Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 22. 10. 2012

El Centre Cultural La Bòbila celebra el seu 10è aniversari

Ha organitzat actes amb entitats, artistes i companyies

El Centre Cultural La Bòbila ofereix tot tipus d'activitats culturals i serveix també de residència o de lloc d'assaig per a molts artistes. Amb motiu de la celebració del seu 10è aniversari, el CC La Bòbila ha organitzat un seguit d'actes en els quals hi participen entitats, companyies i artistes que formen part del dia a dia d'aquest equipament.

Miquel Poveda, Los Vivancos i Miqui Molina són alguns dels artistes que han passat pel Centre Cultural la Bòbila durant aquests deu anys. Aquest equipament, a més d'oferir tot tipus d'activitats segons les necessitats dels usuaris, serveix també de residència o de lloc d'assaig per a molts artistes.

El director del Centre Cultural La Bòbila, Ricardo Castro, ha assenyalat que "des de l'inici una de les principals línies d'actuació ha estat la de potenciar les arts escèniques els nous creadors i els artistes emergents, i d'altra banda arrelar-se amb la promoció d'activitats per fomentar la participació i la cohesió social".

Les activitats que es fan al Centre Cultural La Bòbila són molt diverses i se centren principalment en la promoció i difusió de les arts escèniques i visuals com la música, el teatre, la dansa, i el cinema. Es fan tallers i exposicions de tot tipus, els programats pel propi centre, les que oganitzen les entitats del barri o les que fan els centres educatius.

També hi ha una programació permanent de teatre i dansa amb companyies amb residència amb les quals hi ha un acord de col.laboració. 

Actes 10è aniversari

Amb motiu del 10è aniversari del CC La Bòbila s'han organitzat una serie d'activitats on hi participen entitats i companyies que habitualment col.laboren amb el centre. Dilluns 22 d'octubre, actua l'Escola de Música i el Gospel. Dimarts 23 d'ocubre, els Yachay Bolivianos i els B-Boys. Dimecres 24. La Cia. Frotalampara, i la Favorita-Dansa.  Dijous 25, la companyia Somnis, amb les obres Peter Pan i Grease. I dissabte 27, hi haurà teatre infantil i l'acte institucional amb les actuacions de la Cia.Somnia Magia i el Duo Karajan, d'arobàcia aèria.

Cultura, expressió i formació

Una de les companyies residents és la Cia. La Secreta. El seu director, Martin Curletto, ha explicat que "el projecte del CC La Bòbila és mot interessant no només perquè pots comptar amb un espai on assajar, sinó perquè és un complement cultural pel barri".

Un altre dels artistes que assaja habitualment al Centre Cultural La Bòbila és el duo Karajan d'Acrobàcia Aèria. Aquest duet el formen el Sebastian i la Susanna, dos artistes multidisplinars que combinen a les seves actuacions la coreografia, la acrobàcia i la interpretació.

Susanna ha assenyalat que "al CC la Bòbila hem trobat sempre un bon lloc per poder assajar els seus espectacles, ens han facilitat un espai on podem desenvolupar la nostra feina, i a un preu molt assequible". El Sebastian i la Susanna viuen al barri de Collblanc i segons diuen, "quan deixem de voltar pel mòn, ens agradaria tornar al CC la Bòbila a fer classes d'acrobàcia aèria".

El CC de la Bòbila també manté conjuntament amb la biblioteca, tota una programació de presentacions de llibres i cicles de cinema negre, entre d'altres activitats. En aquest sentit, Ricardo Castro ha destacat que es un valor afegit que el centre cultural es trobi ubicat en un espai públic com és la plaça de la Bòbila on coincideixen diferents equipament com són la biliboteca, l'esplai, i altres entitats, la qual cosa permet als ciutadans disposar d'un espai on trobar resposta a les diferents inquietuds i necessitats".

El director del CC de la Bòbila ha afegit que un dels principals reptes de futur és mantenir i fer créixer l'oferta per donar sortida a les demandes d'una població molt diversa.

Imprimir