Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 29. 07. 2013

L'experiència Discconcerts de L'H, escollida com a bona pràctica

Per l'Observatori Europeu Ciutats i Pobles per a Tothom

Discconcerts són sessions de música en viu i de discoteca per a persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat que es fan a la Salamandra 2 un cop al mes. L’Observatori Europeu de Ciutats i Pobles l’ha escollit com una bona pràctica.

La Secretaria de l’Observatori Europeu Ciutats i Pobles per a Tothom recull l’experiència Discconcerts de L'H com a bona pràctica en la categoria d’Educació, lleure i esports.

Discconcerts ofereix sessions de música en viu i de discoteca adreçades als col·lectius de persones amb discapacitats intel·lectuals de la ciutat. El projecte sorgeix de la iniciativa de la Casa de la Música Popular de L’Hospitalet – Sala Salamandra.

Eduard Bacardí, responsable d’activitats de la Casa de la Música de L’Hospitalet, ha explicat que “tots els usuaris estan molt contents. És una activitat que està creixent. Cada cop tenim més grups de la ciutat, del Baix Llobregat i de Barcelona”. Bacardí creu que “es tracta d’implicar al grup d’explicar-los el projecte i tots hi volen participar”

La iniciativa té el suport de les àrees d’Educació i Cultura i de Benestar Social de l’Ajuntament de L’Hospitalet i de les entitats que treballen amb les persones amb discapacitat psíquica a la ciutat.

El programa Discconcert es va iniciar a L’Hospitalet l’any 2009, i des de llavors, ha programat més de 40 concerts. Es fa un cop al mes per oferir a les persones amb i sense discapacitat una tarda de diumenge al mes on s’ho puguin passar d’allò més bé.

També mitjançant la venda d’entrades i de begudes, Discconcert recull diners per poder portar a termini, col·laborar i desenvolupar nous projectes de participació i integració de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’Observatori Europeu de Ciutats i Pobles per a Tothom és una eina per dinamitzar el procés de coneixement i d’intercanvi d’experiències entre els diferents municipis amb la intenció de fomentar la integració de les persones amb discapacitat.
 

Imprimir