• La Fundació Step by Step presenta un nou exosquelet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 07. 2012

La Fundació Step by Step presenta un nou exosquelet

L'Ekso permet als usuaris de cadira de rodes poder aixecar-se i caminar durant la rehabilitació.

La Fundació Step by Step ha presentat Ekso, un nou exosquelet que permet a lesionats amb cadira de rodes posar-se dempeus i millorar molt la seva rehabilitació. L’aparell funciona amb quatre motors i alguns lesionats medul•lars han explicat que la sensació és “Espectacular”

L’aparell funciona amb quatre motors elèctrics amb bateries recarregables. Permet als lesionats medul•lars amb paràlisi a les cames, aixecar-se i caminar sota supervisió i assistència professional durant els exercicis de rehabilitació.

El president de la fundació Step by Step, Frederic Crespo, destaca que “aquest nou exosquelet està pensat per a la rehabilitació. Ha de servir per ajudar als lesionats a recuperar la memòria de poder caminar amb menys esforç , reactiva la circulació i la musculació i permet caminar de forma natura”

“L’aparell és un primer pas cap a un model que serveixi per a la vida diària. Encara tenim molts obstacles a la ciència encara no està tot resolt. S’està treballant en un nou model que et permet treballar a casa però els costos només permeten fer, de moment, rehabilitació”

Miguel Martí, un dels lesionats que ha provat Ekso destacava que “la màquina et motiva moltíssim per seguir fent rehabilitació”. Per a Miguel Luna, que va patir un accident de moto, “la sensació és espectacular. Sents que camines com abans de l’accident. Poder parlar a la gent a la cara no té preu”

Per poder beneficiar-se del tractament amb Ekso, els lesionats han de mesurar entre 150 i 189cm. d’alçada, pesar menys de 100kg i tenir prou força a les extremitats superiors. L’exosquelet pesa 23kg. és ajustable, portàtil i biònic i permet una utilització fàcil. De moment, la seva distribució és només a nivell hospitalari.

La Fundació Step by Step va sorgir de l’experiència del seu fundador Frederic Crespo, que per tenir millors resultats en la seva pròpia rehabilitació va decidir investigar els millors tractaments. És un organisme sense ànim de lucre.
 

Imprimir