• L'Assemblea Nacional es manifesta pel dret a decidir
  • L'Assemblea Nacional es manifesta pel dret a decidir
  • L'Assemblea Nacional es manifesta pel dret a decidir

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 23. 01. 2013

L'Assemblea Nacional es manifesta pel dret a decidir

Concentració a la plaça de l'Ajuntament

L’Assemblea Nacional de Catalunya a L’Hospitalet es va manifestar dimecres a la plaça de l’Ajuntament pel dret a decidir i per la independència de Catalunya. L’acte va coincidir amb la votació al Parlament de la Declaració de Sobirania.

Un parell de centenars de persones van donar suport a la concentració de l’Assemblea Nacional de Catalunya de L’Hospitalet. Membres locals de CiU, ERC i ICV-EUiA també van recolzar la manifestació.

Josep Anguera, de  l’ANC a L’H, va recordar que la delegació local de l’Assemblea és molt recent, de l’octubre, però que és molt important que una ciutat com L’Hospitalet, que és la segona en població de Catalunya, se sumi al moviment pel dret a decidir


Durant l’acte es va llegir un manifest en que es declara que l’autonomisme dels darrers 30 anys ha fracassat i que la pertinença a l’Estat espanyol limita les potencialitats de desenvolupament econòmic i cultural de Catalunya.

El manifest també afirma que la darrera manifestació de l’11 de setembre ha estat el punt culminant del procés de presa de consciència del poble català i que les darrers eleccions al Parlament català han donat una àmplia majoria social pel dret a decidir.

“L’objectiu del govern de Catalunya ha de ser crear el marc legal per celebrar la consulta, amb una pregunta clara i sota la supervisió internacional”, conclou el manifest.

Precisament dimecres, el Parlament de Catalunya va aprovar, amb el vots de CiU, ERC i ICV-EUiA la Declaració de Sobirania que reconeix Catalunya com un subjecte polític, jurídic i sobirà i que reivindica el dret dels seus ciutadans a decidir el futur.

Imprimir