Resum de L'Informatiu del 11 al 15 de juny Reproduir video

16-06-2018 Resum de L'Informatiu del 11 al 15 de juny

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-06-2018

  15-06-2018

  Es reprenen les obres de desmantellament de l'edifici de l'Òpera

  Notícia de l'Informatiu

 • Video: 13-06-2018

  13-06-2018

  Aula L'H 13 de juny - Consell de Nois i Noies

  I també A Fons: Els premis Mschool Student Awards i "A mi m'agrada"

 • Video: 13-06-2018

  13-06-2018

  Clip Aula L'H 13 de juny - Els premis Mschool Student Awards

 • Video: 13-06-2018

  13-06-2018

  Clip Aula L'H 13 de juny - A mi m'agrada: Bisbe Berenguer. La Jerlardín i l'Ainoa ens recomanen estils musicals i una sèrie de televisió

 • Video: 06-06-2018

  06-06-2018

  Aula L'H 6 de juny - Finalitza la Lliga dels Llibres

  I també, reportatge sobre la fira de ciència de l'escola Busquets i Punset

 • Video: 06-06-2018

  06-06-2018

  Clip Aula L'H 6 de juny - La fira de ciència de l'escola Busquets i Punset

 • Video: 06-06-2018

  06-06-2018

  Clip Aula L'H 6 juny - El Josué, de l'Institut Margarida Xirgu i la Judit, de l'institut Bisbe Berenguer ens recomanen llibres

 • Video: 30-05-2018

  30-05-2018

  Aula L'H 30 de maig - El 50è aniversari de l'institut Torres i Bages

  I també, Ela-Ela, associació de teatre clàssic

 • Video: 30/05/2018

  30/05/2018

  La comissaria de L'H amplia el seu horari per tramitar el DNI i el passaport

  Noticia de LHDigital

Més de 100 joves participen en la cloenda del projecte Hoquei Ciutat

La iniciativa intenta promoure els hàbits saludables a través de l'esport

El femení de l'ISS L'Hospitalet, a la Divisió d'Honor

El masculí, per contra, no pot assolir la permanència i baixa a la 1a Divisió

Històrica tercera posició del CGA L'Hospitalet

El conjunt entra al podi a la 1a Divisió de la gimnàstica artística espanyola

Es reprenen les obres de desmantellament de l'edifici de l'Òpera

Els veïns volen donar un ús comunitari al solar

Lliurament dels premis de les 19es Jornades Científiques i Tecnològiques

L'Institut Santa Eulàlia ha guanyat el premi de Centres Educatius

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 06. 2018

Els infants podran practicar l'art urbà a espais públics durant l'estiu

Una vintena de punts dels diferents barris acolliran murals mòbils i ludoteques

Una vintena de places i espais públics de diferents barris de la ciutat acolliran aquest estiu un seguit d'activitats lúdiques per a infants i joves sota el nom de "El civisme és el millor joc". Del 15 de juny al 14 de setembre, de dilluns a dissabte, s'hi faran activitats de joc en unes ludoteques en dotze places de la ciutat i un mural mòbil per practicar art urbà.

Les ludoteques s'instal•laran de forma itinerant un dia a la setmana, a les places de L'Hospitalet. Pel que fa al mural mòbil, els dilluns, dimecres i divendres, s'ubicarà en sis espais diferents. La intenció és fomentar les actituds cíviques, difondre'n el bon ús compartit de l'espai públic i oferir noves opcions de lleure als joves.

La ludoteca itinerant recorrerà la plaça de Lluís Companys, al Centre; la plaça Puig i Gairalt, a Sant Josep; la plaça Espanyola i la del Vidre, a la Torrassa,;la plaça de Pius XII i la de les Palmeres, a Santa Eulàlia i el carrer de la Primavera i la plaça Llibertat, a la Florida.

Altres indrets seran la plaça de Pubilla Cases; la plaça de la Carpa, a Can Serra; el parc de Marina Center, a Bellvitge i l'avinguda Carmen Amaya, al Gornal. Pel que fa a l'espai per pintar murals, s'ubicarà al carrer de la Riera de l'Escorxador al poliesportiu del Centre; al parc de la Marquesa, a Collblanc; a la plaça de Pius XII, a Santa Eulàlia; al parc de la Pau, a les Planes; avinguda del Bosc/plaça de la Mare de Deú del Pilar, a Pubilla Cases i a la plaça de la Cultura, a Bellvitge.

Aquest programa d'estiu s'ha presentat a la festa "Ser cívic és guai", que s'ha celebrat al parc de Can Buxeres. Hi han assistit més de 1.200 alumnes, de 8 a 14 anys, que han participat durant el curs en aquesta activitat organitzada per la Unitat de Convivència i Civisme municipal.

En les xerrades que es fan a les aules, els agents cívic transmeten a l'alumnat els valors del respecte i la bona convivència utilitzant com a element dinamitzador un joc de cartes i elements lúdics, educatius i de participació, com ara un joc de l'oca adaptat, còmic, xapes i projeccions audiovisuals.

Aquesta activitat treballa amb els nens l'empatia, detecta conductes incíviques, potencia les bones pràctiques per una convivència millor a la ciutat, fomenta el diàleg per resoldre conflictes, i dóna a conèixer la figura de l'agent cívic de L'Hospitalet.

Sancions a propietaris de gossos

En el sí de les actuacions de foment de les actituds cíviques i control del bon ús de l'espai públic, s'han fet en els darrers mesos accions dirigides als propietaris d'animals de companyia. Els agents cívics van fer a l'abril una campanya informativa a parcs i àrees d'esbarjo de gossos, en la qual van repartir més de dos mil fullets amb consells i van recordar les obligacions dels propietaris.

Accions que s'han completat ara fa un mes amb accions de la Guàrdia Urbana que ha dut a terme una campanya de control de la via pública, amb agents uniformats i de paisà, en la qual han estat inspeccionats més d'un miler de gossos. La policia local ha denunciat 813 infraccions amb 392 que involucraven gossos perillosos.

Segons l'Ordenança del civisme i la convivència, és obligatori recollir les deposicions dels animals a l'espai públic, la mascota ha d'estar identificada i censada, sempre ha d'estar lligada a la via pública i no pot accedir a les zones de joc infantil. Per la seva banda, els gossos perillosos, han de portar morrió i cal tenir-los assegurats.

Les sancions per no complir la normativa poden arribar fins els 750 euros i per un gos potencialment perillós, la multa supera els 3.000 euros. L'alcaldessa, Núria Marín, ha recordat que el civisme és cosa de tots, inclosos els més petits que han rebut una campanya de conscienciació. "És molt important la col·laboració ciutadana perquè sense ells no es pot tenir una ciutat neta", ha dit Marín.

L'alcaldessa ha afegit que "el bon ús de papereres, la recollida d'excrements i moltes més accions cíviques ajudaran a tenir una ciutat millor i més còmode per a tots". Marín ha parlat de les activitats d'oci d'estiu per a nens i joves. "Accions a les places públiques per un estiu divertit però amb el front comú del civisme per mantenir L'Hospitalet en les millors condicions possibles.