Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 05. 2013

Polèmica pel tancament de la unitat de nefrologia de l'Hospital de Bellvitge

CGT creu que perjudica l'atenció

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha tancat la planta 7-3 dedicada en exclusiu a nefrologia i ha derivat als pacients a una altra planta, la 7-2, on es troba Medicina Interna. L’Hospital afirma que és una mesura de gestió eficient perquè hi ha excés de llits. El sindicat CGT critica la mesura que, considera, perjudica la qualitat de l’assistència.

El sindicat CGT va emetre un comunicat on afirmava que s’havia tancat la planta de nefrologia sense previ avís i que els trasplantats de ronyó, després d’un dies en la unitat de trasplants renals eren derivats a qualsevol planta on hagués un llit lliure. “És un perjudici per als pacients i per al personal ja que són pacients amb unes característiques especials tant en la seva dieta com en el tractament i no haurien d’estar dispersos per l’Hospital”, diu el comunicat.

El director mèdic de l’Hospitalet de Bellvitge, Carlos Bartolomé, ha explicat que el tancament de la planta de nefrologia respon a la necessitat d’adequar l’oferta a la demanda de l’Hospital. “Tenim un excés de llits disponibles. Per fer una gestió més eficient hem tancat la planta 7-3 de forma temporal”.

Carlos Bartolomé ha desmentit que aquest fet perjudiqui als malalts. “Tots els pacients de nefrologia estan junts a la planta 7-2. I si fossin necessaris més llits ocuparien una part de la planta 8-3. Només els primers dies, amb el tancament de la planta 7-3, els malalts es van derivar a diverses plantes on hi hagués llits lliures. Però ara ja estan tots junts”.

Bartolomé també ha explicat que la polèmica va aparèixer perquè la notícia es va filtrar abans que es comuniqués oficialment. Posteriorment els personal implicat va ser informat dels canvis.

Imprimir