Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny Reproduir video

06-6-2020 Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  Batecs 5 Abril - URBAN SKETCHING amb el Raúl Deamo

  Dibuix ràpid i reivindicatiu

 • Video: 05/06/2020

  05/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

 • Video: 03-06-2020

  03-06-2020

  L'Informatiu - 03-06-2020

 • Video: 02-06-2020

  02-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Joan Soler, president PIMEC Baix Llobregat-L'H

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 05. 2020

Els centres educatius podran obrir per a grups reduïts un cop s'entri a la fase 2 de desescalada

L'assistència per part de l'alumnat serà voluntària i l'organització de les activitats dependrà de cada centre

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presentat en roda de premsa el pla d’obertura dels centres educatius pel que queda de curs i per al pròxim curs 2020-2021. Bargalló ha dit que els centres podran obrir a partir de l'1 de juny sempre que l’àrea en què s'hi localitzin hagi assolit la fase 2 de desescalada. L'Hospitalet, però, es troba encara a la fase 0'5.
 

El curs 2019-2020 finalitzarà el 19 de juny com estava previst en el calendari escolar i acabarà telemàticament. Obrir les escoles a partir de la fase 2 no significarà que s'imparteixi docència ordinària. La docència es continuarà fent de manera virtual.

L’assistència a les escoles i als instituts serà voluntària i les activitats es limitaran a prestar acció educativa presencial per a l’alumnat que finalitza etapa; per prestar suport personalitzat a alumnes que ho requereixin a criteri del centre, o per l’alumnat de 3 a 6 anys les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial per tenir cura dels infants.

A les escoles d’infantil i primària es podran oganitzar trobades amb un màxim de 13 alumnes per grup i a secundària, de 15. En tots els casos caldrà mantenir les mesures de distanciament i higiene que estableix el PROCICAT per prevenir possibles contagis de Covid-19. Cada centre elaborarà un pla específic.

En els centres de primària, els tutors podran fer una atenció personalitzada amb l’alumne i, si escau, amb la família en qualsevol curs i nivell. En tractar-se d’una mesura excepcional i no continuada, caldrà planificar i programar el dia i hora de retrobament. L’objectiu és l’acompanyament educatiu personalitzat, especialment en la població escolar més fràgil socialment; i l’acompanyament emocional de l’alumnat, que  hagi patit el confinament d’una manera més greu o de l’alumnat de necessitats educatives especials.

També és preveu atenció tutorial per a grups reduïts d’alumnes en qualsevol curs o nivell, quan es cregui necessari i acollida per a l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6), de famílies els progenitors de les quals, per motius laborals i professionals, hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo. Es farà en grups d’un màxim de 13 alumnes i en horari de 9 a 13 hores.

Sí que es preveu suport educatiu presencial, sempre de caràcter voluntari, per als que acaben els seus estudis primaris (6è de primària); per tal de donar suport a la finalització d’etapa i tancar l’acompanyament personalitzat del seu pas a secundària. 

Què es farà als centres de secundària?

També es preveu acció educativa a la secundària obligatòria i post obligatòria per a grups de 15 alumnes com a màxim. En aquest cas serà per a alumnes que acaben etapa i obtenen titulació (4t d’ESO, proves lliures d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de CF i 2n d’ERE) o han de superar proves d’accés (PAU, CF, ERE).

 I el pròxim curs?

Bargalló ha explicat que el pròxim curs, un cop fora de l’estat d’alarma i de les fases de desescalada, l’assistència a les activitats lectives haurà de retornar a la seva obligatorietat tenint sempre en compte les mesures d’higiene i seguretat. El departament i els centres educatius hauran de plantejar noves mesures organitzatives, de funcionament i curriculars que tinguin en compte tots els espais de cada centre.

Això vol dir preveure tant els espais que fins ara acollien grups/classe com els que tenien una altra utilitat, per la seva reconversió en espai docent que aculli grups de 13 alumnes màxim a infantil i primària i 15 a secundària i a d’altres estudis.

També cal tenir en compte la condició de vulnerabilitat acreditada pels serveis mèdics i de prevenció de riscos laborals del personal docent i d’administració i serveis.

El mes de juny, Educació trametrà als centres orientacions per tal que elaborin un pla de contingència amb noves fórmules organitzatives per garantir la màxima presencialitat possible de tot l’alumnat en cada moment del període lectiu. 

Segons el conseller Josep Bargalló: "El setembre estarem en emergència educativa. Haurem de demanar a la comunitat la cessió puntual d'altres espais per fer activitat lectiva. La nostra voluntat és atendre presencialment tot l'alumnat".

FAPAC i USTEC alerten de la manca de recursos

Sindicats i famílies mostren la seva preocupació per la situació excepcional que caldrà afrontar encara amb moltes incerteses. Per a Núria Muñoz, delegada de FAPAC a L’H, la planificació d’oferta educativa a L’H que s’ha fet per al pròxim curs és del tot insuficient perquè partim de centres educatius sobreocupats. I més tenint en compte el plantejament de la Generalitat a partir del setembre.

"Els centres educatius de la ciutat, actualment, ja pateixen sobreocupació i manca d’espais. Tenim més de 30 grups «bolet» que estan ocupant espais com la biblioteca de l’escola o la classe de música. Les ràtios estan sobrepassades. A L’H no serà fàcil desdoblar grups. Arribarem al de setembre amb dèficit de personal, de places i d’espais de suport educatiu i, a més a més, tindrem l’alerta sanitària. La possibilitat de combinar educació presencial i telemàtica no és una solució perquè agreuja les desigualtats socials", diu.

Jorge López, delegat d’USTEC a L’H, afegeix que encara hi ha moltes incògniques i poca concreció sobre com es tornarà a les aules. "Sobre el plantejament de fer grups reduïts, això hauria de comportar un increment de plantilles", afirma.

En relació a la teledocència, López considers que "els professors ho viuen amb molt d'estrés perquè la feina s'ha estès de facto més enllà de la jornada habitual. És més difusa i han d'atendre situacions molt diverses al llarg del dia".