L’administració local reclama a la Generalitat de manera urgent la reforma integral de l’Escola Busquets i Punset així com la dels altres quatre centres escolars inclosos al Pla d’Urgència. Amb aquesta petició dona suport a les famílies que avui han fet una assentada reivindicativa al pati de l’escola.

La pluja i les ventades de dilluns passat van causar desperfectes a l’Escola Busquets i Punset. Hi va haver un despreniment de cinc plafons a l’interior de dues classes ocasionant el tancament del centre durant un dia i mig. Per tal de no allargar la suspensió de l’activitat escolar, els serveis municipals van reparar de forma ràpida els falsos sostres malmesos de les aules. 

L’Escola Busquets i Punset es va construir als anys 70 junt amb altres deu escoles pel Ministeri d’Educació. La previsió era renovar els edificis en un màxim de dues dècades, però només s’han fet de nous per cinc de les deu escoles que formen part de l’anomenat Pla d’Urgència. Les obres de les altres cinc, inclosa l’Escola Busquets i Punset, van quedar aturades per la crisi. Des dels anys 80 aquestes competències són de la Generalitat de Catalunya que, l’any 2017, va decidir que no faria un edifici nou per l’escola.

Per altra banda, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat van signar fa deu anys un conveni de col•laboració on es recull el compromís del Departament d’Educació de solucionar les deficiències constructives de les escoles de la ciutat incloses en el Pla d’Urgència. Les famílies reivindiquen que no s’han fet totes les obres que se’ls havia promès i després de l’incident ocasionat dilluns passat han volgut fer una assentada reivindicativa al pati de l’escola.

Després de l’assentada s’ha celebrat una assemblea extraordinària de l’AFA de l’escola per decidir com portar aquesta qüestió a l’administració.