• CiU demanarà al Ple que la ciutat commemori la signatura del

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 31. 01. 2013

CiU demanarà al Ple que la ciutat commemori la signatura del "tractat de L'Hospitalet"

El document assentava les bases per desplegar els acords del tractat d'Utrecht

Tot i que no està clar si l’escenari va ser la Casa dels Finestrals Gotics o bé la casa Espanya, és un fet documentat que la ciutat de L’Hospitalet va tenir un paper rellevant en els fets històrics que van desembocar en l’onze de setembre de 1714. Aquí es va signar l’anomenat “tractat de L’Hospitalet.”

El 22 de juny de 1713 es van reunir a L’Hospitalet el compte de Königsegg i el general Ceba Grimaldi, representants de Carles VI i de Felip V, respectivament. Entre tots dos van acordar els termes de la sortida de les tropes lleials als Àustria dels territoris de l’Aragó, abandonant d’aquesta manera al a seva sort a aquells que havien defensat la causa antiborbònica, fins que l’onze de setembre de 1714 les tropes de Felip V van entrar a la ciutat de Barcelona, amb un resultat prou conegut.

Amb l’objectiu de reconèixer el paper i la transcendència de la ciutat de L’Hospitalet en aquests fets històrics, el grup municipal de Convergència i Unió presentarà al proper ple municipal, a finals del mes de febrer, una moció instant a tots els grups del consistori a organitzar diversos actes commemoratius.

“Volem que tots els grups municipals es comprometin en la commemoració i la divulgació d’aquests fets, poc coneguts per la ciutadania en general. Per això demanarem la implicació no només dels grups polítics, sinó també dels agents culturals i educatius. Pensem que és un fet prou important i que ens dona l’oportunitat de parlar i donar a conèixer la història i la importància de la nostra ciutat” ha dit la portaveu municipal de CiU, Meritxell Borràs.

L’any 2010 la historiadora Clara Álvarez Jáuregui va fer una recerca sobre aquests fets gràcies a una de les beques que concedeix el Museu d’Història de L’Hospitalet, amb el títol ‘L’Hospitalet durant la Guerra de Successió: El Conveni de L’Hospitalet de 1713’.

Imprimir