Un total de 30 joves de 12 a 16 anys de diferent entitats de la Florida, atesos des de Serveis Socials del barri, o la UBAI i amb interès pel circ són els participants d’El Florida Circus Time. El taller es fa a l’Escola Menéndez Pidal els dimecres de juliol d’11 a 13 hores, amb monitors formats pel projecte Cirque du Monde del Cirque du Soleil

Es tracta d’una de les activitats fruit del conveni signat enguany entre l’Ajuntament i Cirque du Soleil. El projecte el desenvolupen les educadores socials de l’ABSS del Districte IV i de la Unitat Bàsica d’Atenció a la Infància que es van formar en el taller del Cirque du Monde del passat mes de març. Hi van participar artistes del circ i de les arts escèniques, així com educadors i integradors socials. També hi col•laboren Kanaya Circ , l’ esplai La Florida, AEMA —Centre Obert Annapurna i Estiu Jove— i Centre Obert La Llumeneta.

Les tècniques de circ que es treballen són malabars, equilibris i acrobàcies. Partint del joc, s’aborden les tècniques amb la dinamització dels talleristes de circ i l’acompanyament educatiu i emocional tant de les monitores de les entitats com de les educadores de Serveis Socials.

La formació del Cirque du Monde ha donat l’oportunitat de descobrir el circ social com a eina educativa a L’Hospitalet, ja que permet treballar objectius educatius com l’autoestima, la cohesió grupal, l’esforç personal o la constància. També dona un espai de trobada als joves que permet facilitar la vinculació de cara a futures trobades o activitats de nois i noies del barri.

Fruit d’aquesta experiència formativa s’està creant una xarxa amb l’objectiu d’impulsar el circ com a eina socioeducativa a la ciutat comptant amb entitats socials, educadors i educadores de serveis socials i entitats de circ i arts escèniques de la ciutat.

Aquesta activitat és resultat dels acords assolits entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Cirque du Soleil per desenvolupar diferents activitats a la ciutat lligades, entre d’altres, a la promoció de l’art circense entre el jovent, a l’incentiu de les arts creatives a través de l’organització conjunta d’exhibicions, a la participació del Cirque du Soleil en esdeveniments culturals i al foment de la integració social de la gent jove de la ciutat a través del Cirque du Monde. El conveni es va signar a començaments d’aquest any i té una vigència de quatre anys .