Resum de L'Informatiu del 16 al 20 de setembre Reproduir video

21-09-2109 Resum de L'Informatiu del 16 al 20 de setembre

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 21-09-2109

  21-09-2109

  Resum de L'Informatiu del 16 al 20 de setembre

 • Video: 20-09-2019

  20-09-2019

  L'Informatiu 20-09-2019

 • Video: 19-09-2019

  19-09-2019

  L'Informatiu 19-09-2019

 • Video: 18-09-2019

  18-09-2019

  Aula L'H 18 de setembre - Entrevista amb el tinent d'alcalde d'Educació, Jaume Graells

  I reportatge sobre les millors notes de selectivitat

 • Video: 18-09-2019

  18-09-2019

  L'Informatiu 18-09-2019

 • Video: 17-09-2019

  17-09-2019

  L'Informatiu 17-09-2019

 • Video: 16-09-2019

  16-09-2019

  L'Informatiu 16-09-2019

 • Video: 14-09-2019

  14-09-2019

  Resum de L'Informatiu del 09 al 13 de setembre

 • Video: 13/09/2019

  13/09/2019

  Batecs 13 Set. - ART URBÀ (dues visions)

  Ruta pels murals i grafitis de la ciutat

L'Hospitalet surt al carrer a la Marxa Nocturna contra la violència de gènere

Convocada per les "Dones feministes de L'Hospitalet"

Se celebra el Dia Europeu sense Cotxes en el sí de la Setmana Europea de la Mobilitat

S'han tallat al trànsit zones delimitades del barri del Centre

L'Hospi preveu un duel intens al camp del FC Santfeliuenc

Els riberencs busquen la quarta victòria consecutiva

Comença l'hora de la veritat pel CB L'Hospitalet

Rep dissabte al CB Villarrobledo, al poliesportiu del Centre

Comença el curs a l'FP amb nous cicles i més formació dual

A L'H hi ha 4.365 estudiants de Formació Professional

 • No es construirà a la zona cultivada de Cal Trabal

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 09. 2016

No es construirà a la zona cultivada de Cal Trabal

Segons s'ha explicat al Consell de Districte Bellvitge-Gornal

L’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat s’han compromès a modificar el PDU Granvia perquè no es construeixi a la zona on ara es cultiva a Cal Trabal. Aquesta ha estat una demanda de l’Associació de Veïns de Bellvitge que presentarà al·legacions al PDU en aquest sentit.

El Consell de Districte de Bellvitge-Gornal de setembre ha estat monogràfic sobre el PDU Granvia, un pla inclou soterrar una part de la Granvia al pas d’aquests barris, la creació del Parc de Cal Trabal i la construcció de diferents edificacions al voltant dels hospitals de Bellvitge i del Duran i Reynals.

És un pla que afectarà a una zona d’un milió de metres quadrats, és a dir el 8% de la superfície de L’Hospitalet. Per l’abast d’aquest projecte i per la controvèrsia que ha aixecat entre una part del veïnat, l'Ajuntament va decidir fer un consell de districte especial al Districte 6 (Bellvitge-Gornal) per parlar sobre el projecte.

L’assistència al consell monogràfic ha estat força baixa. S’han quedat moltes cadires buides a l’auditori del Centre Cultural Bellvitge on una cinquantena de persones han assistit a l’explicació del projecte per part de Josep Armengol, subdirector general de Planificació Territorial i Paisatge de la Generalitat .

“El pla fa una aposta forta per l’ús agrícola de Cal Trabal. La diferencia és que ara ho podran gaudir tots els veïns i no només els propietaris” ha volgut explicar Josep Armengol. “No es preocupin que es podran continuar plantant carxofes”, ha afegit.

Preguntes sobre el PDU Granvia

Des de l’Associació de Veïns de Bellvitge, el seu president Roque Fernández ha anunciat que presentaran al·legacions al PDU. “No volem que es construeixi a la part que ara es cultiva de Cal Trabal” ha deixat clar Fernández. “Del camí al riu cap a la Granvia que facin el que vulguin”, ha dit. També ha reclamat que entre els equipaments que es projectin hi hagi una residència de gent gran.

La demanda de l’associació ha estat ben acollida per les institucions públiques i el tinent d’alcalde de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Francesc Josep Belver s’ha compromes “a que farem tot el possible perquè no es construeixi on ara es cultiva”. Ha recordat que en la darrera versió del PDU que es va aprovar al juliol, la zona edificable a Cal Trabal “trepitjava” en una hectàrea de terreny d’ús agrícola.

Tampoc ha descartat la construcció d’una residència de la tercera edat, però que això s’ha d’especificar més endavant i que podria ser d’iniciativa pública o privada.

La representat de l’AMPA Institut Bellvitge, Emma Núñez, com a membre del col·lectiu 'No més blocs' ha criticat el projecte del PDU Granvia perquè considera que “es vendre el futur de la ciutat” ja que es construiran 26 edificis més alts que els de Bellvitge i això no és necessari. Considera que la ciutat “és de qui la viu” i ha reclamat una consulta ciutadana.

El Joan Carles Pérez, de l’Associació de Comerciants i Petits Comerciants de Bellvitge ha preguntat si els comerciants del barri tindran algun tipus de preferència per instal.lar-se en els locals comercials que es creguin i Jose Carlos González de l’Associació Educativa Nou Quitxalles ha volgut saber si aquesta nova zona formarà part del Districte Bellvitge-Gornal.

Belver els ha contestat que aquestes qüestions no estan contemplades al PDU Granvia i que s’han d’especificar en futurs plans urbanístics el que es coneixen com PMU (Pla de Millora Urbana). Aleshores es determinarà com quedarà cada zona. “Ara no s’especifica en cap lloc quants edificis es construiran, podrien ser 26, 20 o 30” explica Belver “el PDU només diu el màxim de plantes i de volum de construcció”.

Es poden presentar al.legacions al PDU fins octubre

La plataforma 'No més blocs', un dels grups que més oposició ha presentat al PDU, ha estat poc present en aquest Consell de Districte monogràfic. Fa pocs dies van tenir una reunió amb l’Ajuntament i representants de la Generalitat on van parlar sobre el PDU Granvia. L’entitat continua amb la seva campanya de presentar al·legacions contra el pla. Hi ha de temps fins el 8 d’octubre.

Ciutadans, ICV-EUiA-Pirates i ERC han anunciat al Consell de Districte que presentaran al.legacions al PDU i també han coincidit en la demanda d’una consulta ciutadana per donar llum verda al projecte definitiu del PDU Granvia.