• ‘Castillos de arena' triomfa al Metropol'his
  • ‘Castillos de arena' triomfa al Metropol'his
  • ‘Castillos de arena' triomfa al Metropol'his
  • ‘Castillos de arena' triomfa al Metropol'his

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 20. 07. 2012

‘Castillos de arena' triomfa al Metropol'his

Aconsegueix el primer premi i el guardó del públic

El curmetratge ‘Castillos de arena’ és el guanyador del primer premi del Metropol’his d’enguany. El curt també va ser el preferit del públic. ‘Tormenta’ va aconseguir el segon premi i el premi d’interpretació. En l’apartat de videoclip el premi va ser per a l’obra de Raquel Lamela.

Una de les sales grans del Fílmax Granvia es va omplir de gom a gom per a l’estrena dels videoclips que han participat en l’edició d’enguany del concurs de curtmetratges i videoclips realitzats en 48 hores Metropol’his, que organitza el JIS.

Es van seleccionar 10 curtmetratges, de temàtiques ben diverses que el públic va poder votar. No va ser casualitat que els assistents triessin el mateix film que s’ha emportat el primer premi: ‘Castillos de arena’. El curt destaca per l’originalitat del guió i per la qualitat del muntatge. A més és un dels curts que millor integra les tres premisses que havien de sortir en tots els films: el parc de la Marquesa, dos persones vestides iguals i una frase en aranès.

Dos nois, asseguts davant de l’edifici històric del parc de la Marquesa imaginen qui pot viure-hi a dins. Cadascú va aportant qualificatius que transformen amb un ritme molt aconseguit al personatge al que imaginen. I el final, amb sorpresa.

‘Castillos de arena’ és obra d’un col•lectiu autoanomenat Lopetegui produccions. El director del film és Alex García. Tots són de Cerdanyola. La majoria tenen vinculació han estudiat alguna disciplina del món audiovisual. L’any passat es van endur el segon premi del Metropol’his en 48 hores.

El segon premi ha estat per ‘Tormenta’, un curt protagonitzat per Albert Garcés (que es va endur el premi a la millor interpretació) i dirigit per Héctor García. Explica la història d’un jove obsessionat per les seves imatges premonitòries, que passeja per diversos llocs de L’H amb un paraigües obert perquè sap que plourà.

Videoclips

Pel que fa als videclips realitzats en 48 hores, el guanyador ha estat ‘L’home cap de cavall’ de Raquel Lamela. El segons premi ha estat per ‘L’home a la piscina’, de Dolores Grand.

Els videoclips havien de posar música a un tema del darrer disc de The Pinker Tones. El mateix grup ha triat als dos premiats. El videoclip guanyador serà l’oficial del tema.

L'alcaldessa, Núria Marín, va lliurar el primer premi i va aprofitar per reivindicar la importància de la cultura i va recordar que l'Ajuntament continuarà recolzant activitats com el Metropol'his malgrat els moments econòmics difícils.

Imprimir