Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 01. 2018

El Ple escull Merche García primera Síndica de L'H

Figura per defensar els drets dels ciutadans

El Ple municipal va escollir Merche García per ocupar per primer cop el càrrec de Síndica de L’Hospitalet, que s’encarregarà de garantir que no es vulnerin els drets de la ciutadania. García ha estat fins ara directora de l’Esplai la Florida. 

Els regidors van escollir en votació secreta Merche García com a Síndica de L’Hospitalet, l’única candidata avalada pel Consell de Ciutat i que complia els requisits de les bases per desenvolupar aquesta nova figura que atendrà la ciutadania en les queixes que plantegi contra l’administració local.

García, directora de l’Esplai la Florida, coordinadora de l’Observatori de la Infància de L’H i membre de l’Espai de Ciutadania, va obtenir 17 vots a favor i 10 en blanc. Tot i la votació individual i secreta, CUP-PA i C’s van anunciar que no li donarien suport i el PP va donar llibertat de vot als seus tres regidors.

La major part dels grups va desitjar sorts i encerts a Merche García en aquesta etapa i el debat al Ple va girar en torn al procés de selecció i a la necessitat de nomenar un defensor de la ciutadania, quan ja existeix una Comissió de Suggeriments i Reclamacions. Tots van reconèixer que els hagués agradat que més candidats haguessin arribat al final del procés per a la votació final.

Així, CUP-PA, que ja es va abstenir al Consell de Ciutat, va criticar el procés de selecció que considera molt restrictiu perquè limitava els candidats a les persones que presentessin un aval de 15 entitats amb més de 1.200 socis. “Aquest procés deixa fora la gent no implicada en el teixit associatiu del municipi. Amb aquests criteris estava clar que sortiria la candidata presentada per Espai de Ciutadania. No hi ha democràcia directa. Els fa por la gent?", va dir el portaveu Khristian Jiménez.

En nom de PDeCAT, Jordi Monrós li va donar la benvinguda com a Síndica de L’H i va recordar que el reglament el van elaborar els grups municipals. Monrós la va convidar a “venir els dilluns a l’Acollidora on es fan les concentracions per demanar la llibertat dels presos polítics. No perquè es posicioni a favor de la independència sinó per parlar de democràcia”.

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, va recordar que aquesta figura s’ha creat a proposta d’una moció del seu grup. “Avui és un dia important perquè triem la primera Síndica de L’H, que a més és una dona. Merche és la persona idònia per aquesta responsabilitat. Preparada, de llarga trajectòria, coneix els problemes dels veïns i ha generat un ampli consens entre el món associatiu”.

Des del PP, Javier Martín va reiterar que “ens hagués agradat que hi hagués més candidats però aquesta figura és un càrrec simbòlic per això ens vam abstenir en el Ple sobre el reglament. Arribats aquí serem partícips però donarem llibertat de vot als nostres regidors”.

La portaveu de Canviem L’H (ICV-EUiA-Pirates), Ana González, va reblar sobre el reglament per triar el Síndic. “És una figura de prestigi i per això volíem un procés molt participatiu amb molts candidats. La realitat ho ha deslluït. S’ha perdut una oportunitat per estimular la participació ciutadana”.

Per a Ciutadans, però, el problema és la necessitat de la figura. “Ja tenim una Comissió de Suggeriments i Reclamacions. És duplicar càrrecs, costa diners i hi ha altres prioritats. No qüestionem Merche García, segurament és la millor, però sí que calgui un Síndic”, va afirmar el portaveu Miguel García.

En nom del PSC, el tinent d’alcaldia responsable de Participació, Manuel Brinquis, va insistir que el procés per escollir Merche García “va ser transparent i participatiu” i que “es va aprovar al Consell de Ciutat amb l’única abstenció de CUP-PA. Per a pròximes ocasions intentarem millorar-ho”. Sobre la Síndica de L’H va dir que “ha de vetllar perquè la ciutadania gaudeixi d’una bona administració local, per examinar i resoldre greuges, fer també de mediadora i proposar fórmules de consens”.

Un cop escollida Merche García, l’alcaldessa Núria Marín va felicitar-la i va parlar de la figura del Síndic com “emblemàtica i d’utilitat per a la ciutadania”. Marín va afegir que “Merche neix de les entitats i coneix les famílies de la ciutat. Uneix joventut i maduresa i té una gran experiència per assumir aquesta primera responsabilitat”.

Pressupost municipal aprovat

El Ple va acordar la pròrroga del pressupost municipal del 2017 fins que entri en vigor el del present exercici, cosa què passa exactament aquest 24 de gener quan s’han publicat al Butlletí Oficial de la Província els comptes municipals per al 2018 de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El pressupost es va aprovar inicialment el passat desembre i va estar en exposició pública fins al 18 de gener. No es va presentar cap al·legació, per la qual cosa va quedar aprovat el dia 19 i entra en vigor amb la seva aplicació.

Els comptes municipals per enguany pugen a 250,4 milions d’euros, un 5,92% més que el 2017 (14 milions d’euros). Segons el Govern local, el 70,5 % de la despesa es destina a objectius del Pla d’actuació municipal 2016-2019, i se centra en la reactivació de l’economia i l’ocupació, les polítiques d’inclusió social, educatives, culturals i ambientals, i la convivència i la participació.