Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 17. 10. 2014

Un estudi conclou que els nens d'esplais milloren l'autoestima i els resultats acadèmics

S'ha centrat en l'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet que enguany compleix 35 anys

Els nens que participen en les activitats dels esplais creixen en autoestima, milloren la seva comunicació amb els pares i obtenen millors resultats acadèmics. A aquestes conclusions arriba la recerca realitzat a l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet.

Un estudi de CIIMU, el centre d’investigació de referència sobre la infància i la família de Catalunya, avalua quin és l’impacte dels esplais en les persones que participen en l’entitat. Han agafat de referència l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet i per això s’han entrevistat amb les famílies.

Més de la meitat dels pares que porten els seus fills a l’esplai reconeixen que els nens han millorat el seu rendiment acadèmic. A més, un 73% han comprovat com, gràcies a l’esplai, ja porten els deures al dia.

Aquest resultat té més importància si veiem amb quin tipus de nens es treballa a l’esplai de Pubilla Cases-Can Vidalet. Dels més de set-cents infants que passen a l’any per l’entitat, un quaranta per cent té dificultats d’aprenentatge. “Aquest seguiment i acompanyament dels nens i les famílies que es fa als esplais ajuda a evitar el fracàs escolar”, afirma Carme Gómez, directora del CIIMU i autora de la recerca.

“Nosaltres no volem substituir a l’escola. Hem de col·laborar amb ella i per això fem un reforç escolar”, afegeix el director de l’Esplai Pubilla Cases, Ricard Vicente.

A través de les opinions dels pares, a l’estudi també es mostra com els infants milloren la seva autoestima i sobretot la comunicació a la família. “El 86% afirmen que ara parlen més amb els nens, fan més activitats junts”, explica Carme Gómez, que afegeix que “aquests elements són preventius en temes com poden ser activitats incíviques, alcoholisme, drogues… i també és importantíssim per promoure l’èxit escolar”.

A l’esplai de Pubilla Cases treballen amb la idea de crear una “gran família” entre nens, pares i educadors. Fan un acompanyament amb els pares per ajudar-los en la seva tasca d’educar als nens. “No volem que l’esplai sigui un espai on les famílies deixin els seus fills. Volem que aquestes famílies formin part de l’esplai i per això els acompanyem en la seva tasca de ser pares i mares”, afirma Ricard Vicente.

Festa pels 35 anys de l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet

I aquesta “gran família” que formen nens, pares i educadors de l’esplai podran celebrar aquest dissabte al migdia el trenta-cinquè aniversari de l’entitat. La plaça de la Bòbila, on hi ha la seu de l’esplai, serà el lloc de trobada d’antics membres de l’esplai i dels que encara hi participen. Se celebrarà una gran botifarrada amb una escalivada preparada pels mateixos nens de l’esplai.

Imprimir