LH Digital - Versió per a imprimir
  • Se celebra la 13ena Jornada de Poesia Juvenil
  • Se celebra la 13ena Jornada de Poesia Juvenil
  • Se celebra la 13ena Jornada de Poesia Juvenil

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 21. 03. 2013

Se celebra la 13ena Jornada de Poesia Juvenil

L'acte ha reivindicat l'escola pública

El Teatre Joventut ha acollit a una seixantena d’alumnes dels centres públics de secundària de la ciutat, en una nova edició de la Jornada de Poesia Juvenil. L' organitza l’Oficina Jove d’Emancipació, l’Associació d’Estudiants de L’H i l’Associació Cultural Bipol.art.

S’han atorgat tres premis en tres categories diferents. El poema “Nàufrag”, de Yasmine Khanchaoui ha estat el guanyador a la categoria de Batxillerat; “Sensaciones en la escritura” de Junjie Ji, ha guanyat el primer premi en la categoria de segon cicle de la ESO; i finalment “Poema para una mejor vida”, de Ridouane Zaim, ha resultat el guanyador de primer cicle d’ESO.

Tots els participants han llegit els seus poemes durant la celebració del acte que ha coincidit amb el Dia Internacional de la Poesia, el 21 de març.

La reivindicació de l’ensenyament públic ha protagonitzat la jornada. Durant la celebració de l'acte, el regidor de Joventut i Esports, Cristian Alcázar, ha donat suport als professors “en aquest moment tan complicat”. Ha assegurat “que s’està atacant a la cultura i a l’educació per tenir una societat més fàcil de dominar i menys crítica”

Ricar Raquer, secretari general de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, ha incidit en la importància de “la lluita contra la reducció o l’eliminació de l’escola pública”. Raquer s’ha referit a l’augment de les taxes universitàries i a l’eliminació de línies educatives a diferents instituts públics de L’Hospitalet.

Ramon Oriola, president de l'Associació Cultural Bipol.Art, ha protagonizat una 'performance" per denunciar les retallades en sanitat i educació, trencant-se la samarreta.

La Jornada de Poesia Juvenil escelebra cada any amb l’objectiu de donar a conèixer aquest gènere literari als estudiants de la ciutat per tal que puguin expressar els seus sentiments i pensaments més personal

La jornada ha estat farcida d’espectacles com el de Ytuquepintas, de dibuix amb sorra de Borja González; un espectacle de clowns a càrrec d’Ale Risorio o la interpretació d’una sessió de Slam Poetry amb Dani Orviz.

Imprimir