El Punt Violeta tornarà a estar present a les Festes de Primavera i en les festes majors als barris de la ciutat. Es tracta de la campanya de prevenció i sensibilització sobre la violència i les agressions sexistes en el marc d’espais festius i d’oci nocturn. L’any passat va oferir informació personalitzada a més de 12.000 persones.

Durant les Festes de Primavera el Punt Violeta s’instal•larà a la rambla de Just Oliveres, un dels punts neuràlgics durant les celebracions, i restarà obert de dijous 25 a diumenge 28, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, oferint informació divulgativa, fulletons, adhesius i altres materials. Posteriorment, el Punt Violeta estarà present en un estand que s’instal•larà en les 13 festes majors als barris de la ciutat.

La principal novetat és que aquest any es donar a conèixer el Protocol contra les agressions sexistes en les festes majors i esdeveniments festius de la ciutat,que es va presentar el novembre passat i al qual es van adherir més d’una trentena d’entitats de la ciutat.

El protocol vol ser una eina per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també com un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant qualsevol mena d’assetjament sexual o de discriminació per motius de gènere i/o d’identitat i orientació sexual en ambients festius arreu de la ciutat de L’Hospitalet.

La campanya, que està gestionada pel Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), té aquest any com a lema “Jo he fet el pas. L’H per unes festes lliures d’agressions sexistes”.