• Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta
  • Comencen les obres d'urbanització de la Remunta

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 06. 2012

Comencen les obres d'urbanització de la Remunta

Finalment es preservarà el traçat del Canal de la Infanta

L'Ajuntament ha presentat el projecte definitiu de l'ARE de la Remunta. Ja s’han iniciat els treballs d’urbanització de la zona i a l'octubre començaran les obres dels primers edificis. La remodelació del sector de la Remunta permetrà que la ciutat guanyi una nova zona verda, equipaments públics i noves promocions d’habitatges protegits.

Les màquines ja fa dies que treballen a l’interior de l’antiga caserna militar de la Remunta, al barri del Centre, a tocar del terme municipal de Cornellà. Es tracta de la primera fase d’unes obres que faran possible que la L’Hospitalet guanyi més de 4 hectàrees de zona verda

El planejament urbanístic de la Remunta preveu la construcció de 797 habitatges, el 60% dels quals es destinaran a promocions d’habitatges protegits. Així, el proper mes d’octubre començaran les obres del primer bloc d’habitatges de protecció oficial en règim de venda. Es tracta d’un edifici ubicat a l’avinguda Josep Tarradellas, de 9 plantes d’alçada, d’entre 60 i 80 metres quadrats, i que s’han venut a uns preus que oscil•len entre 158.000 i 189.000 euros.

En aquesta primera promoció es construiran 108 pisos, 16 dels quals són per als veïns del Camí de la Fonteta afectats per la futura ampliació del parc de Can Buxeres.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat la importància d’obrir aquesta zona a la ciutat. “ Vam plantejar l’ARE” –ha dit Marín- “per recuperar aquest espai per als ciutadans en un lloc cèntric, a prop de l’Ajuntament”.

L’alcaldessa també ha afegit que “el projecte ha tirat endavant pel treball del Consorci de la Granvia i la constatació que a L’Hospitalet hi ha demanda d’habitatge de qualitat a preu assequible, com ho demostra la venda del primer edifici d’habitatge de protecció oficial que començarà a construir-se a la zona a la tardor”.

Equipaments municipals

La reurbanitzaió dels terrenys de la Remunta permetrà conservar 5 edificis que pertanyien a l’antiga caserna militar i que s’han inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de L’Hospitalet.

Tot i que encara el govern local desconeix els usos públics d’aquests nous equipaments, sí que ha confirmat que un d’ells acollirà pròximament la llar d’infants del ‘Patufet Sant Jordi’.

Conservació del Canal de la Infanta

Després de moltes negociacions i trobades amb membres de la Plataforma ‘Salvem el Canal de la Infanta’, l’Ajuntament ha decidit tirar endavant la urbanització de l’àrea de la Remunta, però conservant gran part del traçat d’aquesta infraestructura hidràulica de gran valor patrimonial i històric.

Finalment s’urbanitzarà la continuació de l’avinguda Josep Tarradellas fins a la Rambla Solanes -límit amb Cornellà- però amb dos carrils de circulació viària enlloc dels quatre previstos en un principi.

Aquesta modificació del planejament permetrà preservar les restes del Canal de la Infanta, així com també el pont existent que creua per dalt la infraestructura. La rehabilitació del canal consistirà, bàsicament, en eliminar el formigó que l’envolta i vetllar per la seva conservació.

Una solució per als veïns del camí de la Fonteta

El projecte urbanístic que ja s’ha iniciat aquest mes de juny, també preveu, un cop siguin reallotjats els veïns del camí de la Fonteta, ampliar el parc de Can Buxeres, passant la seva superfície de 8,5 hectàrees a 10,5.

Els veïns que ara viuen al camí de la Fonteta tenen tres opcions: anar a viure al primer dels blocs que es construirà a la Remunta; quedar-se a les cases actuals mentre visqui el propietari; o cobrar una indemnització. 

La primera fase de les obres

La primera fase de les obres contempla els treballs d’ordenació i urbanització de nous vials al sector de la Remunta. Les obres van a càrrec del Consorci per a la Reforma de la Granvia, integrat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català del Sòl, d’una banda, i l’Ajuntament de L’Hospitalet, de l’altra banda. El Consorci va comprar l’octubre de 2010 aquests terrenys, d’una superfície de 51.673 m2. Les obres han estat adjudicades per concurs públic a l’empresa FCC Construcción, SA, per un import de 3.833.164 euros i tindran una durada de 9 mesos.

Es contempla la construcció de dos nous carrers paral•lels a l’avinguda de Josep Tarradellas i al carrer Major, que delimitaran el nou parc per la part nord i sud respectivament. D’altra banda, un altre nou carrer anomenat ‘Rambla Solanes’ -en la frontera amb Cornellà- delimitarà el parc per la part oest i tindrà continuïtat urbana fins al barri de Sanfeliu i la Ronda de Dalt. Ho farà possible passant per sota les vies de Renfe.

El planejament urbanístic del nou parc de la Remunta contempla el manteniment dels arbres més antics ja existents, i la plantació de nou arbrat de vegetació mediterrània.

Imprimir