amb Begoña García Carteron, el 3 d’octubre.

TALLER DE MASCARETES

La biblioteca Tecla Sala acull un taller sobre “Confeccionem una mascareta” a càrrec de Leo Garcia. Serà els dies 17 de juliol de 18h a 20h; dimarts 21 de juliol d'11h a 13h i divendres 24 de juliol de 18 a 20h. El dia del taller caldrà portar roba de cotó, fil, agulles i si és possible una màquina de cosir. Cal inscripció prèvia.

ANIMACIÓ AL CARRER AMB Rolling Vibes
Des del 6 de juliol, Rolling Vibes recorre els barris de la ciutat. El grup d’animació proporcionarà diversió i consells per mantenir les mesures de seguretat i distanciament físic i l’ús de mascaretes. Ens recordaran que no ens podem relaxar mentre conviden a tothom a afegir-se a la festa.

ESPORTS
La regidoria d’esports ha organitzat "L'H Esport a l'aire lliure", des del 13 de juliol i fins el 10 de setembre, tot un seguit d’activitats d’esport a l’aire lliure als parcs de la ciutat. 

Gent Gran
Es tracta de fer arribar la pràctica de l’exercici físic a persones més grans de 60 anys per a la millora de la salut i la prevenció de patologies físiques i psicològiques. Al Parc de Can Buxeres, dimarts i divendres a les 9h; al Parc de Les Planes, dimarts i dijous ales 9h, només els mesos de juliol i setembre; al Parc de La Marquesa, dimecres i divendres a les 9h, els mesos de juliol i setembre.

Tai-Txi
Una activitats sobretot per a qui vulgui millorar l’equilibri físic i mental, la concentració la flexibilitat o la coordinació, entre d’altres. Va adreçat a a persones de totes les edats. Al Parc de Les Planes, dilluns a les 9h i dijous a les 19h; al Parc de l’Alhambra dilluns a les 19h; al Parc de Bellvitge, dimarts a les 9h: al Parc de Can Buxeres, dimarts a les 19h i dijous a les 9h

Posa’t en forma
Per començar o reprendre la pràctica de l’exercici físic per a mantenir i millora la salut amb activitats senzilles i de baixa intensitat. Al Parc de Can Buxeres, dilluns i dijous a les 19h; al Parc dels Cireres, dimarts i divendres a les 9h; al Parc de Bellvitge, dimarts i divendres a les 19h; al Parc de Pedrosa, dilluns i dimecres a les 9h; al Parc de la Cabana, dimarts i dijous a les 19h els mesos de juliol i setembre, al Complex Esportiu L’H Nord, dillun ales 19h

Pilates

Permet conéixer els principals beneficis per a la salut física i mental posant en moviment tots els músculs del cos. Al Parc de Can Buxeres dimecres a les 9h; al Complex Esportiu L’H Nord els divendres a les 9h

EXPOSICIONS

Museu de L’Hospitalet

El Museu organitza visites guiades al vespre a les diferents exposicions al llarg del mes de juliol i agost, i diverses activitats artístiques, com el recital poètic amb Míriam Cano, Laia Llobera i Esteve Plantada el 13 d’agost, a les 20.30 hores, al pati de l’Harmonia.

Centre d’Art Tecla Sala
Al Centre d’Art es podrà visitar fins al 23 d’agost l’exposició “Home Sweet Home”, la mostra que clou les activitats de la temporada del TPK. L’exposició palesa la vivència dels artistes durant el confinament i com la situació ha condicionat els seus treballs.

Fundació Arranz-Bravo
La Fundació prorroga fins al 19 de juliol l’exposició “Arranz-Bravo a la col•lecció Bassat”. Inaugurada poc abans del confinament, recull més de 50 peces entre pintures, escultures i obres sobre paper de l’artista que formen part del fons d’art del publicista Lluís Bassat.

TERRATS EN CULTURA, al setembre
Els terrats de la Biblioteca Bellvitge i el Centre Cultural la Bòbila estaran ocupats per la cultura amb música, dansa i cabaret: el 18 de setembre, a les 19 h, Projecte tango, amb Sandra Rehder i Elbi Olalla; el 8 d’octubre, a les 19 hores, Atacama!, Amb Alessio Arena en concert a la Biblioteca Bellvitge; el 19 de setembre, a les 19 hores, ¿Y después?, amb Fernando López i Belén Maya, i el 9 d’octubre, a les 19 h, Ocaña, reina de las ramblas, amb Joan Vázquez i Marc Sambola, al Centre Cultural la Bòbila.

SUMMER EXPERIENCE
Les activitats del Districte I —el Centre, San Josep i Sanfeliu— es concentren als jardins de Can Sumarro. A més de les activitats de biblioteques, l’1 d’octubre tindrà lloc una jornada científica amb tastets de ciència (tallers i contes científics), de 17 a 20 h, i un taller d’observació astronòmica, a les 21 h, a càrrec d’Univers Quark.

El parc de la Marquesa acull al seu interior un jardí secret on es desenvoluparan les activitats del Districte II —Collblanc i la Torrassa— dedicades a la música, com l’actuació de Prometeo García, banda tribut a Extremoduro (27 d’agost, a les 20 h), i O Val das Mouras, per presentar el treball Bruixes i poetes (4 de setembre, a les 21.30 h), monòlegs científics (4 de setembre, a les 19.30 h) o el Sonar + D (19 de setembre), que alternarà activitats presencials i en streaming.

La plaça de Maria Artigal, davant del Centre Cultural Santa Eulàlia, és el centre del Summer al Districte III —Santa Eulàlia i Granvia Sud—, amb titelles, els dimarts; circ, els dimecres, i música, els dijous. El 2 de setembre, a les 18 h, es farà la desena trobada de dansa i cultura urbana, amb la participació de Companyia Baiana, Agnés Sala & Héctor Plaza i Companyia Nishelma.

Als districtes IV i V —Pubilla Cases, Can Serra i la Florida—, la plaça de la Carpa i el Centre Cultural la Bòbila seran els escenaris del Summer amb espectacles familiars i la reprogramació d’espectacles de la suspesa Quinzena de Dansa Metropolitana, com l’espectacle Finale, de la companyia Del Revés, dansa vertical a la façana del centre cultural (3 de setembre, a les 10.30 h).

Finalment, el Districte VI —Bellvitge i Gornal— programa actuacions musicals al parc metropolità de Bellvitge, com la que protagonitzarà Doc & Friends, música de blues rock, el 4 de setembre, a les 20 h.

TERRITORI DANSA
El 3 d’octubre, els jardins de Can Sumarro, la plaça del Poliesportiu del Centre i el pati del Museu acolliran Territori Dansa, els espectacles que a L’Hospitalet posaven el punt final a la Quinzena de la Dansa, amb la participació de companyies professionals i les escoles de dansa de L’Hospitalet.