L'Informatiu 17-01-2020 Reproduir video

17-01-2020 L'Informatiu 17-01-2020

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-01-2020

  17-01-2020

  L'Informatiu 17-01-2020

 • Video: 16-01-2020

  16-01-2020

  L'Informatiu 16-01-2020

 • Video: 15-01-2020

  15-01-2020

  Aula L'H 15 gener - Tallers formatius de la Guàrdia Urbana a escoles i instituts

 • Video: 15-01-2020

  15-01-2020

  L'Informatiu 15-01-2020

 • Video: 14-01-2020

  14-01-2020

  L'Informatiu 14-01-2020

 • Video: 13-01-2020

  13-01-2020

  L'Informatiu 13-01-2020

 • Video: 11-01-2020

  11-01-2020

  Resum de L'Informatiu del 06 al 10 de gener

 • Video: 10-01-2020

  10-01-2020

  Batecs 10 gen - EL POLE DANCE (un esport molt exigent)

  Amb la doble campiona nacional i pionera a Espanya, Laura Fly

 • Video: 10-01-2020

  10-01-2020

  L'Informatiu 10-01-2020

Alumnes de 4t d'ESO de l'escola Santa Marta volen aconseguir 100.000 euros per una causa solidària

Aniran destinats a projectes d'investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu

Prova de foc pel CB L'H davant del líder

Dissabte rep al Bàsquet Girona (20h)

Òmnium Cultural presenta la nova gestora provisional a L'H

Ha coincidit amb el primer permís penitenciari de Jordi Cuixart

El Sónar fa públic el cartell de la 27a edició

Destaca el directe de The Chemical brothers

Noves grades i paviment a la pista del Poliesportiu Municipal de les Planes

S'han aprofitat les vacances de Nadal per fer les millores

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 10. 2015

Embolic per aprovar la moció sobre el futur dels mitjans de comunicació

Resum del Ple municipal (2)

L’Ajuntament estudiarà si es pot tornar a obrir Ràdio L’Hospitalet. És un dels acords més destacats de la moció sobre els mitjans de comunicació presentada per l’oposició que va aprovar el Ple municipal després de ser modificada en dues ocasions per la secretaria municipal durant el plenari.

El Ple municipal va aprovar la moció de tots els grups de l’oposició per reformular els mitjans de comunicació de L’Hospitalet, però no el text que una setmana abans s’havia presentat en roda de premsa, ni el que es va presentar als regidors un cop començada la sessió, sinó una proposta modificada en veu alta per la secretaria municipal.

La moció, segons el seguiment periodístic fet durant el Ple municipal, demana que es constitueixin els organismes que preveu la llei per regir els mitjans –el Consell executiu i de programació i el Consell Assessor i Consultiu–, que s’estudiï la reobertura de Ràdio L’Hospitalet, que finalitzi el procés de selecció per a la direcció dels mitjans i la destitució de la coordinació actual, que el Diari de L’Hospitalet sigui un mitjà de comunicació i no una publicació que informa sobre els projectes del Govern municipal i que s’estudiï incloure en el futur contracte-programa l’accés d’entitats i societat civil a autogestionar espais en els mitjans.

Tot això, les diferents versions sobre el text i les esmenes ‘in voce’ de la secretaria municipal perquè la moció no vulnerés la normativa vigent, van fer que ni el públic assistent ni molts de regidors no sabessin què s’estava votant. De fet, la pròpia alcaldessa, Núria Marín, va dir “no tinc paraules. És el primer cop en democràcia que passa una cosa així. Potser demà sabem què hem votat”. De fet, la secretaria municipal no ha difós fins passades les 14 hores la moció definitiva.

És el primer cop que passa tota l'oposició s'uneix per presentar una moció i que aquesta s'aprova. El text només va comptar amb el vot en contra dels 11 regidors del PSC, que estan en minoria davant els 16 regidors de l’oposició. El seu portaveu, Francesc Belver, només va dir: “Votem en contra i donem tot el nostre suport i respecte als treballadors dels mitjans de comunicació local”.

En nom de Ciutadans, el portaveu Miguel García va afirmar que “la segona ciutat de Catalunya ha de tenir uns mitjans d’acord amb el que representa i tornar a posar la ràdio i els mitjans com eren abans del desmantellament del 2011, sense descontrolar la despesa”.

També Ana González, d’ICV-EUiA-Pirates, va insistir en que “la ràdio ha de tornar i hem de destinar més recursos als mitjans de comunicació i una estructura suficient i realista”.

La portaveu del PP, Sonia Esplugas, va qualificar la moció dels mitjans com a “històrica” perquè ha sumat tota l’oposició i des d’ERC, Antoni Garcia, va dir que “avui s’obre una nova etapa als mitjans de comunicació local per recuperar la ràdio i un model plural i independent elaborat amb la participació dels treballadors”.

Guanyem L’H també va subscriure la moció però el seus regidors no van fer cap declaració al respecte, mentre que CiU es va encarregar de defensar el text en nom de tots els grups. El portaveu, Jordi Monrós, va afirmar que els mitjans municipals tenen “manca de pluralitat”, es va manifestar contra el “desmantellament del 2011” i va manifestar que “cal reformular els mitjans i que es torni a obrir la ràdio”.

En nom de CUP-PA, Khristian Giménez, va fer palès “tot el suport del seu grup per a la reformulació dels mitjans com sempre hem fet amb tots els moviments socials i reivindicatius abans d’estar a l’Ajuntament”.

Altres mocions aprovades

- Elaborar un reglament de parcs infantils accessibles i adaptar progressivament els existents (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Fomentar l’ús de la bicicleta i actualitzar l’actual pla director (vots a favor de C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Promoció i producció del consum d’energia verda a L’Hospitalet (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Adequar els termes lingüístics de l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Petició perquè s’anul·li la sentència contra el president de la Generalitat el 1936, Lluís Companys (vots a favor de PSC, C’s (parcial), ICV-EUiA-Pirates, , ERC, CiU i CUP-PA)

- Petició perquè s’anul·li l’anomenat vot rogat i que s’aprovi un sistema de vot electrònic per facilitar els sufragis dels electors que no es puguin desplaçar (vots a favor de PSC, C’s, ERC, Guanyem L’H i CiU)

- Mesures de suport a l’emprenedoria a impulsar des de l’Àrea de Promoció Econonòmica per formar i acompanyar els emprenedors (vots a favor de PSC (parcial), C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP i CiU)

- Instal·lació d’una marquesina en la parada d’autobús de la línia LH1 situada en la confluència entre els carrers de Pujos i de Vallparda (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H i CiU)

- Exigir a l’empresa que ha fet les obres de l’entorn del Mercat de Santa Eulàlia que solucioni els problemes de qualitat en l’execució (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Modificar el PEPPA i el Pla Especial de Reforma del carrer del Xipreret per preservar-lo i protegir-lo, juntament amb el seu entorn (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Declarar L’Hospitalet municipi amics dels animals i respectuós amb els seus drets (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)

- Estudiar la municipalització dels serveis de l’aigua a L’Hospitalet, encàrrec que es farà a l’AMB que presta el servei per llei (vots a favor de PSC, C’s, ICV-EUiA-Pirates, PP, ERC, Guanyem L’H, CiU i CUP-PA)