• El PP reclama que L'H giri

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 05. 2013

El PP reclama que L'H giri "com un mitjó"

Juan Carlos del Río planteja un nou model econòmic i més seguretat

El portaveu del PP, Juan Carlos del Río, ha reclamat “regirar L’Hospitalet com un mitjó” per fer una nova política més participativa, amb una nova concepció econòmica i amb un model de seguretat i civisme que garanteixi la tranquil·litat dels ciutadans. Del Río va desenvolupar aquests eixos el 27 de maig, a l’auditori Barradas, en una nova sessió del cicle de col·loquis amb portaveus municipals impulsat per L’H espai de debat

El portaveu municipal del PP va posar l’accent en l’economia i va insistir que cal desactivar el PRAIH, el Pla de Reforma d’Àrees Industrials, que afecta una àmplia porció de territori a l’eix de la Carretera del Mig, ja que, segons el seu parer, aquest pla “es va aprovar en ple boom immobiliari i ara la ciutat no necessita construir més pisos sinó atraure més empreses” per potenciar fer revifar l’economia i crear ocupació.

 El PP reclama que es millori la neteja, l’enllumenat i la seguretat en la zona industrial de la Carretera del Mig i que l’Ajuntament impulsi un nou anell de comunicacio que la connecti amb el districte econòmic i l’eix de la plaça Europa i amb el parc de recerca biomèdica de Bellvitge, “dues zones d’expansió econòmica que ara es troben aïllades” i no se n’aprofiten del possible potencial conjunt.

Igualment, Juan Carlos del Río assenyala la política fiscal com una via per fer que noves empreses apostin per L’Hospitalet. “Cal que l’Ajuntament aprovi una bonficació de més del 50% de l'IAE per a les empreses i una rebaixa de l’IBI del sòl industrial”.

Seguretat i civisme

Un altre pol de la intervenció de Juan Carlos del Río va ser la seguretat, una qüestió que, segons el portaveu del PP a l’Ajuntament “és un problema que es perpetua i que el govern local no sap solucionar, ja que any rere any, no es percep cap millora”.

Del Río va reclamar més suport polític i més mitjans per als cossos policials que actuen a la ciutat i va afirmar que “no és pot admetre que hi hagi mossos d’esquadra que diuen tenir por d’entrar a alguns barris de la ciutat”. També va argumentar que el que cal garantir és la seguretat preventiva, perquè “no es tracta de la quantitat de delictes que es cometen sinó de la sensació de perill que nota el ciutadà”.

Arran d’això, Del Río va apuntar que en la seguretat incidexen de forma directa factots com la neteja i la il·luminació de la via pública. I, a banda de més presència policial als carrers, va defensar la instal·lació de càmeres de seguretat a determinades zones de la ciutat perquè “no ens ha de fer por” que hi hagi aquests dispositius de seguretat.

Juan Carlos del Río també va retreure el govern local i a l’alcaldessa, Núria Marín, que no siguin prou propers als ciutadans i va reclamar un nou estil de fer política. “A la ciutat se l'ha de regirar com un mitjó” i va esmentar, a tall d’exemple, que “no serveix de res crear consells de districte si els ciutadans no poden decidir les prioritats i com es distribueixen els recursos”. En aquesta direcció, Del Río va afirmar que creu en els “pressupostos participatius”.

La següent convidada del cicle de L'H espai de debat serà l'alcaldessa socialista, Núria Marín, que presentarà els seus projectes i prioritats polítiques el 3 de juny, tambñe a l'auditori Barradas.

Imprimir