Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 09. 05. 2013

40 anys xalant de cor

La coral Xalesta passa per un dels seus millors moments amb més de 60 cantaires

Per celebrar les quatre dècades d’activitat, la coral Xalesta fa una exposició a l’auditori Barradas. Un recull gràfic dels concerts clau d’aquesta formació que va començar de manera amateur a partir d’un grup d’amics.

Al primer assaig de la coral Xalesta, l’any 1973, hi havia vuit cantaires sense gaire experiència en el cant coral. Ara ja en són més de seixanta i el conjunt ha assolit un bon nivell musical.

“Al llarg d’aquests anys hem passat de fer un repertori amb cançons senzilles que d’entrada ens costaven molt, a aconseguir fer programes molt importants amb orquestra”, explica Joaquim Miranda, director del grup.

De fet, Miranda tenia tan sols vint anys quan va començar a dirigir la coral. Quaranta anys després segueix al capdavant del grup. “Vam buscar el director, que és en Joaquim Miranda i ens vam anar enganxant força gent. Al principi ens costava molt”, recorda Montserrat Lluveras, membre de la coral.

Així doncs, des de la primera cançó que van aprendre, “No tardis Jack”, d’espiritual negre, fins arribar a cantar el Rèquiem de Mozart, la coral Xalesta ha fet un gran esforç. “A partir de cançons relativament senzilles s’han anat treballant les veus i les conjuncions fins aconseguir un so característic”, afirma Miranda.

“Han sigut molts esforços. L’altre dia ho comptàvem i durant els quaranta anys han passat uns 280 cantaires de totes les edats i ens sentim molt orgullosos d’arribar a aquesta fita”, confessa el president de l’entitat, Josep Antonio.

40è aniversari

Per celebrar els quaranta anys de trajectòria la coral organitza l’exposició “Xalem de cor” a l’auditori Barradas durant el mes de maig. Es tracta d’un recorregut a través de textos i fotografies de les darreres dècades.

A la mostra també hi ha un vídeo que mostra alguns dels moments enregistrats de la coral. En el marc de la setmana del cant coral a L’Hospitalet, el conjunt oferirà un concert d’aniversari el 26 de maig, també a l’auditori Barradas.

Imprimir