Resum de L'Informatiu del 09 al 13 de juliol Reproduir video

13-07-2018 Resum de L'Informatiu del 09 al 13 de juliol

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 16/07/2018

  16/07/2018

  Diada castellera solidària de la Colla Jove

 • Video: 12-07-2018

  12-07-2018

  Taquilla Inversa - Entrevista i acústic Los Pellas (Jose Corbacho i Peter Koo)

  I també, l'espai Hybris, del Districte Cultural i el nou mural 12+1

 • Video: 12-07-2018

  12-07-2018

  Medianeras, autores del mural del 12+1 de juliol

  Clip Taquilla Inversa

 • Video: 12-07-2018

  12-07-2018

  "Amer i Àfrica" i "Los Moñekos", al Per Amor a L'Hart

  Clip del programa Taquilla Inversa

 • Video: 12-07-2018

  12-07-2018

  L'atleta Maria Vicente valora els darrers èxits

 • Video: 12-07-2018

  12-07-2018

  Districte cultural: Espai Hybris

  Clip del programa Taquilla Inversa

 • Video: 11-07-2018

  11-07-2018

  Aula L'H 11 juliol - Els casals d'estiu. L'exemple dels esplais Xixell i Itaca

 • Video: 11-07-2018

  11-07-2018

  Clip Aula L'H 11 juliol - Gimnastes aeròbiques de L'H al campionat del món

 • Video: 11/07/2018

  11/07/2018

  El preu de l'habitatge puja més del 20 per cent a L'Hospitalet el darrer any

  Noticia de LHDigital

Els Mossos detenen un home per agredir un altre amb un arma blanca

Els fets van succeir el cap de setmana a l'avinguda Severo Ochoa

L'Hèrcules L'Hospitalet, campió de la 1a Divisió

Els de Frank Salas guanyen la final davant el Gavà en dos partits

La Nit dels Estudiants surt al carrer

Òmnia i Istari, guanyadors del concurs "L'H té talent"

L'Hèrcules L'Hospitalet afronta una nova final de la 1a Divisió de beisbol

Els hospitalencs, dominadors en els últims anys, jugaran contra el CBS Gavà

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 12. 07. 2018

La salut del comerç de L'H, a examen

Un estudi de l'AMB fa una diagnosi del comerç local

Un estudi elaborat per l’AMB, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, mostra que la salut dels comerços de L'H varia en funció del barri. Així, Sanfeliu és el barri de L’H on hi ha menys locals comercials oberts. A l’altre extrem trobaríem Granvia amb un 100% de locals oberts i l’eix comercial del carrer Progrés, a Collblanc. TV de L’H ha parlat amb alguns comerciants de la ciutat.

Aquest estudi ha fet un exhaustiu anàlisi dels gairebé 130.000 locals comercials de l’àrea metropolitana. Actualment, L'Hospitalet compta amb més de 8.300 comerços en marxa, el que suposa un 72% dels locals comercials de la ciutat

Televisió de L’Hospitalet ha visitat el barri de Sanfeliu on, segons l’estudi, la meitat dels locals comercials estan tancats. La Maruja López, va ser propietària durant 22 anys de Comestibles Maruja, una carnisseria a Sanfeliu. Fa dos anys va jubilar-se i, tot i que ha demanat els permisos per convertir el local en habitatge, preferiria poder-lo llogar o vendre perquè continués l'activitat comercial.

"Al barri li fa falta mes activitat comercial. És un lloc molt bo, que es podria explotar molt més. Però cal més ajuda pels autònoms. A Sanfeliu fan falta establiments com una carnisseria perquè la gent no hagi de marxar fora del barri a comprar”, explica Maruja.

A això, se suma a què només el 25% dels veïns compra els productes d'alimentació al barri, segons indica l'enquesta que va elaborar l'Ajuntament l'any passat.

Aquestes xifres contrasten amb altres zones de L'Hospitalet, com el Centre de la ciutat on hi ha 4 comerços per cada 100 habitants.

D’altra banda, el barri de Collblanc, segons l’estudi, es perfila com el barri més atractiu pel comerç .En destaca el carrer Progrés, que se situa en el Top 15 dels principals eixos comercials, competint amb referents com el Passeig de Gràcia o la Rambla de Catalunya de Barcelona. A més, també s'ha convertit en el novè carrer amb més atracció comercial de l'àrea metropolitana.

El president de l’Associació Comerciants Collblanc-La Torrassa, Pepe Reina, afirma que fa uns 15 anys que el carrer Progrés era un eix molt important a la ciutat però que també es va veure afectat per la crisi. "Ara estem assistint a una renovació comercial, no sempre del tot bona, però crec que estem fent bona feina per part dels comerciants, de l’associació i de l’Ajuntament. La gent torna a estar més contenta, ens falta però arribar als índexs que teníem abans”, explica Reina.

D'altra banda, la presidenta Unió de Botiguers, María Dolores Rodríguez, també en fa una valoració del comerç a la ciutat per barris. “El barri de la Florida ha sofert un canvi brutal. Molts comerços han marxat. Hi ha molta persianes tancades. No se si és que la gent jove no s'anima o no té recursos”, explica

Rodríguez afegeix que a Can Serra la situació també és dolenta. "El comerç s’ha de revifar perquè sinó quedarem els veïns sense poder comprar coses que abans trobàvem fàcilment al barri”.

En global, la ciutat compta amb més de 8.300 comerços que tenen negocis en marxa, això suposa un 72% dels locals comercials de la ciutat.

D’altra banda, des del Pacte Local pel Comerç de la ciutat s’ha organitzat una conferència sobre “Els mercats municipals avui: referència comercial, comunitària i educadora”. La regidora de comerç i Drets dels Consumidors, Mª Ángeles Sariñena, ha afirmat que es crearà un full de ruta que ha de marcar com ha de ser l’urbanisme comercial i com ha de ser la seguretat als eixos comercials. "Volem que el comerç de la ciutat sigui viu perquè els barris sense comerços són barris dormitoris, i això és el contrari del que aspirem”, diu.

El Pacte Local pel Comerç ha de ser el full de ruta per als propers anys del comerç hospitalenc. El projecte, que s’emmarca en els plans d’ocupació de l’AMB, ha d’estar enllestit aquesta tardor.