Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

Consensuat el nou Pacte Local per a l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 06. 2017

L'H, inclòs en l'índex de referència de preus de lloguer

La mesura de la Generalitat vol evitar pujades abusives

El Govern de la Generalitat ha publicat l’índex de referència de preus de lloguer. Una mesura que vol frenar la pujada dels preus del mercat de lloguer que, en moltes ciutats catalanes, està experimentant un gran creixement. Aquest índex aporta més transparència i dona eines a les administracions públiques per actuar davant l’increment de preus.

L’Hospitalet és una de les 27 ciutat catalanes que ja coneix el seu índex de referència de preus del lloguer. A través de la pagina de consulta agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer, es pot fer una estimació del preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge ubicat en una zona i amb unes característiques definides per qui fa la consulta, a l’hora que orienta sobre el preu mínim i el preu màxim que aquest mateix habitatge pot arribar a tenir.

Amb aquesta mesura, els ajuntaments podran, entre d’altres, penalitzar en l' impost sobre béns immobles (IBI) als propietaris que lloguin per sobre del preu marcat a l'índex, o bonificar a aquells que ho facin per un preu inferior. Altres mesures serien, per exemple, donar preferència en els ajuts a la rehabilitació als propietaris que lloguin per sota del preu marcat a l'índex, o impedir accedir a l'aval del lloguer que dona la Generalitat als que el lloguen per sobre d'aquest preu de referència.

La Generalitat no té competències per fixar preus màxims, amb l'índex intentarà que altres administracions tinguin eines per desincentivar el preus alts i demanarà la seva implicació. Segons ha explicat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, la mesura és una iniciativa pionera a l'Estat que vol "actuar de forma clara per moderar els increments exagerats dels preus del lloguer". D'aquesta manera, ha puntualitzat que la creació de l'índex es tracta de "compromisos seriosos".

De la seva banda, l’alcaldessa de L’H, Núria Marín, ha valorat molt positivament la iniciativa i ha demanat coordinar les mesures municipals a la resta d’ajuntaments, "per evitar així diferències en la seva aplicació en el territori”.

L'alcaldessa ha  afegit que “davant l’escalada de preus del lloguer de l’àrea metropolitana i dels fenòmens de gentrificació, cal demanar instruments legals com ara una nova llei d’arrendaments urbans que ens permeti intervenir en el mercat, incrementi la protecció dels llogaters i exerceixi un control dels preus. El preu dels lloguers dels pisos ha entrat en una espiral d’encariment que està dificultant l’accés a l’habitatge per a un gruix cada cop més gran de la població. I com a administracions tenim el deure d’actuar”, ha conclòs Marín.

Aquesta eina es nodreix de les dades reals de uns 200.000 contractes de lloguer dipositats al Registre i dipòsit de les fiances dels contractes de lloguer de Catalunya de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), i està connectada amb la base de dades del Cadastre. Així, l’índex ofereix una aproximació fidel a la realitat del mercat de lloguer i, per tant, permet que tant les persones que cerquen un habitatge de lloguer com les persones que volen posar-ne un a lloguer tinguin una referència clara del preu mitjà del lloguer d’acord amb la ubicació i les característiques de l’habitatge.

La intenció és estendre aquets índex a d’altres poblacions.