L'Informatiu - 18-05-2022 Reproduir video

18-05-2022 L'Informatiu - 18-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  Aula L'H 18 de maig - Els programes educatius de la Casa de la Música de L'H

 • Video: 18/05/2022

  18/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Julia Cuéllar, rider i membre CCOO Glovo

 • Video: 18-05-2022

  18-05-2022

  L'Informatiu - 18-05-2022

 • Video: 17/05/2022

  17/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Sánchez, directora Hotel Porta Fira

 • Video: 17-05-2022

  17-05-2022

  L'Informatiu - 17-05-2022

 • Video: 16/05/2022

  16/05/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 16-05-2022

  16-05-2022

  L'Informatiu - 16-05-2022

 • Video: 14-05-2022

  14-05-2022

  Resum de L'Informatiu del 9 al 13 de maig

 • Video: 13-05-2022

  13-05-2022

  L'Informatiu - 13-05-2022

El Pla de Llobregat, a punt de pujar a la 1a Catalana masculina de futbol sala

L'equip de Gabriel Cerezuela podria certificar l'ascens aquest mateix cap de setmana

Sant Josep celebra la Festa Major del 19 al 22 de maig

El barri inicia les rutes de tapes amb 10 propostes culinàries

Conclou el curs del Fem Tàndem de circ a l'escola Pep Ventura

El projecte promou la integració i el desenvolupament emocional dels infants a través de les arts de carrer

La Fiscalia demana el sobreseïment de la part de Núria Marín en el cas Consell Esportiu

No hi veu "elements ni indicis" que permetin sostenir les possibles acusacions apuntades per la UDEF contra ella

Violant Cervera anuncia l'ampliació de la residència per a persones amb discapacitat de Can Serra

Núria Marín ha demanat a la consellera de Drets Socials la creació de més places de residència pública a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 10. 2015

Embolic per aprovar la moció sobre el futur dels mitjans de comunicació

Resum del Ple municipal (2)

L’Ajuntament estudiarà si es pot tornar a obrir Ràdio L’Hospitalet. És un dels acords més destacats de la moció sobre els mitjans de comunicació presentada per l’oposició que va aprovar el Ple municipal després de ser modificada en dues ocasions per la secretaria municipal durant el plenari.

El Ple municipal va aprovar la moció de tots els grups de l’oposició per reformular els mitjans de comunicació de L’Hospitalet, però no el text que una setmana abans s’havia presentat en roda de premsa, ni el que es va presentar als regidors un cop començada la sessió, sinó una proposta modificada en veu alta per la secretaria municipal.

La moció, segons el seguiment periodístic fet durant el Ple municipal, demana que es constitueixin els organismes que preveu la llei per regir els mitjans –el Consell executiu i de programació i el Consell Assessor i Consultiu–, que s’estudiï la reobertura de Ràdio L’Hospitalet, que finalitzi el procés de selecció per a la direcció dels mitjans i la destitució de la coordinació actual, que el Diari de L’Hospitalet sigui un mitjà de comunicació i no una publicació que informa sobre els projectes del Govern municipal i que s’estudiï incloure en el futur contracte-programa l’accés d’entitats i societat civil a autogestionar espais en els mitjans.

Tot això, les diferents versions sobre el text i les esmenes ‘in voce’ de la secretaria municipal perquè la moció no vulnerés la normativa vigent, van fer que ni el públic assistent ni molts de regidors no sabessin què s’estava votant. De fet, la pròpia alcaldessa, Núria Marín, va dir “no tinc paraules. És el primer cop en democràcia que passa una cosa així. Potser demà sabem què hem votat”. De fet, la secretaria municipal no ha difós fins passades les 14 hores la moció definitiva.

És el primer cop que passa tota l'oposició s'uneix per presentar una moció i que aquesta s'aprova. El text només va comptar amb el vot en contra dels 11 regidors del PSC, que estan en minoria davant els 16 regidors de l’oposició. El seu portaveu, Francesc Belver, només va dir: “Votem en contra i donem tot el nostre suport i respecte als treballadors dels mitjans de comunicació local”.

En nom de Ciutadans, el portaveu Miguel García va afirmar que “la segona ciutat de Catalunya ha de tenir uns mitjans d’acord amb el que representa i tornar a posar la ràdio i els mitjans com eren abans del desmantellament del 2011, sense descontrolar la despesa”.

També Ana González, d’ICV-EUiA-Pirates, va insistir en que “la ràdio ha de tornar i hem de destinar més recursos als mitjans de comunicació i una estructura suficient i realista”.

La portaveu del PP, Sonia Esplugas, va qualificar la moció dels mitjans com a “històrica” perquè ha sumat tota l’oposició i des d’ERC, Antoni Garcia, va dir que “avui s’obre una nova etapa als mitjans de comunicació local per recuperar la ràdio i un model plural i independent elaborat amb la participació dels treballadors”.

Guanyem L’H també va subscriure la moció però el seus regidors no van fer cap declaració al respecte, mentre que CiU es va encarregar de defensar el text en nom de tots els grups. El portaveu, Jordi Monrós, va afirmar que els mitjans municipals tenen “manca de pluralitat”, es va manifestar contra el “desmantellament del 2011” i va manifestar que “cal reformular els mitjans i que es torni a obrir la ràdio”.

En nom de CUP-PA, Khristian Giménez, va fer palès “tot el suport del seu grup per a la reformulació dels mitjans com sempre hem fet amb tots els moviments socials i reivindicatius abans d’estar a l’Ajuntament”.

Altres mocions aprovades

- Elaborar un reglament de parcs infantils accessibles i adaptar progressivament els existents (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Fomentar l’ús de la bicicleta i actualitzar l’actual pla director (vots a favor de C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Promoció i producció del consum d’energia verda a L’Hospitalet (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Adequar els termes lingüístics de l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Petició perquè s’anul·li la sentència contra el president de la Generalitat el 1936, Lluís Companys (vots a favor de PSC, C’s (parcial), ICV-EUiA-Pirates, , ERC, CiU i CUP-PA)

- Petició perquè s’anul·li l’anomenat vot rogat i que s’aprovi un sistema de vot electrònic per facilitar els sufragis dels electors que no es puguin desplaçar (vots a favor de PSC, C’s, ERC, Guanyem L’H i CiU)

- Mesures de suport a l’emprenedoria a impulsar des de l’Àrea de Promoció Econonòmica per formar i acompanyar els emprenedors (vots a favor de PSC (parcial), C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP i CiU)

- Instal·lació d’una marquesina en la parada d’autobús de la línia LH1 situada en la confluència entre els carrers de Pujos i de Vallparda (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H i CiU)

- Exigir a l’empresa que ha fet les obres de l’entorn del Mercat de Santa Eulàlia que solucioni els problemes de qualitat en l’execució (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Modificar el PEPPA i el Pla Especial de Reforma del carrer del Xipreret per preservar-lo i protegir-lo, juntament amb el seu entorn (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Declarar L’Hospitalet municipi amics dels animals i respectuós amb els seus drets (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Estudiar la municipalització dels serveis de l’aigua a L’Hospitalet, encàrrec que es farà a l’AMB que presta el servei per llei (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)