• La Plataforma L'H de professors convoca vaga per al primer dia de curs

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 10. 07. 2012

La Plataforma L'H de professors convoca vaga per al primer dia de curs

Lliurat a la conselleria el calendari d'accions

“No podem començar el curs com si no passés res”. Són les paraules d’Anna Fontelles, professora de l’IES Llobregat i membre de la Plataforma L’H. Aquest col•lectiu, i altres agrupats a la Coordinadora Intercentres han convocat vaga per al primer dia de curs.

La Coordinadora Intercentres és un moviment assembleari que s’ha desmarcat dels sindicats majoritaris. Aglutina a diverses plataformes que durant el curs han realitzat acciones contra les retallades en l’àmbit educatiu.

Ara, després de diverses reunions han decidit que les cassolades i les mobilitzacions no són suficients i han decidit convocar vaga per al primer dia de curs: el 12, 13 i 19 de setembre, depenent dels centres. Avui dimarts, 10 de juliol, han presentat a la conselleria d’Educació el calendari de vagues.

Segons Anna Fontelles, la intenció és fer vaga indefinida intermitent. Així doncs, també han previst fer vaga el 26 i el 27 de setembre. Després decidiran si repeteixen la vaga cada setmana o cada quinze dies.

La Coordinadora Interzones es reivindica tres objectius principals per tal de poder retornar la qualitat als centre públics. D’una banda, demanen que no s’acomiadi als professorat interí. Aquest fet, anunciat per la conselleria, significarà la precarització de la feina docent, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment de les ràtios i la pèrdua de grups i la desatenció de la diversitat.

La segona reivindicació és la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou. I, per últim, demanen l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i l’exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

Imprimir