• Pilar Massana, medalla d'or al Treball Social de Catalunya

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 15. 03. 2013

Pilar Massana, medalla d'or al Treball Social de Catalunya

"Ha estat un regal inesperat"

La treballadora social de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Pilar Massana, ha estat guardonada amb la medalla d’or del Col•legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Es reconeix una trajectòria de 40 anysen defensa dels drets socials. L'Hdigital ha parlat amb Massana.  

Pilar Massana ha explicat que “aquesta medalla ha estat un reconeixement que no esperava per res. Ha estat un regal de la vida totalment inesperat. Crec que molta gent s’hi ha sentit identificada perquè es tracta del treball social de base. Està molt bé que el col•legi posi en valor la feina què fem cada dia moltes persones a tot arreu per ajudar a la població”

De fet, l’Ateneu Barcelonès es va quedar petit per acollir a totes les persones que es van voler apropar a l’acte d’entrega de la medalla d’or.

40 anys defensant drets socials

La trajectòria professional de Massana va començar a l’Hospital de la Vall d’Hebrón, a la clínica infantil. Un any més tard va arribar a L’Hospitalet de la mà de la Parròquia de Can Serra i després amb Càritas per seguir treballant pel mateix barri.

Massana segueix explicant que “amb l’arribada, l’any 1979, dels ajuntaments democràtics es van obrir les places de treballadors socials i vaig ser la primera treballadora social del districte cinquè, llavors de Can Serra, Pubilla Cases, i Sanfeliu”

Després de 40 anys, “els problemes d’ara i els d’abans són similars. La diferència amb la crisi actual és la seva crueltat i la manca de perspectives de futur, ja que abans veníem d’una manca de drets i benestar social i ara en canvi els estem perdent. Necessitem que les politiques publiques ens ajudin, estem retrocedint gairebé 30 anys”.

Pilar Massana és un membre molt actiu de la societat civil de L’Hospitalet. Ha estat, entre d’altres, presidenta del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, fundadora de la Plataforma Aturem la Guerra i també regidora a l’Ajuntament en el període 1995-1999 per ICV-EUiA.

"Una feina maca, però dura"

Li preguntem a Pilar Massana sobre el sentit de la seva feina. "És una feina molt maca però, com totes les feines, s’ha de fer amb ganes. Atendre a persones vol dir que la gent t’ha d’agradar, t’has de poder posar en el lloc de l’altre persona. Estic molt agraïda de poder fer aquesta feina. M’ha permès conèixer una part de la societat que a primer cop d’ull no es veu”.

Imprimir